Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

THE GARDENER (2021)

 











"Listen to me, you are safe. Peter is here"

Αντρίκια δράση στην Βρετανική ύπαιθρο . Γραμμένη από τους Jeff Miller ( CLOWN TOWN , OUIJA HOUSE , EXORCIST VENGEANCE ) και Ben Demaree (κινηματογραφιστής/κάμεραμαν σε αρκετές κρυπτοζωικές περιπέτειες της Asylum) . Σκηνοθετημένη από τους Scott Jeffrey ( THE BAD NUN , CLOWNDOLL , DEVIL DJINN , BENEATH THE SURFACE ) και Rebecca Matthews ( PET GRAVEYARD , WITCHES OF AMITYVILLE ACADEMY , CANNIBAL TROLL , HATCHED ) .

Μια οικογένεια πλουσίων , τόσο με οικονομικά (πτώχευση της εταιρίας του πατέρα) , όσο και μεταξύ τους προβλήματα (αισθηματικώς απομακρυσμένα παιδιά , το ζευγάρι στα πρόθυρα διαζυγίου) , αποφασίζουν να περάσουν ένα "ζεστό" χριστουγεννιάτικο σαββατοκύριακο στο εξοχικό τους σπίτι μέσα στο κωλόκρυο της βρετανικής υπαίθρου .

O Peter "Bronson" Bronzi ( DEATH KISS , CRY HAVOC , ATTACK ON CELL BLOCK 13 ) είναι ο Peter , ο "μετανάστης" Ούγγρος κηπουρός . Ένας χαμηλών τόνων , πράος χαρακτήρας ο οποίος εμφανισιακά μοιάζει καταπληκτικά στον Charles Bronson , γεγονός που δεν παραξενεύει κανέναν για την επιλογή της καριέρας του , γιατί θα μπορούσε άνετα να κάνει επιτυχία ως ηθοποιός παριστάνοντας τον μακαρίτη σε ταινίες δράσης . Δηλώνει χορτοφάγος μιας και απεχθάνεται την βία προς τα ζώα (τουλάχιστον τα τετράποδα , γιατί με τους ανθρώπους δεν έχει πρόβλημα στο να τους κάνει να υποφέρουν πριν χαιρετήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο) . Πρώην πολεμιστής μάλλον σε κάποιο μέτωπο της διχοτομημένης Ανατολικής Ευρώπης , έχει μαζί του ένα κουτί γεμάτο ματωμένες αναμνήσεις και παράσημα ανδρείας που το κάνουν ασήκωτο . Γίνεται μεγάλο πρόβλημα στην επιβίωση μιας ομάδας kickboxing κακοποιών οι οποίοι εισβάλουν στο αρχοντικό του εργοδότη του με σκοπό να ζητήσουν λύτρα , ή να σκοτώσουν κάποιον αθώο που έτυχε να τους δει χωρίς μάσκες .

Ο Κακός :

Ο σχεδόν εξηντάχρονος ήρωας της κατευθείαν-σε-dvd περιπέτειας Gary Daniels ( CAPITAL PUNISHMENT , BLOODFIST IV: DIE TRYING , AMERICAN STREETFIGHTER , FIST OF THE NORTH STAR , HEATSEEKER , TEKKEN , THE EXPENDABLES ) είναι ο αρχηγός της συμμορίας εκβιαστών/απαγωγέων/δολοφόνων , Volker (έχει το ανάλογο γερμανικό ηχόχρωμα το επίθετο , της κληρονομιάς των σκληροτράχηλων καθαρμάτων στο genre. Ακολουθεί το bushido και ζει με τον κώδικα των σαμουράι όταν δεν οργανώνει ψευδο-απαγωγές με σκοπό τον εκβιασμό χρημάτων . Συνήθως αποφεύγει να φοράει μπλουζάκι μέσα στο υπόγειο dojo του όταν τιμωρεί τους ανώνυμους υποτακτικούς του σπάζοντας τους τον σβέρκο μετά από ένα χαλαρωτικό tai chi session . Είχε οργανώσει την "εισβολή" στο σπίτι του επιχειρηματία με σκοπό να τον σώσει από οικονομική καταστροφή (και να αποκτήσει έναν σκληρό δίσκο με ευαίσθητους κωδικούς για μελλοντικούς εκβιασμούς) . Δεν υπολόγισαν όμως την ύπαρξη του Άγνωστου Κ(ηπουρού) στην εξίσωση της παλιανθρωπιάς . Καταλήγει με ένα μαχαίρι επιβίωσης στο κεφάλι , Steven Seagal style αφού πρώτα επιδείξει όλες τις Kick-boxing καταβολές του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.