Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

ANNABELLE COMES HOME (2019)

 











7η ταινία μέσα στο THE CONJURING στυλιζαρισμένο σύμπαν/κλειστό σύστημα το οποίο έχει μπει σε τροχιά εντροπίας (όσο ικανοποιείται ο Μαμωνάς βέβαια, τα πληκτρολόγια θα γράφουν και οι κάμερες θα γυρίζουν αλλά όσο μεγαλύτερη γίνεται η εντροπία, τόσο μειώνεται η δυνατότητα του συστήματος να παράγει ωφέλιμο έργο). Γραμμένο και σκηνοθετημένο ως γοτθική οικογενειακή περιπέτεια από τον Gary Dauberman (σεναριογράφος των BLOOD MONKEY, SWAMP DEVIL, SWAMP THING, IT CHAPTER I&II, THE LAST TRAIN TO NEW YORK -remake του TRAIN TO BUSAN- και σκηνοθέτης του remake του SALEM'S LOT).

Οι θρυλικοί δαιμονολόγοι/αποκρυφιστές/ενεργειακοί καθαριστές χώρων Warrens καταφέρνουν να αποκτήσουν την καταραμένη κούκλα του τίτλου και να την τοποθετήσουν έγκλειστη μέσα σε βιτρίνα στο κλειδωμένο υπόγειο δωμάτιο σατανικών αντικειμένων/τρόπαιων που διατηρούν στο σπίτι τους (κάθε μήνα ειδικός αγιασμός από καθολικό ιερέα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ανάμεσα σε πατώματα που τρίζουν και σκοτεινές γωνίες). 

Όπως κάθε οικογένεια, το ζευγάρι φεύγει για ένα βράδυ και αφήνει την ανήλικη κόρη με την αγαπημένη της νταντά.

Η νεαρή Judy (Mckenna Grace - THE HAUNTING OF HILL HOUSE, AMYTIVILLE: THE AWAKENING, CAPTAIN MARVEL, MALIGNANT, THE HANDMAID'S TALE) αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα στην κοινωνική της ζωή, αφού η διασημότητα των γονιών της την κάνουν παρία στο σχολείο με αποτέλεσμα κανένας συμμαθητής της να μην θέλει να έρθει στο πάρτι γενεθλίων που είναι μέσα στο κοντινό σαββατοκύριακο. Η νταντά Mary Ellen (Madison Iseman - NOCTURNE, I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER tv series, AMERICAN HORROR STORIES) και η φίλη της Daniella (Katie Sarife - ZOMBIES AND CHEERLEADERS, SUPERNATURAL) θα είναι η μοναδικοί (ζωντανοί) καλεσμένοι. H Daniella ξεκινάει τους μεταφυσικούς εορτασμούς νωρίτερα καθώς σε μια προσπάθειά της να επικοινωνήσει με τον αγαπημένο της νεκρό πατέρα, ξεκλειδώνει την φρικιαστική κούκλα εκτός βιτρίνας από ανάγκη για κάποιο δείγμα μεταθανάτιας ύπαρξης. Ακολουθεί ένα κενό νοήματος PG13 (Κ-15 στο imdb) πιτζάμα πάρτι/νεκρώσιμος ακολουθία από προμελετημένα jump-scares μέχρι το ξημέρωμα και την επιστροφή των γονιών. Μηδενικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές και ψυχολογική ζημιά. 

Τέλος καλό, όλα καλά στο ταμείο (τα 30 εκατομμύρια δολάρια κόστος παραγωγής έγιναν 231 εκατομμύρια δολάρια κινηματογραφικών εσόδων) και πάμε για το επόμενο spin-off μιας και υπάρχουν τόσα καταραμένα αντικείμενα για άρμεγμα στο υπόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.