Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

SCREAM (2022)

 











Γραμμένο από τους εξυπνάκηδες James Vanderbilt (DARKNESS FALLS, WHITE HOUSE DOWN, THE AMAZING SPIDERMAN 1&2, INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE SCREAM 6) και Guy Busick (READY OR NOT, CASTLE ROCK, SCREAM 6, FINAL DESTINATION 6). Σκηνοθετημένο από τους Matt Bettinelli-Olpin και Tyler Gillett (V/H/S, SOUTHBOUND, DEVIL'S DUE, READY OR NOT). Δύο σεναριογράφοι, δύο σκηνοθέτες, δύο δολοφόνοι. Αφιερωμένο στον Wes που βρίσκεται στο χωνευτήρι των ψυχών.

Ακριβώς 25 χρόνια και 25 ημέρες μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας (αριθμολογικά βοήθησε και η ψευδο-πανδημία που μετέφερε την ημερομηνία του ενεργειακού προϊόντος ένα οικονομικό έτος αργότερα) από την Dimention Flms (στην οποία δεν ανήκουν πλέον τα δικαιώματα), ο μανιακός με την αποκριάτικη μουτσούνα φαντάσματος/Κραυγή του Έντβαρτ Μούνκ επιστρέφει για 5η φορά για να ξεπαστρέψει άλλη μια αρτιμελής παρέα από όμορφους ανθρώπους της ΓΤΠ γενιάς Ζ που δεν βγάζουν τον σκασμό με την πολυλογία, τις εξυπνάδες, τις αναφορές και τις αναλύσεις τους πάνω στις ταινίες τρόμου.

Ανάμεσα στο αψεγάδιαστο καστ (με τοποθέτηση προϊόντος/τικαρισμένα τα κουτάκια της μικτής φυλής και της παρά φύσιν σεξουαλικότητας), απολαμβάνουμε εμβόλιμα για να έχουμε να αναπολούμε νοσταλγία ωραίων στιγμών με φίλους που δεν έχουμε πια και τις ερμηνείες των botox-αρισμένων βετεράνων από τις προηγούμενες ταινίες, Nene Cambell, Courtney Cox, David Arquette, Skeet Ulrich, Marley Shelton, Heather Matarazzo.

Αυτή τη φορά οι αλληγορικοί ένοχοι (εντός και εκτός οθόνης) είναι οι "τοξικοί" φαν της πρώτης ταινίας που δεν δέχονται αμάσητο τον εκφυλισμό του Wokellywood. Σκέφτομαι να αρπάξω ένα μαχαίρι κι εγώ και να αρχίσω να μοιράζω "κραυγές αγωνίας" με τη μουτσούνα του Νόμου που μου έδωσε ο Θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.