Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

SHARKULA (2022)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο έχοντας στη διάθεσή του 20 δολάρια και κάπου στην άκρη του μυαλού την κλασική νουβέλα του Stoker και τον ροκαμπίλι ήχο του ομώνυμου soundtrack στους τίτλους από τον β' διαλογής κρυπτοζωολόγο, Mark Polonia (BIGFOOT VS ZOMBIES, SHARKENSTEIN, LAND SHARK, VIRUS SHARK, JURASSIC SHARK 2, NOAH'S SHARK, κτλ.). Κρίνοντας από τον δόκιμο τίτλο, δεν είναι απίθανο να ακολουθήσει και κάποιος Καρχαρίας-Μούμια, ή "Καρχαρούμιας" στο κοντινό μέλλον, ή τουλάχιστον κάποιος καρχαρίας/μαριονέτα χειρός που να ελέγχεται από κάποια μούμια.

Ο πάντα διαθέσιμος Jeff Kirkendall είναι ο αποκριάτικος Κόμης Δράκουλας, γνωστός και ως Vladimir Constantine. Ξεκινώντας, ο κόμης φαίνεται να κυνηγιέται από μανιασμένο όχλο 5 ατόμων σε κάποια Ευρωπαϊκό χωριό του μακρινού παρελθόντος και να πέφτει από κάτι βράχια στη θάλασσα όπου τον δαγκώνει καρχαρίας - ο "κόμης" καταφέρνει δάγκωμα στο προπ πτερύγιο του "καρχαρία" πριν τον καταπιεί η θάλασσα και μεταφερθούμε με μαγικό τρόπο στην σύγχρονη εποχή και στην φανταστική παραθαλάσσια πόλη του Arkham κάπου στην Αμερική. Δύο αιώνιοι φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Miσκατοnic βρίσκουν δουλειά στην μεταφορική εταιρία του κόμη και η κωμωδία παρεξηγήσεων ξεκινά.

O "κόμης" κυκλοφορεί τις ψηφιακές νύχτες (κανονικό γύρισμα τη μέρα με έξτρα σκοτεινό φίλτρο λυκόφωτος δηλαδή) και θυσιάζει παρθένες μαζί με την νεκροζώντανη κουστωδία του στον αληθινό του αφέντη, τον SHARKULA. Η απέθαντη προφορά Bela Lugosi-Elmer Fudd, συμπληρώνει την βιντεο-παραίσθηση.

Για να φτάσει το όριο των 70 λεπτών ταινίας μεγάλου μήκους, ο Polonia επιστρατεύει stock footage κοινωνικού τουρισμού, βαμμένους γκοθάδες που ουρλιάζουν στο φεγγάρι φορώντας φακούς επαφής και eyeliner βρικόλακα, γοτθο-χίπισσες που ακροβατούν με φωτιές σε παραλία, κάτι ταλαίπωρους με ρόμπες Ετρούσκων τύπου BURIAL GROUND (1981) που παριστάνουν τους νεκροζώντανους πίσω από το γύψινο εκμαγείο νεκροκεφαλής και την μοναδική μαριονέτα χειρός που χρησιμοποιεί σε κάθε ταινία του ως "καρχαρία" (με εμφανή σημάδια κόπωσης του υλικού από το τρύπιο κεφάλι μέχρι το ξεφούσκωτο πτερύγιο), αυτή τη φορά ενισχυμένη με επιβλητικό μαύρο πανί/μπέρτα(;)/φτερά νυχτερίδας εντός και εκτός νερού, κτλ... 

Μόνο για σκληροπυρηνικούς Polonia-κους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.