Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

MOONFALL (2022)

 











Γραμμένο με την συνδρομή του συνθέτη Harald Kloser (10,000 BC, 2012) και του Spencer Cohen (EXTINCTION, THE EXPENDABLES 4). Σκηνοθετημένο με διάθεση για εξευτελισμό άλλης μιας θεωρίας "συνωμοσίας" στο ευρύ κοινό για χάρη των εξωδιαστασιακών αφεντάδων της παιδόφιλης Ελίτ Ερπετανθρώπων/παραγωγών του Hollywood, από τον σχετικά συγκρατημένο αυτή τη φορά στη μαζική καταστροφή Roland Emmerich (UNIVERSAL SOLDIER, STARGATE, INDEPENDENCE DAY, GODZILLA, THE DAY AFTER TOMORROW, 10,000 BC, 2012, WHITE HOUSE DOWN). Τα 150 εκατομμύρια δολάρια κόστος παραγωγής μεταμορφώθηκαν με αλχημική μεταστοιχείωση συνολικών εσόδων και δακρύων των παραγωγών σε ούτε 65 εκατομμύρια δολάρια (κάποιους του κυνηγούν οι Τριάδες στο τρίγωνο της Βερμούδας ζητώντας τα λεφτά τους πίσω).

Μιλώντας για Τριάδες, η Wenwen Yu (Κινεζο-Καναδή pop τραγουδίστρια Kelly Yu) είναι η τοποθέτηση ασιατικού προϊόντος, μιας και στην συμπαραγωγή έχει βάλει το χρυσό χεράκι της και η Κινεζική Huyai Brothers. Παριστάνει την φοιτήτρια η οποία μένει μαζί με την Halle Berry και το ανήλικο γιο της μέσα σε κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών/νταντάδων (;). Αρχικά νόμιζα πως απλά τικάριζε το ουρανιοτοξικό κουτάκι στο καστ ως η "σχέση" της δυναμικής/χωρισμένης Διευθύντριας της NASA, αλλά στη Κόκκινη Πατρίδα των Βιολογικών Όπλων δεν θέλουν παρά φύσιν εξυπνάδες στα θεάματά τους.

Το φεγγάρι αλλάζει τροχιά και κατευθύνεται απειλητικά προς τη Γη. Η NASA έχει μόλις μερικές μέρες να αντιδράσει ιδρώνοντας μέσα στο δωμάτιο αντιμετώπισης κρίσεων και να βρει μια λύση στο άμεσο πρόβλημα αφανισμού της ζωής πάνω στο πλανήτη, ενώ ο στρατός είναι με το χέρι στο κουμπί εξαπόλυσης πυρηνικών πάνω στον τεράστιο στόχο.

Οι κύριοι χαρακτήρες που θα καταφέρουν να βρουν την λύση υπό πίεση είναι οι:

Η Halle Berry (CATWOMAN) είναι η δυναμική γυναίκα/αστροναύτης, Jocinda Fowler. Δέκα χρόνια νωρίτερα είχε έρθει σε επαφή με μια απειλητική οντότητα τεχνητής νοημοσύνης από το εξώτερο διάστημα η οποία κρύφτηκε στο φεγγάρι και έσκαβε από τότε για να βρεθεί στο κούφιο κέντρο του (για τους δικούς της συνειδητοποιημένους σκοπούς εκδίκησης). Επειδή είμαστε "ξυπνητοί ευνούχοι", ο ρόλος της είναι αυτός της Α' Θηλυκού αρχηγού. Κάνει κουμάντο στην επιχείρηση διάσωσης του πλανήτη, όταν οι τοξικοί άντρες είναι έτοιμοι να βομβαρδίσουν τα πάντα εντός και εκτός διαστήματος.

Ο Patrick Wilson (HARD CANDY, WATCHMEN, ο Ed Warren στο κινηματογραφικό σύμπαν των ταινιών INSIDIOUS/ANNABELLE/THE CONJOURING κτλ) είναι ο επίσης αστροναύτης, συνάδελφος της Jocinda ο οποίος όμως απολύθηκε μετά από ανακριτική επιτροπή που τον έκρινε ακατάλληλο για το διάστημα, Brian Harper. Είναι από τα αγόρια που ζουν με τους δικούς τους κανόνες και οι κανόνες αυτοί συνήθως θέλουν όσους τους ακολουθούν να είναι χωρισμένοι, αξύριστοι, ένα βήμα πριν τις συνεδρίες των Ανώνυμων Αλκοολικών και με τουλάχιστον απλήρωτα δέκα ενοίκια στο διαμέρισμά τους. Με το που το φεγγάρι αρχίζει να τα κάνει όλα ψηφιακή πουτάνα, ο Harper καλείται πίσω στην ενεργώ δράση, κυβερνώντας ένα παροπλισμένο διαστημόπλοιο παλαιότερης τεχνολογίας, μιας και έχουμε να πατήσουμε στο φεγγάρι από την ταινία που σκηνοθέτησε ο Stanley Kubrick πίσω στο 1969. 

O John Bradley (GAME OF THRONES) είναι ο "δόκτωρ" κωμική ανακούφιση, KC Houseman. Πέρα από τα παραπανήσια κιλά που συμβάλουν έτσι και αλλιώς στον slapstick χαβαλέ, έχει και παραπανήσιες γνώσεις ως "συνωμοσιολόγος" των διαστημικών ΜΕΓΑ-Κατασκευών που αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινης παρέμβασης στο σύμπαν. Φυσικά πέφτει μέσα σε όλα, σε σημείο που και ο ίδιος δεν το πιστεύει, πόσο μάλλον οι εγκάθετοι πολιτιστικοί μαρξιστές εκτός οθόνης που έγραψαν αυτό το ΜΕΓΑ-(σ)κατασκεύασμα που πήγε άκλαυτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.