Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

THE EMPTY MAN (2020)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο (γυρισμένο πίσω στο 2016-2017) από τον David Prior. Βασισμένο στο ομώνυμο graphic novel του Cullen Bunn (THE SIXTH GUN). Πρόκειται για μια από τις τελευταίες ταινίες της Fox, πριν την αγοράσει ο αχόρταγος woke πλανητοφάγος καταστροφέας αγαπημένων franchises Ποντικός της Disneφ. Η ταινία είναι για λίγους και λόγω περιεχομένου και λόγω διάρκειας (136 λεπτά), οπότε τα χάλια έσοδα στις κινηματογραφικές αίθουσες δεν την ενέκριναν ούτε για κυκλοφορία σε dvd (υπάρχει για ενοικίαση στην streaming υπηρεσία του ποντικού και στην A-prime υπηρεσία του φαλακρού κοσμοναύτη, ή στα ψηφιακά αρχεία των πειρατών της Μεσογείου) - ο Ποντικός ως Αιώνιος Ηνίοχος της Χαράς θέλει έτσι κι αλλιώς μόνο γλωσσόφιλα μεταξύ ανδρών και συμβουλές για αγορά ταμπόν από τραβεστί σε ανήλικα κοριτσάκια στις παραγωγές του (α, και ότι λέει η Κίνα στην από ΄κει μεριά του πλανήτη).

Η ιστορία έχει να κάνει με βουδιστική εκμηδένιση η οποία προσφέρεται σε πακέτο new-age μετα-slasher αστικού μύθου και αφορισμών του Jacques Derrida (Γάλλος φιλόσοφος θεμελιωτής της αποδόμησηςμεταξύ βαριεστημένων από προνόμια νεαρών πίσω στην Αμερικάνικη Ήπειρο, καθώς όλα ξεκίνησαν πίσω στο 1994 κάπου στις χιονισμένες κορυφές των βουνών της Burma. Η ανακάλυψη ενός γιγαντιαίου φτερωτού (;) σκελετού υπήρξε η αρχή για το τέλος της προσωπικότητας ενός νεαρού ταξιδιώτη (Aaron Poole - THE VOID, ο οποίος είναι ΟΛΟΙΔΙΟΣ ο Aaron Paul από το BREAKING BAD - δεν ξέρω αν οι δύο ηθοποιοί ξεχωρίζουν μόνο από την ορθογραφία του επίθετού τους όντας συγγενείς, ή κάποια φάρσα του IMDB αλλά ο doppelganger του ηθοποιού μου προκάλεσε επιπλέον πρόβλημα στην καλωδίωση του εγκεφάλου). Η επαφή του με την φαινομενικά νεκρή οντότητα έφερε τον θάνατο στους τρεις φίλους του. Εκείνος έγινε ο πομπός σε στάση λωτού ενός δυσοίωνου μηνύματος που όσοι γίνονται αποδέκτες του δεν έχουν καλό τέλος. 24 χρόνια μετά η κατάρα του "Άδειου Ανθρώπου" έρχεται να πάρει τις ζωές 6 νεαρών ανθρώπων πίσω στην χώρα από όπου προήλθε και να προάγει την αίρεση του περιορισμού του χώρου. Όσοι πιστοί γίνουν γέφυρες με το Θείο Τίποτα, καταφέρνουν να βγάλουν τα μάτια τους καλωσορίζοντάς το στις ζωές τους. 

Ανάμεσα στον οντολογικό χαμό, ο James Lasombra (James Badge Dale - LORD OF THE FLIES, 24, IRON MAN 3, WORLD WAR Z, 13 HOURS), προσπαθεί να θυμηθεί την παλιά του ιδιότητα ως ντετέκτιβ και να λύσει το μυστήριο των μαζικών αυτοκτονιών στην μικρή του πόλη - ανυποψίαστος πως στην ουσία είναι ένα δημιούργημα της συλλογικής φαντασίας των μελών της αίρεσης και υποψήφιος για την ανάληψη της πολυδιάστατης μεταφυσικής εργασίας του διάμεσου/πομπού που θα του καταναλώσει το ιδεατό σώμα και την ψυχή.

Κρίμα γιατί θα το ήθελα σε bluray στη χειροπιαστή συλλογή μου (θυμάται κανείς πως είναι να πιάνεις πράγματα, ανθρώπους κτλ;). Κάποιοι προσπαθούν να σε "αδειάσουν" και εκτός οθόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.