Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

BEHIND YOU (2020)

 









Γραμμένο και σκηνοθετημένο για την streaming πλατφόρμα HULU από το δίδυμο Andrew Mecham και Matthew Whedon. Κινηματογραφικώς υπάρχουν όμορφες στιγμές τέχνης, αλλά οι χαρακτήρες και ο χώρος είναι απολυμασμένοι από ψυχή. Νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο κρυόκωλο προάστιο της Γερμανίας και περιμένεις να ακούσεις την αστεία μεταγλώττιση. Έχουμε την πρώτη ταινία όπου γίνεται εξορκισμός με φιστικοβούτυρο και δεν είναι παραγωγή της Troma.

Οι δύο αδελφές Olivia (Abby Miller - πέρασμα ως νεκροζώντανη με αρκουδάκι σε δύο επεισόδια του THE WALKING DEAD) και Claire (Elizabeth Birkner - THE OUTPOST), παρκάρονται στην ηλικιωμένη (σχετικά) και απομακρυσμένη από τα κοινά και την υπόλοιπη οικογένεια θεία τους Beth (Jan Broberg - πέρασμα ως senior technician στο IRON MAN 3). Η μητέρα τους έχει πεθάνει σε ατύχημα και τα κορίτσια δεν έχουν που να μείνουν μέχρι την επιστροφή του πατέρα τους. Στο σπίτι της θείας θα ανακαλύψουν πως δεν υπάρχουν πουθενά καθρέφτες καθώς μια δαιμονική (και ανώνυμη) οντότητα που κατοικεί πίσω από το γυαλί είχε μπει μέσα στην μικρότερη αδελφή της θείας τους όταν η ίδια ήταν νεαρή κοπέλα και στην συνέχεια την οδήγησε στο θάνατο. Από τότε η θεία προσπαθεί να επικοινωνήσει με το υπερπέραν διαβάζοντας βιβλία νεκρομαντείας αλλά δεν είχε υπόψιν πως κάτι τόσο απλό και γευστικό όσο το φιστικοβούτηρο θα ήταν ικανό να απομακρύνει την ανόσια οντότητα από το σάρκινο κοστούμι που έχει καταλάβει (αρκεί το σώμα να είναι αλλεργικό στα φιστίκια). Η θεία επιβάλει αυστηρούς κανόνες τους οποίους φυσικά τα κορίτσια αγνοούν ξεκινώντας έναν δεύτερο κύκλο αίματος στο καταραμένο σπίτι με την αόρατη απειλή να τους κατατρέχει πίσω από κάθε καθρέφτη (παρόλο που όλοι οι καθρέφτες είναι μαζεμένοι σε ένα δωμάτιο, το χτικιό μπαίνει σε σώματα και οδηγεί τις αιματοβαμμένες εξελίξεις - ακολουθώντας το τρίπτυχο μετουσίωσης καθρέφτης, μυαλό, σώμα). 

Από τη στιγμή που δεν ανήκει στο jump-scare σύμπαν της Blumhouse αλλά της μικρότερης Tremendum, η ταινία δεν θα έχει συνέχειες ξεπλύματος χρημάτων. Μια που το είδες και μια που το ξέχασες, κατά γράμμα οι Schwab-ικές κατευθυντήριες ψυχολογικές γραμμές του δεν μου ανήκει τίποτε, όλα είναι ψηφιακά στο σύννεφο, σκρολάρισε τη συλλογή στην οθόνη να αράξουμε κορόιδο 2.0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.