Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

PARANORMAL ACTIVITY: NEXT OF KIN (2021)

 











Γραμμένο από τον Christopher Landon (σεναριογράφο και σκηνοθέτη των PARANORMAL ACTIVITY 2-5, SCOUTS GUIDE TO THE ZOMBIE APOCALYPSE, HAPPY DEATH DAY, FREAKY) και σκηνοθετημένο ως αποκλειστικό θέαμα (λόγω ψευδο-πανδημίας, μην αγγίζεστε μεταξύ σας) για την streaming υπηρεσία της Paramount+ από τον William Eubank (THE SIGNAL, UNDERWATER). Έβδομη ταινία του μεταφυσικού franchise του φίλα προσκείμενου στη δαιμονική εξοικείωση/διασκέδαση σύμπαντος της Blumhouse που φαίνεται πως μεταλλάσσεται ως reboot μιας και έχουμε ξεχάσει τους αριθμούς στο τίτλο και τις αρχικές 4 ταινίες καταγραφής εσωτερικών χώρων. Γνωστό και ως BLACK SNOW

H Margot (Emily Bader - CHARMED) είναι μια νεαρή κοπέλα η οποία πρόκειται να συναντήσει για πρώτη φορά τους συγγενείς της. Η μητέρα της την είχε εγκαταλείψει όταν εκείνη ήταν ακόμη μωρό και διψάει να μάθει την ιστορία της καταγωγής της. Μέσω ίντερνετ γνωρίζεται με έναν μακρινό ξάδελφο ο οποίος είναι Amish σκληροπυρηνικός χριστιανός και δέχεται να την συναντήσει και να συμμετέχει μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια/κοινότητα σε ένα μαγνητοσκοπημένο ντοκιμαντέρ επανασύνδεσης με το παρελθόν (παρόλο που η λήψη φωτογραφιών και βίντεο είναι ματαιοδοξία και κατά συνέπεια αμαρτία). Η περιπέτεια πρώτου προσώπου στην χιονισμένη επαρχιακή εσχατιά με υπερσύγχρονο εξoπλισμό καταγραφής (drones κτλ) ξεκινάει και η νεαρή γυναίκα παρέα με το αγόρι της και τον χαβαλέ οδηγό τους βρίσκονται παγιδευμένοι και ανήμποροι στα γεγονότα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απελευθέρωση του Ασμοδαίου στη γη (καθώς οι amish συγγενείς μόνο χριστιανοί δεν είναι, ενώ η μητέρα της βρίσκεται ακόμη κάπου μέσα βαθιά στο κτήμα της οικογένειας) ...

Παράρτημα για τους ερευνητές του πληκτρολογίου.  

Ο Ασμοδαίος: (אַשְמְדּאָי "Aσμμεντάι" στη μητρική γλώσσα των παραγωγών του Hollywood)

Είναι ένας βασιλέας των δαιμόνων στις αβρααμικές θρησκείες μα όχι στα κύρια δογματικά κείμεναΕίναι γνωστός κυρίως από το βιβλίο του Τωβίτ. Αναφέρεται επίσης σε ορισμένους ταλμουδικούς θρύλους και στη δαιμονολογία ως ηγετική μορφή κατά την κατασκευή του ναού του Σολωμόντα. Κατά τη γνώμη πολλών ακαδημαϊκών, θρύλοι για τον Ασμοδαίο προέρχονται από το ζωροαστρισμό και ενσωματώθηκαν στον ιουδαϊσμό (και επομένως και στον χριστιανισμό) κατά την κυριαρχία των Αχαιμενιδών Περσών στους Ιουδαίους.

Ο Ασμοδαίος είναι ένας από τους τέσσερεις πρίγκηπες της κόλασης, και ειδικότερα αυτός που κυβερνά τις ανατολικές περιοχές. Ως δαίμονας της λαγνείας φέρεται ως υπεύθυνος για τη διαστροφή των σεξουαλικών επιθυμιών των ανθρώπων, όπως φαίνεται κυρίως στο βιβλίο του Τωβίτ. Φέρεται, επίσης, ότι είναι εδώ στη Γη μετά από εκατομμύρια χρόνια στην κόλαση. Στην εβραϊκή και ισλαμική θρησκεία είναι ο βασιλιάς των δαιμόνων (Shedim/Jinn).

Ετυμολογία:

Το όνομα Ασμοντάι (Asmodai) πιστεύεται ότι προέρχεται από την ασβεστική σύνθετη λέξη*aēšma-daēva, όπου aēšma σημαίνει «οργή» και daēva σημαίνει "«δαίμων»" ή "«θεία ύπαρξη»". Ενώ το daēva aēšma ως δαίμονας της οργής του ζωροαστρισμού είναι καλά τεκμηριωμένο ως τέτοιο, το σύνθετο aēšma-daēva δεν πιστοποιείται στη συγκεκριμένη γλώσσα. Είναι παρ' όλα αυτά πιθανό ότι υπήρχε τέτοια μορφή και η ύπαρξή της αντικατοπτρίζεται στο βιβλίο του Τωβίτ ως Ἀσμοδαῖος και στο Ταλμούδ ως «Ασμμεντάι» (אשמדאי).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.