Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

CHILDREN OF THE CORN (2023)

 











"It's never a mistake to try and change the world.."

Γραμμένο και σκηνοθετημένο πίσω στο 2020 από τον Kurt Wimmer (σκηνοθέτης/σεναριογράφος των EQUILIBRIUM, ULTRAVIOLET, σεναριογράφος των SALT, TOTAL RECALL remake). Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 2020 στην Salasota της Florida, αλλά το πλανητικό πείραμα του κορωνοϊού μετέθεσε την κανονική της κυκλοφορία το 2023 με την συνδρομητική πλατφόρμα SHUDDER να έχει τα δικαιώματα διανομής.

Στην 11η ταινία της σειράς (τρίτη φορά που γίνεται reboot/remake της μικρής ιστορίας του Stephen King η οποία είχε κυκλοφορήσει αρχικά σε τεύχος του Penthouse πίσω στο 1977 και στη συνέχεια στη συλλογή NIGHT SHIFT το 1978), παρακολουθούμε για άλλη μια φορά τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στην ανήλεη σφαγή των ενήλικων με τα αμάνικα καρό πουκάμισα στην μικρή αγροτική πόλη Rylstone της Nebraska. Αυτή τη φορά τα παλαβά ανήλικα δεν έχουν βιβλικά ονόματα τύπου Ζεβεδαίος, Μαλαχίας, Ιερεμίας κτλ. και οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι κορίτσια, κραδαίνοντας δρεπανάρες ενάντια στην πατριαρχία που τους στέρησε το μέλλον (βλέπε το στραβωμένο dildo-δρεπάνι του artwork της αφίσας). Η πόλη είχε είδη συγκλονιστεί από μια μαζική δολοφονία ενήλικων σε ορφανοτροφείο που είχε ως αποτέλεσμα τον επιπλέον χαμό παιδιών μετά από χρήση υπνωτικού αερίου για αγελάδες σε μια προσπάθεια εξουδετέρωσης του νεαρού δράστη (πρώτη πατριαρχική σκανδάλη ανωριμότητας).

Επικρατεί ανεργία στην περιοχή με τα μαγαζιά να κλείνουν και την ένταση στον δρόμο να προκαλεί λεκτική και σωματική βία. Μετά και την αποτυχία της συγκομιδής καλαμποκιού οι χωριανοί προσπαθούν να επανέλθουν ζητώντας κρατική επιχορήγηση και μπαζώνοντας τα άρρωστα χωράφια (δεύτερη πατριαρχική σκανδάλη χωρίς επιστροφή), αλλά τα κωλόπαιδα τους έχουν αποτρελαθεί από το καθημερινό τους παιχνίδι στα καλαμποκοχώραφα (και την έκθεσή τους στις τοξίνες από τα χημικά ζιζανιοκτόνα που κατέστρεψαν τα πάντα) και συνωμοτούν να τους σκοτώσουν όλους εις το όνομα "Εκείνου Που Περπατά" (οξύμωρο μιας και το "εκείνος" αναφέρεται σε αρσενική οντότητα, άρα πατριάρχης που έχει αναβαθμιστεί σε τρίμετρο ψηφιακό καλαμποκάνθρωπο που ευτυχώς εμφανίζεται στο τελευταίο τέταρτο).

Η Bo (Elena Kampouris - ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2, JUPITER'S LEGACY) ετοιμάζεται να γλυτώσει από την μικροαστική μιζέρια δραπετεύοντας στην Βοστόνη για σπουδές, αλλά δεν μπορεί να αφήσει τον αδελφό της πίσω και προσπαθεί να βγάλει μια άκρη με την περίεργη συμπεριφορά των παλιών της φίλων. Χάνει τους γονείς της στο καλαμπόκι. Βάζει φωτιά στα πάντα.

Η Eden (Kate Moyer - IT remake, OUR HOUSE, THE HANDMAID'S TALE) είναι το αντίπαλο δέος, η κοντή αρχηγός των αιρετικών του χωραφιού, ο θηλυκός Ζεβεδαίος των προηγούμενων ταινιών. Δεν ξέρει εδάφια της βίβλου από έξω αλλά έχει εμμονή με την Κόκκινη Βασίλισσα από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Έρχεται πρώτη σε "επαφή" με Εκείνον Που Περπατά. Οργανώνει τους μικρούς της φίλους και αρχίζει να ταϊζει τις ρίζες του καλαμποκιού με αίμα γουρουνιών σε μια παγανιστική προσπάθεια να αλλάξει τον χαλασμένο κόσμο των μεγάλων. Στην συνέχεια αφαιρεί με υπερβίαιο τρόπο τους μεγάλους ώστε να γίνει αληθινή η αλλαγή.

Οι νέοι είναι το μέλλον, αλλά κάθε φορά που αναλαμβάνουν την όποια εξουσία ανήλικα η κατάσταση εκτροχιάζεται σε LORD OF THE FLIES παιδική χαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.