Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

THEY/THEM (2022)

 










"A woman shall not wear a man's garment, nor shall a man go out in a woman's cloak, for whoever does these things is an abomination to the Lord your God" Δευτερονόμιο 22:5 -  (ελπίζω σε καλύτερη τύχη τώρα που η Τεχνητή Νοημοσύνη θα ξαναγράψει την Παλαιά Διαθήκη για να συμπεριλάβει κάθε καρυδιάς Βαβυλωνιακό καρύδι μέσα στα "θεόπνευστα" κείμενα)

Γραμμένο (ως 100λεπτη άσκηση στην ψυχασθένεια/σεξουαλική παρέκκλιση/θέατρο αντωνυμιών) και σκηνοθετημένο από τον σεναριογράφο John Logan (BATS, THE GLADIATOR, STAR TREK: NEMESIS, SKYFALL, SPECTRE, ALIEN: COVENANT, PENNY DREADFUL) για την συνδρομητική πλατφόρμα PEACOCK, σπίτι των dragrace και λοιπών ουρανιοτοξικών θεαμάτων που οδηγούν αργά ή γρήγορα στον αυτοακρωτηριασμό και τον εκφυλισμό (υπό της ευλογίες της περιούσιας εταιρίας BLUMHOUSE). Αυτή είναι η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα Που φυσικά δεν έπαιξε σε αίθουσες για να μην έχουμε τα γνωστά go broke δράματα, αλλά μόνο στην πλατφόρμα που το ανέβασε. Οι κριτικοί ενθουσιάστηκαν από το πουστριλίκι και την συμπερίληψη/τοποθέτηση προϊόντος, οι υπόλοιποι όχι και τόσο. Στα 100 λεπτά διάρκειας τα 95 είναι τα γνωστά κλαψουρίσματα των κατά φαντασίαν κατατρεγμένων που δεν τους καταλαβαίνει κανείς, κυρίως πίσω από τα πληκτρολόγια, γιατί μέσα σε συνθήκες κοινωνικού συμβολαίου συνήθως βάζουν τα κλάματα όταν δεν περνάει το δικό τους ή το σκάνε δραματικά, ή καλούν την αστυνομία που τόσο μισούν.

Ομάδα απροσάρμοστων με πολύχρωμα μαλλιά και μυαλά μεταφέρονται για μια εβδομάδα ξεγνοιασιάς σε κατασκήνωση μετατροπής πίσω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αναπαραγωγής του είδους.

Ο Kevin Bacon (FRIDAY THE 13th, TREMORS) είναι ο Owen Whistler, ο διευθυντής της ομώνυμης οικογενειακής κατασκήνωσης η οποία εκτελεί το θεάρεστο έργο της εδώ και αρκετές γενεές. Έχει μια εβδομάδα στην διάθεσή του να κάνει ανθρώπους τους παλαβούς χρησιμοποιώντας δημόσιο εξευτελισμό και ηλεκτροσόκ. 

Οι Ήρωες της "Κοινότητας":

Τα Theo Germaine είναι οι αντιδραστικοί τρίπουστες Jordan. Είχαμε απολαύσει την Placebo ανδρόγυνη φωνή και τη δυσφορία του φύλου τους και στο woke remake του THE 4400 (που για κάποιον περίεργο λόγο κόπηκε σύριζα όπως και οι μαστικοί αδένες του ψυχοναύτη εγωιστή). Τώρα είναι ελεύθεροι να αναφέρονται στον πληθυντικό για τους εαυτούς τους όπως ο άρχοντάς τους Λεγεών. Σκοπός του είναι να περάσει μια εβδομάδα στην κατασκήνωση ώστε όταν επιστρέψει στην πραγματικότητα που έχει μέσα στο κεφάλι του να κόψει κάθε επαφή με τους γονείς του, να χειραφετηθεί και να ζήσει ως "εκείνοι" μέσα σε αντρικό περίβλημα με μουνάκι και γυναικεία περιφέρεια. Καλή σου τύχη στο υπόλοιπο της υπό ψυχιατρική παρακολούθηση ζωής σου, είσαι πρωτοπόρο και γενναίο.

Ο δεύτερος βαρύμαγκας του καστ είναι το Darwin del Fabro (ξάδελφος του πρωτοστάτη στην οικογενειακή παράνοια, Elliot Page) αυτός/εκείνοι. Παριστάνει τον αρχάγγελο Γαβριήλ, ή τουλάχιστον αυτό είναι το βιβλικό όνομα με το οποίο περιφέρει το πολύχρωμο αποστεωμένο σαρκίο του στα περίχωρα της κατασκήνωσης. Είναι φυσικά βαλτός από την οικογένεια και λειτουργεί ως πρόκληση στον αθληταρά της ντουλάπας που τον παίρνει στα όρθια πριν του φορέσουν ηλεκτρόδια για συμμόρφωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.