Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

HALLOWEEN ENDS (2022)

 









Γραμμένο από τον Paul Brad Logan (ένα βλέμμα στη μορφή του διοπτροφόρου β' αρσενικού με το κουμπωμένο στον γυναικείο λαιμό πουκάμισο θα σε πείσει για το ποιόν του ανθρώπου και των ιδεών της αφυπνισμένης πένας του - σπουδαστής κλακέτας και θεάτρου στο βιογραφικόκαι σκηνοθετημένο από τον Δαυίδ Gordon Green (HALLOWEEN, HALLOWEEN KILLS).

Η Blumhouse σε συνεργασία με την UNIVERSAL PICTURES και τα λεφτά του Malek Akkad (ο οποίος αγόρασε ξανά τα δικαιώματα της σειράς ώστε να χρηματοδοτήσει την ιερή τζιχάντ του δικού του λαού ανάμεσα στα διαλλείματα από πόση αδρενοχρωμίου) προσπαθεί να ανοικοδομήσει τον Ναό του Σολομώντα παράγοντας slasher θεάματα με το τσουβάλι. Αυτή είναι η 13η ταινία της σειράς και το τέλος της παλιάς φρουράς, εκτός κι αν ο Myers επιστρέψει από την είσοδό του στον τεμαχιστή - σίγουρα κάποιος νεότερος θα αναλάβει να φορέσει την ξεπλυμένη μουτσούνα του captain Kirk (κάποιος νέγρος ίσως, σύμφωνα με τα νέα ήθη και έθιμα της woke χασούρας - αλλά οι νέγροι δεν είναι ποτέ villains, μόνο κατατρεγμένοι που οι συνθήκες και ο λευκός σατανάς τους ώθησαν στο έγκλημα).

Η Jamie Lee Curtis (THE FOG, TRUE LIES) επιστρέφει για 8η φορά στο ρόλο της πάλαι ποτέ μπεμπέκας babysitter, πλέον σιτεμένης φεμινίστριας. Αντί να αφήσουν την θεία στο δράμα της εντός οθόνης (οι γείτονές της την μισούν) και εκτός με "το θαύμα" της μετάβασης του γιου της ο οποίος έκοψε τα αρχίδια του και παριστάνει τη γυναίκα, την βάζουν να κάνει την Terminator Dark Fate Linda Hamilton (αν και αυτή τη φορά δεν είναι full metal jacket παραστρατιωτική όπως στις δύο προηγούμενες ταινίες, απλά ζει με την εγγονή της, έχει κόψει και βάψει ξανθό το μαλλί και είναι στα σπάργανα ενός γεροντοέρωτα με τον άλλο συνταξιούχο της σειράς, Will Paton). Για να στηρίξει το θεατρικό των αντωνυμιών όπου συμμετέχει αναγκαστικά λόγω οικογενειακής κατάστασης, ονόμασε το oscar της they/them, και στα Αραβικά Εμιράτα γελάνε ακόμα καθαρίζοντας τα υπολείμματα πετρελαίου από τα νύχια των ποδιών τους.

Έχει ξαναδεί κανείς παρέα "σκληροτράχηλων" από μέλη σχολικής ορχήστρας να τραμπουκίζουν ανθρώπους σε μικρή πόλη; Στο woke μυαλό του Logan, η χοντρή, η μαύρη και ο γυναικωτός με μαλλί απροσάρμοστου σε κουρείο φυλακής από το μέλλον οπως αποθανατίζονται οι αγοροκόριτσες pride haute couture κομμώσεις στις τηλεοπτικές σειρές RAISED BY WOLVES και HALO είναι χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες βαρύμαγκα. Εν αναμονή συμμορίας στραβωμένων drag queens με δωδεκάποντα σε επόμενες ταινίες της σειράς μιας και το φύλλο είναι κοινωνικό κατασκεύασμα. 

Η σεναριακή αρρώστια του διαπροσωπικού καρκίνου των εφήμερων σχέσεων που έχει ο παρτιζάνος του πληκτρολογίου Logan στο κεφάλι του συνεχίζεται με τον νέο Myers, τον νεαρό Corey (Rohan Campbell - τηλεοπτικό ομορφόπαιδο της διπλανής πόρτας με περάσματα σε σειρές όπως τα THE 100, I ZOMBIE, SUPERNATURAL κτλ) ο οποίος ξεκινάει ως νέος με λαμπρό μέλλον και μετά από μια κατά λάθος ανθρωποκτονία ανήλικου καταλήγει παρανοϊκός που θέλει απλά να τα κάνει όλα πουτάνα στην μικρή του πόλη όπου κανείς δεν τον καταλαβαίνει και όλοι του φταίνε. Μαζί του και η εγγονή της γερόντισσας, Allyson (Andi Matichak - ASSIMILATE, SON) η οποία επαναστατεί αγαπώντας τον παλαβό και αποφασίζει να φύγει μαζί του πάνω στη booker μηχανή αφού πρώτα κάψουν την πόλη - γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει και ότι δεν μπορώ να αλλάξω το καταστρέφω ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.