Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

GANGNAM ZOMBIE (2023)

 











Γραμμένο και άνευρα σκηνοθετημένο ως κωμωδία από τον Soo Sung Lee. Στα 73 λεπτά διάρκειας, η δράση ξεκινάει μετά από 38 λεπτά ανάπτυξης χαρακτήρων.

Όταν ξεσπάει κανιβαλικός ιός μετά από δάγκωμα μολυσμένης γάτας κάπου στην Νότια Κορέα, η εισαγωγική αναφορά στην covid ψευδο-πανδημία στους αρχικούς τίτλους προσδίδει περισσότερη αληθοφάνεια - τακτική ψυχολογικής επιχείρησης που ακολούθησαν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του πλανήτη με τον τρομο-μεγεθυντικό φακό πάνω σε ένα τεχνητό κρύωμα με 0,0001% ποσοστό θνησιμότητας.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τις αγωνίες του ομορφόπαιδου Hyun-suk (το ρομαντικό αγόρι σε τηλεοπτικές σειρές, Ji Il-joo) ο οποίος έχει μετακομίσει στο προάστιο Gangnam της Soul και προσπαθεί να τα καταφέρει ως μέλος ενός καναλιού στο youtube (υπήρξε αναπληρωματικός σε εθνικούς αγώνες tae kwo do). Ο Hyun είναι κρυφά ερωτευμένος με την συνάδελφό του Min-jeong (pop-είδωλο Ji-Yeon Park), η οποία κάνει τα στραβά μάτια στα πεσίματα του αφεντικού του καναλιού ο οποίος χρωστάει λεφτά τόσο στους υπαλλήλους του, όσο και σε όποιον αναπνέει σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της "επιχείρησης". Όταν γίνεται viral ένα βίντεο ενός άντρα που τρώει στο πεζοδρόμιο ωμό κρέας, το αφεντικό προσπαθεί να ενεργοποιήσει την ομάδα του να γίνουν καλύτεροι, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος έξωσης από το εμπορικό κέντρο όπου στεγάζεται η ζεστή παρέα. Φυσικά δεν αργεί ο εγκλωβισμός μέσα στο κτήριο μαζί με τους "μολυσμένους", με την ώρα να μετράει αντίστροφα (ευτυχώς όχι μέχρι το πυρηνικό όλεθρο μιας και δεν ειδοποιήθηκαν ποτέ οι αρχές) και το ταλέντο στις πολεμικές τέχνες και τις modeling/υπερηρωικές πόζες του Hyun να πρέπει να ανταπεξέλθει απέναντι στις ορδές (τρόπος του λέγειν, μέτρησα το πολύ 20 ταλαίπωρους) των μεταλλαγμένων/νεκροζώντανων και το muzak ηχητικό χαλί ανελκυστήρα μιας και δεν είχε αγοραστεί κανένα μουσικό δικαίωμα για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στη Seoul.

Τα "ΖΟΜΠΙ":

Οι μολυσμένοι κινούνται μια σαν συγκαμένοι, μια σαν παρκουρίστες δρομείς. Από άποψη χορογραφίας, η Κορέα έχει παράδοση στην νεκροζώντανη απεικόνιση μετά από έναν σκασμό επιτυχίες τύπου KINGDOM. Οι μεταλλαγμένοι αναπτύσσουν κυνόδοντες που προκαλούν δικαιολογημένους συνειρμούς τόσο προς την αρχική γάτα η οποία ξεκίνησε την πανούκλα, όσο και σε βρικόλακες διψασμένους για αίμα. Δεν υπάρχουν ξεντεριάσματα οπότε οι κυνηγοί πηχτού αίματος καλύτερα να προτιμήσουν θεάματα τύπου THE SADNESS (2021).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.