Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

COCAINE BEAR (2023)

 










Γραμμένο με διάθεση νοσταλγίας της δεκαετίας του '80 από τον Jimmy Warden (THE BABYSITTER, THE BABYSITTER: KILLER QUEEN, BORDERLINE). Σκηνοθετημένο ως κωμωδία/slasher στην ίδια ατμόσφαιρα από την ηθοποιό Elizabeth Banks (CHARLIE'S ANGELS remake).

Βρισκόμαστε στο λαμπερό 1985 όπου ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών κρατεί καλά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με την κυβέρνηση Reagan να βομβαρδίζει τόσο τους Σαντινίστας (και κάθε κοκαϊνο-δημοκρατία της Λατινικής Αμερικής) όσο και τα εύπλαστα μυαλά των νέων με διαφημίσεις με τηγανιτά αυγά (αυτό είναι το μυαλό σου υπό την επήρεια ναρκωτικών). Ένα μικρό ελικοφόρο μεταφέρει τσάντες γεμάτες κοκαϊνη με τον πιλότο να τις πετάει στρατηγικά στις πλαγιές των Απαλάχιων πριν ο ίδιος βουτήξει στον όλεθρο (γιατί ήταν υπό την επήρεια και έσκασε σαν τηγανιτό αυγό στο έδαφος). Οι αθλητικές τσάντες πέφτουν κατά μήκος ενός δάσους μετατρέποντας μια τυχαία μαύρη αρκούδα σε χρηματιστή της Wall Street μετά την αχόρταγη λήψη του εθιστικού περιεχομένου τους. Η αποτρελαμένη από την κόκα ψηφιακή αρκούδα (που λίγο έλειψε να ξεκινήσει χορό και τραγούδι, ή να μιλάει με την φωνή του Eddie Murphy στα υπόλοιπα ζωάκια πριν τα διαμελίσει) προσπαθεί να μαζέψει κάθε γλυκό πακέτο για αυτήν και τα αρκουδάκια της, ξεχνώντας το μέλι και σκορπίζοντας θάνατο σε όποιο χαβαλέ αρχετυπικό χαρακτήρα εποχής συναντήσει στον δρόμο της - και είναι πολλοί, για αυτό και έχουμε να κάνουμε με κωμωδία τρόμου (και όχι "του τρόμου").

O Alden Ehrenreich (Han Solo στο SOLO, A BRAVE NEW WORLD), προσπαθεί να ξεχάσει το συμβόλαιό του με την Disney όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης. Είναι ο Eddie, ο καταθλιπτικός γιος ενός εμπόρου ναρκωτικών που πρέπει να μαζέψει το εμπόρευμα υπό τον φόβο αντίποινων από τους κεφαλοκυνηγούς νονούς (που σίγουρα δουλεύουν και αυτοί για την Disney στην "πραγματική ζωή" όπως κάθε κλάδος της σύγχρονης ποπ κουλτούρας). 

Ο Ray Liota (GOODFELLAS, HANNIBAL, BLOW) είναι ο πατέρας Syd. Αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτο κόσμο πριν κυκλοφορήσει η ταινία. Η μανιακή αρκούδα τον ξεκοιλιάζει συμβολικά στο τέλος της ταινίας.

Η Keri Russell (DAWN OF THE PLANET OF THE APES, ANTLERS) είναι η κεντρική πρωταγωνίστρια καθώς ψάχνει να βρει την ανήλικη κόρη της η οποία έχει πάει κρυφά στο δάσος για να ζωγραφίσει έναν καταρράκτη και να σνιφάρει κοκαϊνη μαζί με τον θηλυπρεπή κολλητό της.

O γιος του Ice Cube δεν παριστάνει τον πατέρα του, αλλά έναν από την συμμορία του Syd. Μαζί με τον Eddie προσπαθούν να βρουν τα ναρκωτικά.

Ο Νορβηγός Kristofer Hivju (GAME OF THRONES) κάνει τον εαυτό του ως μουσάτος Νορβηγός τουρίστας της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.