Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

INSIDIOUS: THE RED DOOR (2023)

Γραμμένο από τους Leigh Whannell (SAW, DEAD SILENCE, COOTIES, UPGRADE) και Scott Teems (NARCOS MEXICO, HALLOWEEN KILLS, το ανεκδιήγητο FIRESTARTER remake). Σκηνοθετημένο από τον πρωταγωνιστή για πρώτη του φορά και πίσω από τις κάμερες, Patrick Wilson.

Το Σπίτι του Εβραίου (Blumhouse), συνεχίζει να παράγει μεταφυσικές αρπαχτές, αψηφώντας την όποια ενόχληση μπορεί να έχει επιφέρει στο κοινό η επανάληψη της ίδιας ιστορίας ξανά και ξανά (όσο ενοχλούνται και οι νεκροί από τον σοδομισμό). Στην πέμπτη ταινία της επιτυχημένης σειράς, η οικογένεια των Lambert έχει επιτέλους διαλυθεί, μιας και ο πυρήνας των οικογενειών γενικότερα τελεί υπό κατάρρευση μέσω του πολιτισμικού μαρξισμού της αίρεσης της προσωπικότητας και του θεάτρου των αντωνυμιών. 

Ο πατέρας (Patrick Wilson - WATCHMEN, HARD CANDY) έχει φύγει από την εστία με σκοπό να "βρει τον εαυτό του", και βλέπει τα παιδιά του μια φορά την εβδομάδα. Ο μικρός Dalton (Ty Simpkins - IRON MAN 3, JURASSIC WORLD, THE WHALE) έχει γίνει πλέον νεαρός άνδρας (;) ο οποίος ετοιμάζεται να γραφτεί σε ένα liberal art school κολέγιο, οπότε υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος φόβος στην οικογένεια από τις όποιες σατανικές οντότητες του υπερπέραν να μην επιστρέψει από το κολέγιο είτε κομμουνιστής, είτε πούστης, είτε και τα δύο μαζί: democrat ψηφοφόρος δηλαδή. 

10 χρόνια νωρίτερα, μετά τα τραγικά γεγονότα της δεύτερης ταινίας (η τρίτη και η τέταρτη ήταν prequels), πατέρας και γιος, και οι δύο τους αστρικοί ταξιδιώτες, είχαν υπνωτιστεί με σκοπό να ξεχάσουν τα βίαια γεγονότα τα οποία παραλίγο να τους κόστιζαν την ζωή και την αιώνια ψυχή. Δυστυχώς ο Dalton έρχεται σε επαφή με τη νομεγκλατούρα της κομμούνας, aka τους καθηγητές τέχνης που έχει στο κολέγιο και ψάχνει βαθιά στο υποσυνείδητό του με σκοπό να παράγει ριζοσπαστική τέχνη. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίσει εκεί μια πορφυρή πόρτα, η οποία θα είναι η επανασύνδεσή του με τις σατανικές οντότητες των αργόσχολων που περιπλανιόνται στο "Περαιτέρω"(όπως και στο κολέγιο που διάλεξε - όπως εκτός έτσι και εντός).

H Sinclair Daniel είναι η woke τοποθέτηση προϊόντος στη σειρά, ως η πρώτη μαύρη χαρακτήρας (συνήθως οι νέγροι έχουν άλλα προβλήματα στην γειτονιά και δεν ασχολούνται με φαντάσματα και νευρώσεις), συγκάτοικος του Dalton στο κολέγιο ελευθέρων ηθών. Ευτυχώς δεν φοράει septum σκουλαρίκα και μπλουζάκι black lives matter, μιας και είχε ξεφουσκώσει το σκατό της νέγρικης επανάστασης δύο χρόνια μετά την "δολοφονία" του διανοούμενου George Floyd.

H Lin Shaye συνεχίζει να κολλάει ένσημα για την σύνταξη και εμφανίζεται ως το φάντασμα της Elise Rainier.

Ο Tiny Tim συνεχίζει να φαλτσάρει πέρα από τον τάφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.