Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ESCAPE VELOCITY (1999)

Γραμμένο από τον μεγάλο Paul A. Birkett (αυτή είναι το πρώτο του σενάριο) . Στην σεναριακή φιλμογραφία του υπάρχουν τα THE KEEPER (2009) με Steven Seagal και κρυπτοζωικές περιπέτειες όπως τα HELLHOUNDS (2009) , ARACHNOQUAKE (2012) και GHOST SHARK (2013) , καθώς και το ημι-κθουλιανο ALTITUDE (2010) - το οποίο μάλλον χάνει τον αντίκτυπο του μέσα στην όλη φέσα των υπόλοιπων τίτλων .
Ο σκηνοθέτης Mike Rohl έχει συνεισφέρει επιπλέον ιστορία - για πρώτη και τελευταία φορά , μιας και προτίμησε την σκηνοθεσία σχεδόν και κάθε σειρά επιστημονικής φαντασίας/τρόμου που έχει βγει μέχρι στιγμής - από POLTERGEIST: THE LEGACY , μέχρι SUPERNATURAL και HELIX ...
Σκηνοθετημένο από τον μεγάλο πιονιέρο παραγωγό/σκηνοθέτη βιντεοτρόμου Lloyd A. Simandl , δημιουργό και χρηματοδότη ταινιών όπως τα EMPIRE OF ASH (1988) , EMPIRE OF ASH III (1989) , XTRO II: THE SECOND ENCOUNTER (1990) , PROJECT SHADOWCHASER (1992) και τελευταία μιας μεγάλης λίστας περιπετειών τρόμου/βασανισμού με αισθησιακές λεσβίες όπως τα GIRL CAMP 2004: LESBIAN FLESHPOTS (2003) CHAINED FURY: LESBIAN SLAVE DESIRES (2003) , BLOOD COUNTESS 2: THE MAYHEM BEGINS (2008) , CALIGULA'S SPAWN (2009) , κτλ - όχι παραγωγές όμως - η ποιότητα τους είναι λίγο πιο κάτω από τις exploitation ταινίες της Seduction Cinema και είναι γυρισμένες σχεδόν όλες στη Τσεχία !
Όπως υποστηρίζει και το εξώφυλλο του dvd , "Στο διάστημα υπάρχει πολύς χρόνος για σκότωμα" .
Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα 100 βασανιστικά λεπτά της ταινίας αναλώνονται σε ψεύτο-αγωνία κυνηγητών και ασυγκράτητων σεξουαλικών ορμών μέσα σε επαναλαμβανόμενους κόντρα πλακέ διαδρόμους (βλέπε γιγαντιαία διαστημοπλοιάρα διαστάσεων ηλεκτρικής κιθάρας Galactus στην αφίσα) ενός διαστημικού σταθμού που μοναδικοί επιβάτες είναι μια οικογένεια επιστημόνων - άντρας , γυναίκα και έφηβη κόρη . Η οικογένεια βιώνει την φρίκη και την απομόνωση του διαστήματος όταν γίνει λεία στις διαθέσεις ενός παρανοϊκού διαστημικού δραπέτη/τρομοκράτη  ...
Σαν να μην έφτανε αυτό , ο διαστημικός σταθμός είναι σε τροχιά γύρω από έναν ήλιο ο οποίος πρόκειται να γίνει SUPER NOVA από στιγμή σε στιγμή !
Οι δύο επιστήμονες βρισκόταν στον σταθμό σε ειδική αποστολή που είχε σκοπό την συλλογή στοιχείων από τον ετοιμοθάνατο ήλιο .
Ο άντρας που βρίσκουν και αναβιώνουν μέσα από ένα ακυβέρνητο σκάφος διαφυγής , βρισκόταν σε καταστολή .
Κάθε πράξη έχει και τις επιπτώσεις της .
---------------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή με την επίσης ετοιματζίδικη κατευθείαν-σε-βίντεο διαστημική περιπέτεια του Olivier Gruner , VELOCITY TRAP (1999) .
Αν θες να ζήσεις επικίνδυνα , βάλε να παίζουν και τα HELLRAISER: BLOODLINE (1996) , LEPRECHAUN 4: IN SPACE (1997) και JASON X (2002) ταυτόχρονα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.