Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

DJINN (2013)


Γραμμένο από τον David Tully ( THE SANDMAN ) .
Σκηνοθετημένο στα Αραβικά Εμιράτα από τον Tobe Hooper ( THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE , THE TOOLBOX MURDERS , MORTUARY ) .
Η Sarah ( Aiysha Hart - ATLANTIS ) και ο Khalid ( Khalid Laith - WORLD WAR Z , RED 2 ) είναι ένα νεαρό ζευγάρι το οποίο υποφέρει από τον χαμό των μόλις λίγων μηνών παιδιού τους . Η γυναίκα κατηγορεί τον εαυτό της ;ότι σκότωσε άθελα το μωρό μέσα στην κούνια . Ο άντρας είναι συγκαταβατικός και θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή επιμένοντας να πάνε στα Αραβικά Εμιράτα όπου θα ξεκινήσει μια καινούργια δουλειά σε μεγάλη εταιρία .
Εκεί συναντούν για λίγο τους γονείς της νύφης , αλλά όταν φτάνουν στον προορισμό τους ανακαλύπτουν πως ο πολυτελέστατος ουρανοξύστης όπου τους έχει κλείσει να μείνουν η εταιρία φαίνεται να είναι στην μέση του πουθενά και να περιβάλλεται από μια νοσηρή ομίχλη χωρίς τέλος .
Η Sarah μένει μόνη στο σπίτι και φρικάρει βλέποντας το μέλλον της να είναι ένας συνεχόμενος αποκλεισμός μέχρι να γυρίσει ο άντρας της από την δουλειά , καθώς δεν μπορεί να απομακρυνθεί καθόλου από το κτήριο του τρόμου . Ακούει φωνές και οι παραισθήσεις δεν αργούν να την κάνουν να ξεκινήσει τις προσευχές .
Ο μύθος πως ο ουρανοξύστης είναι χτισμένος πάνω σε καταραμένο έδαφος όπου κάποτε είχε δράσει μια δαιμονική οντότητα που έχασε το υβρίδιο παιδί της (μισό άνθρωπος-μισό Τζίνι) δεν αργεί να πάρει σάρκα και οστά και να ενώσει τις ιστορίες του παρελθόντος με το παρόν , καθώς ο Khalid είναι ο ίδιος άμεσος συγγενής του τέρατος , κάτι που φαίνεται από τα πρώτα λεπτά της αφήγησης .
Μέσα στα διαρκή πετάγματα του τρόμου που καδράρει με ευκολία ο Hooper στα μούτρα του απογοητευμένου θεατή , τα σχεδόν 80 λεπτά διάρκειας φαίνονται το ίδιο ανυπόφορα με την μοίρα της εγκλωβισμένης νοικοκυράς μέσα στο χρυσό κλουβί ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.