Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

T-FORCE (1994)


Γραμμένο με φιλοσοφικές ανησυχίες τρίτου τύπου από τους Joe Hart ( CYBER TRACKER , ZERO TOLERANCE , THE POWER WITHIN ) και Lenore Kletter ( TRUE CONFESSIONS OF A GO-GO GIRL ) .
Σκηνοθετημένο ανάμεσα σε εκρήξεις χαμηλού προϋπολογισμού και εκπαραθυρώσεων από τον παραγωγό/σκηνοθέτη Richard "PM Entertainment" Pepin ( CYBER TRACKER I&II , HOLOGRAM MAN , DARK BREED ) .
Γνωστό και ως TERMINAL FORCE , DARK FORCE: ALIENS IN BLACK (;) .
Στο απαράδεκτο μέλλον των '90ς όπου η εικονική πραγματικότητα περιβάλλεται μουσικά από σέξι σαξόφωνο ο νόμος θα τηρείται από αδέκαστα cyborg - συγκεκριμένα την πρωτότυπη ομάδα "κυβερναυτών" T-Force η οποία αναλαμβάνει αποστολές υψηλού κινδύνου και πιθανής απώλειας ζωής για ανθρώπους !
Η ομάδα είναι ένα γενετικά τροποποιημένο προϊόν σε μίξη με ατσάλι μετά από χρόνια επίπονων ερευνών του δόκτωρ Gant ( Martin E. Brooks - THE SIX MILLION DOLLAR MAN , THE BIONIC WOMAN ) . Αποτελείται από τους αλεξίσφαιρους εκδικητές με την υπεράνθρωπη δύναμη , τα κολλητά τζιν και την μακριά χαίτη Adam , Cain , Zeus και Mandragora .
Μετά από μια αποτυχημένη επιχείρηση διάσωσης ομήρων (αντί να τους σώσουν τους ανατίναξαν μαζί με τους τρομοκράτες γιατί αυτή η λύση ήταν η πιο λογική μέσα στις παραμέτρους αντιμετώπισης του κινδύνου) τα ρομπότ διατάσσονται να καταστραφούν άμεσα , κάτι το οποίο δεν δέχεται ο προγραμματισμός τους , τρέποντας τους 3 από τους 4 σε δολοφονική φυγή αυτοδιατήρησης .
Ο Jack Scalia ( THE SILENCERS , ACT OF WAR , SILENT PREDATORS , KRAKEN: TENTACLES OF THE DEEP , NUCLEAR HURRICANE , JERSEY SHORE SHARK ATTACK ) είναι ο ηρωικός υπαστυνόμος με την κόκκινη κάμπριο κάντιλακ , Jack Floyd . Κλασικός ταλαίπωρος παλαιάς κοπής ήρωας-που-τα-έχει-δει-όλα , ο οποίος μόνο όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι της απανθρωπιάς αναλαμβάνει δράση . Μισεί τα cyborgs αλλά δένεται με τον νέο του μηχανικό συνάδελφο , το μοναδικό cyborg που τηρεί ακόμη τον νόμο , τον Cain (ο οποίος απομακρύνεται από τους συντρόφους του αηδιασμένος μετά την εξέλιξη των γεγονότων) .
Μαζί θα προσπαθήσουν να αντιγράψουν για 100 επίπονα λεπτά την χημεία ταινιών τύπου TANGO & CASH , 48 HOURS κτλ , αλλά το μόνο που θα καταφέρουν είναι να βρουν και να καταστρέψουν τους επικίνδυνους φυγάδες της T-Force σε μια αναμέτρηση επιβίωσης 2x2 - με τα πρόσωπα των κασκαντέρ να φαίνονται ολοκάθαρα στις σκηνές των εκρήξεων - πάνω σε μεταποκαλυπτικό φυσικό σετ εγκαταλειμμένης εργοστασιακής ζώνης (όπου έχουν γυριστεί και άλλες ταινίες με cyborg της εποχής) !
Ο Bobby Johnson είναι το cyborg με το cameltow στο αμήχανα στενό τζιν , Cain .
Πέρα από έναν μικρό ρόλο στο DEMON WIND (1990) , ο Johnson πέρασε σχεδόν ολόκληρη τη δεκαετία του '90 παίζοντας σε ερωτικές ταινίες άρλεκιν μυστηρίου όπως τα THE PAMELA PRINCIPLE , SIREN'S KISS , SINFUL INTRIGUE , PENTHOUSE: THE ART OF MASSAGE , A PASSION FOR MURDER , MELROSE PLACE , κτλ .
Ο/Οι Κακός/οι :
O Evan Lurie ( MARTIAL LAW II: UNDERCOVER , AMERICAN KICKBOXER 2 , CYBORG 3: THE RECYCLER , SHADOW WARRIORS , TIGER CLAWS II ) είναι το ανδροειδές Adam , αρχηγός της ομάδας . Κατά της διάρκεια της μοιραίας αποστολής πυροβολεί εν ψυχρώ μια άοπλη τρομοκράτη την στιγμή που παραδινόταν και στην συνέχεια ανατινάζει ένα ελικόπτερο με 6 ομήρους μέσα . Η Δήμαρχος του Los Angeles ( Erin Gray - BUCK ROGERS IN THE 25th CENTURY , JASON GOES TO HELL ) και ο αρχηγός της Αστυνομίας που διέταξαν την απόσυρση τους γίνονται οι επόμενοι στόχοι .
Το τραύμα από σφαίρα που έχει στο κεφάλι του αλλάζει πλευρές με το πέρασμα της ώρας , αλλά είναι προϊόν έντονης δραστηριότητας και όχι λάθος του editing .
O Vernon Wells ( MAD MAX 2 , COMMANDO ) είναι ο Samuel Washington , ο τρομοκράτης με τις βάτες και το περιποιημένο μούσι . Υπεύθυνος για την κατάσταση ομηρίας στα πρώτα λεπτά της ταινίας . Άξιος υποκαταστάτης κακών τύπου DIE HARD .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.