Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ALIEN COVENANT (2017)


Γραμμένο από τους Jack Paglen ( TRANSCENDENCE , GODZILLA VS KONG ) , Michael Green ( SMALLVILLE , HEROES , GREEN LANTERN , LOGAN , AMERICAN GODS ) , John Logan ( BATS , STAR TREK: NEMESIS , THE LAST SAMURAI , SKYFALL , SPECTRE , PENNY DREADFUL ) και Dante Harper (βοηθός παραγωγής σε σύντομα ντοκιμαντέρ γυρισμάτων ταινιών όπως τα GHOSTS OF MARS , TOTAL RECALL , PREDATOR , THE ONE , THE FOG , κτλ) .
Βασισμένο σε χαρακτήρες των Dan O'Bannon και Ronald Shusett .
Σκηνοθετημένο από τον σερ Riddley Scott .
Το αποικιακό διαστημόπλοιο COVENANT βρίσκεται καθοδόν για τον πλανήτη ORIGAE-6 . Απομένουν άλλα 7 χρόνια και 4 μήνες ταξιδιού .
Διαθέτει 15μελές πλήρωμα , που βρίσκεται σε κατάσταση υπερύπνου μαζί με 2000 άποικους και 1140 κατεψυγμένα έμβρυα .
Κατά την διάρκεια ξαφνικής ηλιακής καταιγίδας ο καπετάνιος του πληρώματος , 47 άποικοι και 16 έμβρυα δεύτερης γενιάς χάνουν τις ζωές τους .
Όσο διαρκεί η επισκευή το αλαφιασμένο πλήρωμα λαμβάνει ένα διακεκομμένο μήνυμα ανθρώπου που τραγουδάει ένα παλιό κάντρι τραγούδι από έναν άγνωστο , αχαρτογράφητο αλλά καθόλα κατάλληλο για ζωή πλανήτη μόλις μερικές εβδομάδες μακριά .
Ο καινούργιος καπετάνιος του πληρώματος αναλαμβάνει το ρίσκο να εξερευνήσει την πηγή του "φαντάσματος" προσπαθώντας έτσι να κερδίσει την συμπάθεια των γύρω του , αφού μετά το πέρας της αποστολής όσοι είναι τώρα υπό τις διαταγές του θα είναι οι καινούργιοι του γείτονες .
O Michael Fassbender ( INGLOURIOUS BASTERDS , X-MEN: FIRST CLASS ) είναι ο συνθετικός οργανισμός Walter . Υπεύθυνος για την ευρυθμία του ταξιδιού . Είναι επίσης ο David , το ρομπότ παλαιότερης γενιάς από την προηγούμενη ταινία ( PROMETHEUS ) που απέμεινε μαζί με την μοναδική επιζών που είχε υποσχεθεί να καταστρέψει με το τεράστιο Gigerοντόνατ τον πολιτισμό που δημιούργησε τα βιολογικά όπλα - βρίσκονται όλοι στον εν λόγω πλανήτη και στην νεκρόπολη του κάποτε ανθηρού πολιτισμού του .
Προς χάριν όλων των ταινιών με φεσο-δίδυμους της δεκαετίας του '90 , του Walter του λείπει μια παλάμη μετά από σύντομη γνωριμία με το έξτρα άγριο εξωγήινο θηρευτή , ενώ ο David έχει μακρύ μαλλί και μεσσιανική ενδυμασία .
O David έχει αναπτύξει το μουσικό του ταλέντο όλα αυτά τα χρόνια και παίζει φλογέρα παραθέτοντας Byron στους συνομιλητές του . Για να κρατιέται σε επιπλέον μεγαλομανή εγρήγορση γίνεται ταυτόχρονα ανατόμος και βιολόγος της περιοχής , κάνοντας πειράματα σε ότι έμβιο ον έχει επιζήσει του βιολογικού αφανισμού που ο ίδιος επέφερε 10 χρόνια νωρίτερα .
Μαθαίνει τον "αδελφό" του Walter να φυσάει το όργανο του σε μια αμφιλεγόμενη σκηνή συνθετικής μύησης που εκπέμπει ανδρόγυνο βουκολισμό . Επειδή ο David είναι περισσότερο άνθρωπος στον προγραμματισμό του είναι και περισσότερο μηδενιστικό κάθαρμα από τον πιο μηχανικό και απλοϊκό σε υπαρξιακά ζητήματα Walter .
Ο David θέλει να τελειώσει το ετοιμοθάνατο ανθρώπινο είδος μια και καλή υπό τους ήχους του Wagner και κόβοντας τα μαλλιά του (και την παλάμη του αργότερα) καταφέρνει να μπερδέψει τους πάντες στο τέλος .
Η Catherine Waterston ( BROADWALK EMPIRE , FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM ) είναι η Daniels . Χάνει τον σύζυγό της κατά την διάρκεια του ατυχήματος και τώρα θα πρέπει να βρει δύναμη να φτιάξει μόνη της την ξύλινη καλύβα δίπλα στη λίμνη του κοινού τους ονείρου . Έχει όλα τα προσόντα για να γίνει η Helen Ripley της νέας γενιάς , αλλά καταλήγει καπετάνιος της καταραμένης κιβωτού του διαστήματος . Τιμάει με το ίδιο σθένος το ιδρωμένο τιραντέ φανελάκι μπροστά στον εξωγήινο μανιακό .
Ο Danny McBride ( EASTBOUND & DOWN ) είναι ο πιλότος Tenessee . Έχει μαζί του το καλό ουίσκι από την πατρίδα Γη .
O James Franco είναι ο Branson , σύζυγος της Daniels και καπετάνιος του SS Covenant .
Ως καπετάνιος του SS Spoiler καταγράφω στο log του πλοίου πως ο Franco πεθαίνει στα πρώτα δέκα λεπτά μέσα στον θάλαμο κρυο-ύπνου πριν καλά-καλά πατήσει το πόδι του στον νέο πλανήτη . Ευτυχώς γλυτώνει την αγωνία για επιβίωση και το φρικτό τέλος όσων κατάφεραν να φτάσουν εκεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.