Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

SHIN GOJIRA (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους Hideaki Anno ( NEON GENESIS EVANGELION ) και Shinji Higuchi ( ATTACK ON TITAN , NIOH ) .
Ο Αγγλικός τίτλος GODZILLA RESURGENCE δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ στην προβολή της ταινίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μην υπάρξει μπέρδεμα στις αίθουσες με το INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE που κυκλοφόρησε την ίδια περίοδο (γιατί απλά είστε τόσο βλάκες που θα δείτε άλλη ταινία στο τέλος - σκέφτηκαν εκεί στα γραφεία της TOHO) .
-------------------------------
Αγνώστου προελεύσεως πλάσμα τεραστίων διαστάσεων (εξελίσσεται σταδιακά σε μεταλλαγμένο τερατούργημα 118,5 μέτρων και παρακολουθούμε όλα τα στάδια της μεταμόρφωσης - ο ψηλότερος Godzilla μέχρι σήμερα στα χρονικά της σειράς ταινιών) ξεπροβάλει στο λιμάνι του Τόκυο σπέρνοντας πανικό , καταστροφή και ραδιενέργεια  στο πέρασμά του μέχρι την άμεση επιστροφή του στο νερό για διάλειμμα και ανάσα περισυλλογής των υπεύθυνων αρχών . Οι ιθύνοντες για 2 ολόκληρες ώρες δεν μπορούσαν να αντιδράσουν φοβούμενοι επιπλέον θύματα , αλλά μετά την παύση της πρώτης γνωριμίας με το γιγαντιαίο πλάσμα πέφτει εντολή για δημιουργία ομάδας αιρετικών επιστημόνων και λοιπών εκκεντρικών διανοούμενων με τεράστια συλλογή hentai manga οι οποίοι λειτουργούν ως think tank αντιμετώπισης της κρυπτοζωικής απειλής .
Η θεωρία τους πως το πλάσμα είναι ένας οργανισμός ο οποίος εξελίχθηκε μέσα σε ραδιενεργό περιβάλλον υπερισχύει οπότε το οποιοδήποτε σχέδιο σωτηρίας της χώρας βασίζεται εκεί .
Το τέρας είναι ένας κινούμενος πυρηνικός αντιδραστήρας που χρειάζεται να ψύχεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα (εξ ου και οι παύσεις του στην ισοπέδωση της Ιαπωνίας) .
Όταν η αρχική επίθεση με πυραύλους κάθε λογής από τα κατά τα άλλα υπερσύγχρονα άρματα των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτο-Άμυνας (JSDF) αποτυγχάνει έστω και να ταρακουνήσει το Godzilla , οι Αμερικάνοι κηδεμόνες είναι έτοιμοι να βομβαρδίσουν ολόκληρη την πρωτεύουσα για να εμποδίσουν την προέλαση του (που έχει πάρει την τελική του μορφή) στην ενδοχώρα , ή ακόμη και μια πιθανή μετανάστευση προς την μεριά τους !
Η επιπλέον ισχύ στους βομβαρδισμούς καταφέρνει μόνο να νευριάσει το κτήνος ωθώντας το στο να κάνει την πρωτεύουσα ερείπια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι ...
Η καλή ιδέα για χτύπημα με θερμοπυρηνικούς πυραύλους δεν αργεί να έρθει , μέχρι που πρυτανεύει η λογική και πέφτει η φαεινή ιδέα να χορηγηθούν μέσω στόματος 672 χιλιόλιτρα πηκτικού υγρού (μιας και έχουμε να κάνουμε με πυρηνικό αντιδραστήρα) ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.