Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

THE ASSIGNMENT (2016)


Γραμμένο ως τίμια περιπέτεια χαμηλού προϋπολογισμού (με το πρώτο προσχέδιο του σεναρίου έτοιμο από το μακρινό 1978) με LGBT φεστιβαλική ανατροπή (η οποία μποϊκοταρίστηκε από την τραβεστι κοινότητα) ικανή μόνο για κυκλοφορία ως video-on-demand .
Σκηνοθετημένο από τον παραγωγό/σεναριογράφο κάθε ταινίας με ALIEN από το 1979 μέχρι σήμερα Walter Hill ( THE WARRIORS , SOUTHERN COMFORT , EXTREME PREJUDICE , RED HEAT , BULLET TO THE HEAD ) , ο οποίος θέλησε με αυτή του την προσπάθεια να τιμήσει τις ταινίες β' διαλογής με τις οποίες μεγάλωσε .
Γνωστό και ως REVENGER , TOMBOY: A REVENGER'S TALE .
Εδώ κυκλοφόρησε ως ΔΙΠΛΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ .
Ο Michelle Rodriguez επιστρέφει με έναν ιδιαίτερο πρωταγωνιστικό ρόλο (δεν ήταν side-kick/αίσθημα του Vin Diezel , ή τρίτος χαρακτήρας σε ταίνίες του Rodriguez μόνο στο GIRLFIGHT του 2000) ως ο/η επαγγελαματίας δολοφόνος Frank Kitchen . Ο Frank εμπιστεύεται μονάχα τα σκυλιά και πολύ καλά κάνει γιατί οι άνθρωποι είναι καθάρματα και το μέηκ-απ που του έκαναν με την ψευτομύτη και τα κολλημένα μούσια δεν πείθει κανέναν . Έναν χρόνο αργότερα από την τελευταία του "δουλειά" ο Frank καταλήγει ναρκωμένος σε κρεβάτι χειρουργείου και ξυπνάει την επόμενη μέρα έτοιμη γυναίκα με τέλειο φυσικό στήθος .
Φύσικα και θέλει να εκδικηθεί αυτόν που του στέρησε την ζωή ως άντρα .
Η ολική γύμνια στην σκηνή του ντους με τον Frank να μας δείχνει τα κρεμαστά λάτεξ προσόντα του είναι ένα τεστ για τον πάντα-έτοιμο-να-κρίνει-πανελίστα/θεατή στο πόσο γρήγορα θα καταχωρούσε την ταινία στο είδος "κωμωδία" .
Η Sigourney Weaven ( ALIENS ) είναι η εκκεντρική καλλιτέχνης/διακεκριμένη χειρούργος χωρίς δίπλωμα εξάσκησης επαγγέλματος με ειδίκευση στην αλλαγή φύλλου , Δόκτωρ Rachel Jane . Η δόκτωρ εκτελεί λειτούργημα όταν οι άλλοι γιατροί αρνούνται επικίνδυνες "αισθητικές" επεμβάσεις και βοηθάει κάθε απροσάρμοστο που θα βρεθεί στο παράνομο χειρουργείο μπουντρούμι της . Έχει εμμονή με τον Shakespare και τον Edgar Alan Poe . Παίρνει εκδίκηση για τον θάνατο του τζογαδώρου/ρέμπελου αδελφού της αλλάζοντας το φύλλο του ανθρώπου που τον σκότωσε . Μέσα στο Wachowski-κο μυαλό της η γιατρός βέβαια απελευθέρωσε τον Frank από την ματσό φυλακή που ζούσε παγιδευμένος τόσα χρόνα κάνοντάς τον ένα τέλειο πλάσμα , οπότε στην ουσία είναι μια αντι-ήρωας στον ρόλο του "κακού" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.