Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

BEYOND THE WOODS (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Sean Breathnach .
Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους προσπάθεια στον βιντεο-τρόμο .
Παρέα φίλων ταξιδεύουν σε απομονομένο μέρος κάπου σε ένα δάσος της Ιρλανδίας για να απολαύσουν χαλαρό σαββατοκύριακο κατανάλωσης αλκοόλ , χόρτου και άλλων κατακριτέων ηδονών σε ένα πετρόχτιστο σπίτι . Αναμενόμενα τους παίρνει ο διάολος όταν μια καταβόθρα (με την χαρακτηριστική τοπική ονομασία "Πύλες της Κολάσεως") που βρίσκεται στο βουνό δίπλα στο σπίτι όπου μένουν γίνει πέρασμα σε αυτή τη πλευρά της πραγματικότητας για μια δαιμονική οντότητα που απ'οτι φαίνεται στο εξώφυλλο του dvd αρέσκεται στο να περιφέρεται με ένα τσεκούρι στα χέρια (κάτι το οποίο και παραμένει μόνο στο cover art αφού ο δαίμονας(;) κυρίως κάνει περίεργους ήχους με το στόμα του εκτός κάμερας και παίζει με το μυαλό των πρωταγωνιστών αφήνοντας τον θεατή με κακές αναμνήσεις από λάτεξ παλάμες να ακουμπούν κορμούς δέντρων απειλητικά έξω από το σπίτι) .
Φυσικά δεν υπάρχει καλό σήμα για να πιάνουν τα κινητά στο ησυχαστήριο οπότε δεν υπάρχει καμία μορφή βοήθειας από τον έξω κόσμο - κλασική περίπτωση slasher κατά κύριο λόγο , με μεταφυσικές προεκτάσεις και όχι τόσο βασισμένο σε χρήση αιχμηρών αντικειμένων πάνω σε κορμιά μέχρι τα 70 πρώτα λεπτά της ταινίας (82 η συνολική διάρκεια) .
Η παρέα φαίνεται να διασκεδάζει βλακωδώς αγνοώντας την μυρωδιά από το θειάφι όσο μπορεί , τα σημάδια από μαύρο χώμα μέσα στο σπίτι και τις σατανικές αντανακλάσεις του καθενός στους καθρέφτες του σπιτιού .
Ο δαίμονας (ο οποίος θυμίζει κάπως τους ζόμπι Ετρούσκους από το κλασικό BURIAL GROUND- 1981) βλέπει και γνωρίζει όλα τα ένοχα μυστικά των χαρακτήρων (κάθε παρέα και ένα ερωτικό τρίγωνο) , παίζοντας το γνωστό παιχνίδι γάτας-ποντικού , ξεπαστρεύοντάς τους έναν-έναν με φαντασμαγορικό τρόπο (πάλι κοντινό στην λατεξ παλάμη που αγγίζει το θύμα στο στήθος και το εξαφανίζει καταδικάζοντάς το στην αιώνια τιμωρία του) μέχρι να πιάσει το τσεκούρι .
Για χάρη ανάπτυξης της μυθιστορίας χρειάζεται 7 ψυχές για να επιστρέψει πίσω από εκεί που ήρθε και η τυχερή παρέα αποτελείται ακριβώς από τον αριθμό ψυχών που χρειάζεται .
Μερικές φορές περπατάει μέσα σε ψηφιακή ομίχλη για να ανεβαίνουν οι νεκρικοί παλμοί από τις καλές προθέσεις για επιπλέον ατμόσφαιρα (κάτι που θα λειτουργούσε καλύτερα αν είχαν μπει στον κόπο να νοικιάσουν ένα μηχάνημα ατμού) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.