Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

FIFTY SHADES DARKER (2017)


"Ήμουν ρομαντική , μέχρι που ήρθες εσύ με τα βιτσιόζικα γαμίσια σου .."
Anastasia Steele , πρώην ρομαντική .

Γραμμένο από τον Niall Leonard ( FIFTY SHADES FREED ) και σκηνοθετημένο από τον James Foley ( διάφορα βίντεοκλιπς της Madonna στις αρχές της καριέρας της , HOUSE OF CARDS , WAYWARD PINES ) .
Βασισμένο στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας του Γκρι της E.L. James .

Η Dakota Johnson ( THE SOCIAL NETWORK , 21 JUMP STREET ) είναι η Anastasia Steele . Μετά τον χωρισμό της πρώτης ταινίας έχει μετακομίσει στο Seattle για ένα νέο ξεκίνημα . Δουλεύει βοηθός σε έναν εκδοτικό οίκο και διαβάζει τα χειρόγραφα νέων συγγραφέων .
Σε αυτή τη ταινία βέβαια τον περισσότερο χρόνο τον τρώει το ψυχογράφημα του συμπρωταγωνιστή της και τίτλου των βιβλίων όπου βασίστηκαν οι 3 ταινίες .
Ο Jamie Dorman ( BEYOND THE RAVE , ONCE UPON A TIME ) είναι ο Christian Grey . Η μάνα του πέθανε από υπερβολική δόση κρακ όταν ήταν 4 χρονών . Τον υιοθέτησε πλούσια οικογένεια και ζει ζωάρα δισεκατομμυριούχου από τότε - προσπερνώντας την σεξουαλική κακοποίηση/γαλούχηση/σωτηρία γιατί-αλλιώς-θα ήταν-φυλακή-ή-νεκρός-από-τους-καυγάδες-όπου-έμπλεκε-ως-νέος που δέχτηκε στην αγκαλιά της ώριμης φίλης της νέας του μητέρας , Kim Basinger , γνωστής και ως μις Robinson .
Κάθε 15 λεπτά βγάζει 24 χιλιάδες δολάρια . Όταν δεν αγοράζει αεροπορικές εταιρίες αγοράζει εκδοτικούς οίκους γιατί θέλει και αυτός να μπει στον κόσμο της έκδοσης . Η τελευταία του αγορά τυχαίνει να είναι ο εκδοτικός οίκος όπου εργάζεται η Anna στο Seattle . Από τότε που την έχασε έχει εφιάλτες και πάει να την βρει με σκοπό να τα ξαναβρούνε - πλέον χωρίς κανόνες και μυστικά .
Παραδέχεται πως είναι σαδιστής και φτιάχνεται τιμωρώντας γυναίκες που του θυμίζουν την μητέρα του (κλασική περίπτωση serial killer που κανονικά έπρεπε να χτυπήσουν κάποια καμπανάκια κινδύνου , αλλά βρισκόμαστε σε άλλο genre μυθιστορίας) .
Μπόνους Δράμα .
Πρώην υποτακτική του Master Grey έχει αποτρελαθεί μετά από τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της , εξακολουθεί να θέλει να είναι στο σκουπίδι του και παρακολουθεί την Anna με άγριες διαθέσεις . Την αφοπλίζει και την κάνει να γονατίσει με μια του λέξη εξευτελίζοντας κινηματογραφικά τόσο τα Jedi τρικ του μυαλού όσο και την επιβλητικότητα ενός Στρατηγού Zod .
Κάποιος καταστρέφει το αυτοκίνητο της Anastasia , το αφεντικό της την πέφτει άγρια και την επόμενη μέρα χάνει την δουλειά του (μετά από τηλεφώνημα στους κατάλληλους φίλους του πανόπτη Grey) .
Μπόνους δράση και χτυποκάρδι όταν το ελικόπτερο του Grey πέσει μέσα σε δάσος (με τον ίδιο πιλότο) . Επιστρέφει το ίδιο βράδυ στην πόλη μάλλον με τα πόδια .
Η Kim Basinger ( NINE 1/2 WEEKS , MY STEPMOTHER IS AN ALIEN , BATMAN ) είναι η Elena Lincoln , γνωστή και ως κυρία Robinson . Στην ανακοίνωση των αρραβώνων η Kim δέχεται σαμπάνια στα μούτρα από την Anastasia όταν της λέει παράμερα πως δεν κάνει για τον Grey και χαστούκι από την μητέρα του πριν την θεατρική της έξοδο από το σπίτι (το βλέμμα της αφήνει υπονοούμενο τύπου θα τα πούμε στην επόμενη ταινία , θα δείτε τι θα πάθετε) .
Ο Eric Johnson ( ο αδικοκομμένος τηλεοπτικός FLASH GORDON ) είναι το κάθαρμα αφεντικό της Anastasia , Jack Hyde . Δηλώνει ικανός να την κάνει να χύσει όπως κανένας άλλος , αλλά δεν την πείθει και βρίσκεται στο πάτωμα μετά από χάι-για κίνηση αυτοάμυνας . Την επόμενη μέρα χάνει την δουλειά του . Όπως υποδηλώνει το επίθετό του , μετά το τέλος της καριέρας του στον χώρο της έκδοσης μεταμορφώνεται σε εγκληματία με μαύρους κύκλους στα μάτια ο οποίος παρακολουθεί το πάρτι των Grey από μακριά , καίγοντας συμβολικά με το τσιγάρο του το πρόσωπο του Christian σε μια φωτογραφία πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους . Θα μας απασχολήσει περισσότερο στην επόμενη ταινία .
Τελευταίες Παρατηρήσεις :
Μετρημένα κάθε 20 λεπτά η πρωταγωνίστρια χάνει τα εσώρουχά της , ο Grey πέφτει με τα μούτρα στο "φαϊ" και σφίγγουν χέρια/δαγκώνουν μαξιλάρια .
Για να κάνεις πιο ενδιαφέρον έναν φιλανθρωπικό χορό φρόντισε να έχεις τοποθετήσει ασημένιες μπάλες στο κατάλληλο σημείο - επίσης ένα σαλιωμένο κωλοδάχτυλο μέσα σε γεμάτο ασανσέρ είναι ότι πρέπει για απόδραση από την καθημερινότητα (να χαλαρώσουν λίγο και οι διπλανοί μέχρι να φτάσουν στον όροφό τους - πες το με μια Mentos) - αν η J.K. Rowling είναι η συγγραφική απόδραση της καταπιεσμένης νοικοκυράς που πιστεύει στους μονόκερους και τα ξωτικά , η E.L. James είναι η απόδραση της καταπιεσμένης γενικότερα που θέλει βουκέντρα , σκαμπίλια στα τέσσερα και μανταλάκια/ή και ηλεκτρόδια στις ρόγες .
Για τους γουσταρλήδες τους σκατοφάγους και τους παιδόφιλους δεν έκλαψε/έγραψε ποτέ κανείς βέβαια ( πέρα από τον Peter Sotos ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.