Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

TREMORS: A COLD DAY IN HELL (2018)


Γραμμένο με την δράση να εξελίσσεται στον παγωμένο Βόρειο Καναδά από τον John Whelpley ( MACGYVER , BEVERLY HILLS 90210 , TREMORS 3: BACK TO PERFECTION , EARTH: FINAL CONFLICT , ANDROMEDA ) .
Σκηνοθετημένο στο ηλιόλουστο Cape Town της Νότιας Αφρικής από τον Don Michael Paul ( σεναριογράφος του κλασικού δυναμίτη δράσης HARLEY DAVIDSON AND THE MARLBORO MAN , σκηνοθέτης των κατευεθείαν-σε-dvd επιτυχιών HALF PAST DEAD , LAKE PLACID: THE FINAL CHAPTER , SNIPER 5&6 , KINDERGARTEN COP 2 , TREMORS 5 , DEATH RACE 4: BEYOND ANARCHY ) .
Στην έκτη ταινία της σειράς η δράση μεταφέρεται στο χιονισμένο τοπίο του Βόρειου Καναδά (τουλάχιστον για τα 5 πρώτα λεπτά) , με τον (από την τρίτη ταινία πρώτο όνομα στα εξώφυλλα) βασικό πρωταγωνιστή Burt Gummer ( Michael Gross - FAMILY TIES , TREMORS SAGA ) και τον επίσης ετοιμοπόλεμο και ακόμη απόμακρο γιο του (από την προηγούμενη ταινία) Travis B. Welker ( Jamie Kennedy - SCREAM 1,2&3 , MALIBU'S MOST WANTED , TREMORS: BLOODLINES ) , να βρίσκονται προσκεκλημένοι σε μια επιστημονική βάση η οποία συνορεύει με black-ops κρατική βάση της DARPA . Πίσω στην μικρή πόλη του Perfection ο Gummer κινδυνεύει να χάσει το μαγαζί του και το σπίτι του από συσωρρευμένους φόρους χρόνων που χρωστάει στο κράτος , οπότε η μάχη με ένα νέο είδος Γραποειδών (Graboids) θα τον βγάλει από τα αμελητέα προβλήματα της άδικης φορολογίας . Επίσης παθαίνει διάφορες κρίσεις (συνδεδεμένες με τα Γραποειδή) οι οποίες μπορούν να αποβούν μοιραίες αν δεν θεραπευθεί άμεσα .
Πατέρας και γιος ταξιδεύουν στον Καναδά μετά από κλίση για βοήθεια από επιστήμονες οι οποίοι μαζεύουν δείγματα πάγου , καθώς μέλη της αποστολής ακρωτηριάσθηκαν από πεινασμένα Γραποειδή(συγκεκριμένα έμειναν από τα σώματα όπως αναφέρουν στον Gummer μόνο ένα κεφάλι , ένας γοφός και ένα κομμένο μισό αρχίδι) .
Μέσες-άκρες η ομάδα των χαρακτήρων θα κληθεί να επιβιώσει της κρυπτοζωικής απειλής με τον Gummer να λειτουργεί ως κατευθυντήρια δύναμη σκληρού αλλά δίκαιου πατέρα που δεν αφήνει κανέναν πίσω . Ο Welker υποτίθεται πως θα έπαιρνε την σκυτάλη του εξολοθρευτή , αλλά υπάρχουν ακόμη δυο-τρεις συνέχειες μέσα στον πρεσβύτερο κυνηγό .
H Tanya van Graan ( STARSHIP TROOPERS 3: MARAUDER , DEATH RACE 2&3 ) είναι η δόκτωρ Rita Sims . Λειτουργεί κυρίως ως δυναμική ηρωίδα που δεν φοβάται να μην φορέσει εσώρουχα στον αρκτικό Καναδά . Ερωτεύεται τον γιο του Gummer , Travis .
H Jamie-Lee Money ( TROY:FALL OF A CITY ) κάνει την κόρη του χαρακτήρα του Kevin Bacon από την πρώτη ταινία . Φοράει καουμπόικες μπότες από δέρμα Γραποειδούς που είχε κάνει δώρο ο πατέρας της στην μητέρα της . Βρίσκεται στον Καναδά για σπουδές . Γνωρίζει τα πάντα για τα Γραποειδή και τον Gummer .
Τα ειδικά εφέ παραμένουν κατά κύριο λόγο χειροπιαστά κάνοντας την θέαση ευχάριστη , ενώ τα ψηφιακά εφέ παραμένουν στο ίδιο αληθοφανές επίπεδο των προηγούμενων ταινιών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.