Κυριακή 27 Μαΐου 2018

COCAINE GODMOTHER (2017)


Δραματική βιογραφία/τηλεταινία για την Αμερικάνικη τηλεόραση από την Lifetime Television , γραμμένη από τον David McKenna ( AMERICAN HISTORY X , BLOW , GET CARTER . S.W.A.T. ) και σκηνοθετημένη από τον κινηματογραφιστή Guillermo Navarro ( διευθυντής φωτογραφίας στα δύο πρώτα HELLBOY , PAN'S LABYRINTH , PACIFIC RIM , THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 1&2 ) .
Παραδόξως η ταινία είναι κατά το ήμισυ παραγωγή της Asylum , χωρίς όμως τα χαρακτηριστικά κρυπτοζωικά δημιουργήματα της εταιρίας να κυνηγούν ανυποψίαστους παραθεριστές .
Η Catherine Zeta-Jones ( THE MASK OF ZORRO , ENTRAPMENT ) κλέβει την β' διαλογής καλωδιακή παράσταση υποδυόμενη την αδίστακτη κολομβιανή νονά της κόκας , Grizelda Blanco (φυσικά οι πολύχρωμοι πολεμιστές της δικαιοσύνης του ίντερνετ πάλι παρεξηγήθηκαν που η παραγωγή προσέλαβε μια καταραμένη λευκή να υποδυθεί μια λατίνα) .
Η τηλεταινία δραματοποιεί την αχαλίνωτη ζωή της από την στιγμή που γεννήθηκε στο χανίο της Κολομβίας και σιγά αλλά σταθερά αναρριχήθηκε στην εγκληματική ιεραρχία της ανδροκρατούμενης μαφίας της πρέζας από τα λασποχώρια της λατινικής Αμερικής και τα κολητιλίκια με τον επίσης λαϊκό ήρωα της περιοχής Pablo Escobar , στην χώρα της ασυδοσίας , στα σαλόνια του Miami και το μάτι της Δίωξης Ναρκωτικών κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '70 .
Όσο έτρεχε την επιχείρηση διακίνησης κοκαΐνης με την χρήση των τότε υπεράνω υποψίας μοντέλων , παιδιών και ηλικιωμένων , η νονά είχε ευλογήσει τον χαμό 200 ανθρώπων .
Τα drive-by με μοτοσυκλετιστές που κρατούσαν ούζι ήταν επίσης δικιά της επινόηση στον πόλεμο εδαφών μεταξύ των συμμοριών , κάτι που έμελλε να είναι και το τέλος της κατά την διάρκεια της συνταξιοδότησης την και την επιστροφή στην Κολομβία μετά από μόλις 10 χρόνια φυλάκιση για το καλό που έκανε στην κοινότητά της .
Μαθαίνουμε πως πέρα από τις γυναίκες , η Grizelda αρεσκόταν στο να εξυμνεί τις ατάκες του Al Pachino από τα THE GODFATHER ως μαθήματα ζωής στους επίσης εγκληματίες γιους της (τον τελευταίο της 4ο γιο τον βάπτισε Michael Corleone και είναι ο μόνος που επέζησε γιατί ήταν ο μόνος που δεν ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.