Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

PACIFIC RIM: UPRISING (2018)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον παραγωγό Steven S. DeKnight ( ANGEL , SMALLVILLE , DOLLHOUSE , DAREDEVIL , SPARTACUS: GODS OF THE ARENA & BLOOD AND SAND ) .
O Guilermo del Toro επιστρέφει ως παραγωγός και εν μέρη σεναριογράφος της ιστορίας .
O John Boyega ( STAR WARS 7,8 & 9 ) εξελίσσεται σταδιακά σε μαύρο Chris Pratt , καθώς συνεχίζει να υποδύεται ατσούμπαλους ήρωες της διπλανής πόρτας με χρυσή καρδιά σε καλοκαιρινά blockbuster ανεξαρτήτως αν καταφέρνουν να σπάσουν κάποιο μπλοκ εσόδων (η συγκεκριμένη ταινία δεν το κατάφερε) . Εδώ είναι ο ρέμπελος γιος του νεκρού ήρωα Stacker Pentecost ( Idris Elba σε ηρωικό footage αυτοκτονίας από την προηγούμενη ταινία) , Jake . Μετά το τέλος του πολέμου με τα kaiju και τους εξωδιαστασιακούς ελεγκτές τους στην προηγούμενη ταινία η ανθρωπότητα ζει μια δεκαετία χαλαρότητας ανάμεσα σε συντρίμμια και γιγαντιαίους σκελετούς .
Το αμυντικό πρόγραμμα των Jaegers συνεχίζει την λειτουργία του γιατί δεν υπάρχει άλλη μορφή προστασίας του πλανήτη αν τα τέρατα καταφέρουν και ξαναεμφανιστούν .
Ο Jake έχει παρατήσει τον στρατό και παρτάρει χωρίς αύριο έχοντας μπλέξει με ύποπτους χαρακτήρες για να βγάλει τα προς το ζην μέχρι το επόμενο πάρτι .
Η δεκαπεντάχρονη Cailee Spaeny υποδείεται το παιδί θαύμα/ρακοσυλλέκτη που έφτιαξε μόνη της ένα νάνο jaeger , τον Scrapper , Amara Namani . Είδε τους γονείς της να ποδοπατιούνται από το πρώτο kaiju που εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία σε μια προβλήτα . Από τότε έχει βάλει σκοπό ζωής να γίνει κυνηγός τεράτων . Το νεαρό της ηλικίας της δίνει μια disney αθωότητα στην ανάπτυξη του χαρακτήρα της μέσα στην υπερκινητική δράση των μαχών .
Ο Scott Eastwood ( TEXAS CHAINSAW 3D , SUICIDE SQUAD ,  F8: THE FATE OF THE FURIOUS ) συνεχίζει να προσπαθεί να γίνει ο πατέρας του αφήνοντας τις σέξι ρυτίδες να κάνουν την περισσότερη ερμηνεία στο πρόσωπό του . Εδώ κάνει τον Nate Lambert . Λοχαγό , η κάτι ανάλογο στο πρότυπο σώμα του στρατού των Jaegers . Πατρική μορφή/ήρωας για τους νέους πιλότους . Αντίπαλος του Jake σε μια TOP GUN προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα ευγενούς άμιλλας , αλλά όχι ομόφυλου ερωτισμού ανάλογων ταινιών ένστολης δράσης - τους αρέσει η ίδια γυναίκα άλλωστε , η σχεδόν αόρατη Jules Reyes ( Adria Arjora - TRUE DETECTIVE , THE BELKO EXPERIMENT ) κάτι το οποίο δεν λύνεται μέχρι το τέλος της ταινίας .
Οδηγεί μαζί με τον Jake τον Gypsy Avenger , το θρυλικό mecha όπου άνηκε στον Idris Elba .
O Burn Gorman ( TORCHWOOD , GAME OF THRONES , CRIMSON PEAK ) είναι ο ασθενικός δόκτωρ Hermann Gottlieb . Όταν ενώνονται ανάπηροι και ρέμπελοι , οτιδήποτε είναι εφικτό (βλέπε Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) .
Στο διεθνές Ασιατικό καστ που χρειαζόταν για να δικαιολογήσει την έξτρα χρηματοδότηση της παραγωγής ( PERFECT WORLD PICTURES - Beijing ) , η Tian Jing ( SPECIAL ID , THE GREAT WALL , KONG: SKULL ISLAND ) είναι η δόκτωρ (;) Liwen Shao , διευθυντής (;) της Shao Industries , της εταιρίας που δημιούργησε την drone τεχνολογία για τα αυτόνομα jaegers της νέας γενιάς .
Ο Jin Zhang ( HERO , THE GRANDMASTER , KILLZONE 2 , IP MAN 3 ) είναι ο Marshal Quan . Ανατινάζεται ηρωικά όταν γίνεται επίθεση στην βάση των Jaegers .
Ο Κακός :
Ο Charlie Day ( IT'S ALWAYS SUNNY IN PHILADELPHIA , THE LEGO MOVIE ) είναι ο δόκτωρ Newton Geyzler , επιστημονικός σύμβουλος σε κινέζικη εταιρία παραγωγής jager . Στην προηγούμενη ταινία είχε ενώσει το μυαλό του με ένα σίχαμα από την άλλη διάσταση για να βρει λύση στο πρόβλημα των kaiju . Από τότε ελέγχεται από το εξωγήινο ον το οποίο και κρατάει μέσα σε μια γυάλα στο σπίτι του και το φωνάζει Alice (κάνουν σεξ ενώνοντας τα μυαλά τους μετά τη δουλειά) . Σε βάθος δεκαετίας καταφέρνει να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του που είναι να αφανίσει κάθε μορφή ζωής πάνω στον πλανήτη . Τα νέα αυτόνομα μοντέλα jaegers που έχει κατασκευάσει έχουν μέσα τους drone τεχνολογία της Shao Industries η οποία μετά από δική του επέμβαση στον προγραμματισμό τα μεταμορφώνει σε μηχανές/οντότητες/kaiju , έτοιμες να ανοίξουν τον δρόμο για να βγουν από την άλλη πλευρά τα original τέρατα που θα ανατινάξουν το ιερό βουνό/ηφαίστειο Fuji στην Ιαπωνία προκαλώντας την αναμενόμενη αλυσιδωτή αντίδραση που θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.