Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

SICARIO (2015)


Γραμμένο από τον ηθοποιό/σεναριογράφο Taylor Sheridan ( HELL ON HIGH WATER , WIND RIVER , SONS OF ANARCHY , 12 STRONG ) και σκηνοθετημένο από τον Denis Villeneuve ( PRISONERS , ENEMY , ARRIVAL , BLADE RUNER 2049 ) .
H Emily Blunt ( THE ADJUSTMENT BUREAU , LOOPER , EDGE OF TOMMOROW ) είναι η πράκτορας της CIA Kate Macer . Χωρισμένη , αφιερωμένη στην απόδοση δικαιοσύνης . Η ομάδα της συνήθως αποτρέπει/λύνει απαγωγές .
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το κυνήγι του Μεξικανικού καρτέλ διακινησης ναρκωτικών και είναι κοντά στα ίχνη του αρχηγού - ή τουλάχιστον έτσι νομίζει . Λειτουργεί ως η συνείδηση της παρέας μπροστά σε όλη την βια που αναγκάζεται να βιώσει μέχρι το τέλος . "Τα Αμερικάνικα σου αυτιά δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ και θα αμφισβητίσουν τα πάντα" όπως της λέει χαρακτηριστικά ο χαρακτήρας του Del Toro (βλέπε παρακάτω) .
Ο Daniel Kaluuya ( GET OUT , BLACK PANTHER ) είναι ο συνάδελφος της Macer , Reggie Wayne . Δράση στο Αφγανιστάν . Προσπαθεί να την κοινωνικοποιήσει . Τόσο αυτός , όσο και η συναδελφός του γίνονται οι χρήσιμοι ηλίθιοι για την νόμιμη κινητοποίηση ειδικής ομάδας σε ξένο έδαφος .
O Benicio Del Toro ( o Collector στα THOR: DARK WORLD , GUARDIANS OF THE GALAXY , AVENGERS: INFINITY WAR ) είναι ο Alejandro Gillick . Κολομβιανός συνεργάτης της CIA με πείρα και απόθεμα βίας για την κατάλληλη αντιμετώπιση των αδίστακτων εγκληματιών του Μεξικανικού καρτέλ που κυνηγούν . Μέλος (;) του Κολομβιανού καρτέλ (δεν μαθαίνουμε ποτέ) , προσπαθεί να επαναφέρει την τάξη , μειώνοντας τον ανταγωνισμό , πάντα με τις ευλογίες των καλών του φίλων βόρια των συνόρων . Έχει προηγούμενα με τον αρχηγό του Μεξικανικού καρτέλ γιατί αποκεφάλισε την γυναίκα του και πέταξε την κόρη του μέσα σε μια δεξαμενή με οξύ .
Η ταινία βασίζεται πάνω του , όλη η επιχείρηση γίνεται για να αποστρέψει την προσοχή και εκτός οθόνης .
Ο Joss Brolin ( o Thanos στο AVENGERS: INFINITY WAR και ο Cable στο DEADPOOL 2 ) είναι ο σκιώδης DOD Σύμβουλος της CIA , Matt Graver . Η ομάδα που συγκροτεί από εκπαιδευμένους στρατιώτες θα κάνει θόρυβο και θα αντιδράσει δραματικά με σκοπό τα μάτια του κοινού και των αντιπάλων να στραφούν μακριά από τον πραγματικό σκοπό της επιχείρησης: το ξαμόλυμα του Κολομβιανού hitman μέσα στο Μεξικό .
Μέσες άκρες , ένας από τους υπαρχηγούς του καρτέλ , ο Manuel Diaz θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο Μεξικό μετά από επιχειρήσεις της ομάδας εναντίον του τροφοδοτικού του δικτύου για να λογοδοτήσει στο μεγάλο αφεντικό . Μαζί του θα έχει τον Alejandro στο πίσω κάθισμα - όλα αυτά χρειάζονται προετοιμασία και προσοχή στη λεπτομέρια .
Το μεγάλο κάθαρμα που προσπαθούν να εκτελέσουν υπό την σκιά της νομιμότητας είναι ο Fausto Alarcon el Verdugo . Δολοφονίες και απαγωγές γίνονται με τις ευλογίες του (δεν είχε τίποτε προσωπικό με την οικογένεια του Alejandro - όλα ήταν μέρος της δουλειάς) κάθε μέρα , την στιγμή που ο ίδιος απολαμβάνει ζωάρα μέσα στο καλά φυλασσόμενο μέγαρο του μαζί με τους δύο ανήλικους γιους του και την γυναίκα του .
Ο Jon Bernthal ( THE WALKING DEAD , THE PUNISHER ) είναι ο Ted . Χωρισμένος , φίλος του Reggie . Γνωρίζει την Kate σε ένα μπαρ για καουμπόηδες και πυροδοτεί παθιασμένο ρομάντζο της μιας νύχτας . Είναι διεφθαρμένος μπάτσος με άγριες διαθέσεις , αλλά δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει ούτε τη μια δουλειά , ούτε την άλλη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.