Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

DEATH WISH (2018)

"Αν ο άντρας θέλει να προστατεύσει ότι είναι δικό του , πρέπει να το κάνει μόνος του ..."
 - Ben , πεθερός του Paul Kersey που μόλις έχει θάψει την κόρη του δίπλα στην γυναίκα του.
 
Γραμμένο από τον Joe Carnahan ( SMOCKING ACES , THE A-TEAM , THE GREY , την Αμερικάνικη μεταφορά του THE RAID ) και σκηνοθετημένο με έντονη χρήση ιντερνετικής εξυπνάδας (σχολιαστές djs, memes, κτλ) για έξτρα σαχλή απόδοση της σύγχρονης κάθε-κωλοτρυπίδα-έχει-και-από-μια-γνώμη πραγματικότητας από τον Eli Roth ( CABIN FEVER , HOSTEL , GREEN INFERNO , KNOCK KNOCK ) .
Ο Δόκτωρ Paul Kersey είναι ένας πεπειραμένος χειρούργος ο οποίος έχει περάσει όλη του την ζωή στο χειρουργείο σώζοντας ανθρώπους . Όταν η αγαπημένη του σύζυγος και η σχεδόν πρωτοετής φοιτήτρια κόρη τους πέσουν θύματα βίαιης επίθεσης από άγνωστα καθάρματα , ο γιατρός θα γίνει εκδικητής τιμωρός του εγκλήματος με συνοπτικές διαδικασίες καθώς η αστυνομία της πόλης είναι απασχολημένη με άλλες δουλειές και δεν μπορεί να ασχοληθεί με το πρόβλημά του .
Ο Bruce Willis ( MOONLIGHTING ) είναι ο κλασικός χαρακτήρας που έχει απηυδήσει από την αναλγησία των αστυνομικών αρχών κατά του εγκλήματος τον οποίο πρώτο-ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία ο Charles Bronson πίσω στο 1974 . Τότε ο Kersey ήταν αρχιτέκτονας , τώρα είναι χειρούργος - έχει περισσότερη επαφή με τους ανθρώπους λόγω επαγγέλματος . Δίνει τόπο στην οργή και συγκρατεί τα νεύρα του . Είναι πράος . Στο χειρουργείο προσπαθεί να σώζει τους πάντες , "καλούς" και "κακούς" , όλοι είναι άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθειά του σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη .
Μέχρι που αδίστακτοι εγκληματίες εισβάλουν στο σπίτι του και καταστρέφουν την πραγματικότητα που του χάριζε η ευτυχισμένη του οικογένεια . Ήταν τα γενέθλιά του και εκείνος έπρεπε να κάνει βάρδια στο νοσοκομείο .
Η Elisabeth Shue ( ADVENTURES IN BABYSITTING , PIRANHA 3D , HOUSE AT THE END OF THE STREET ) είναι η σύζυγος του Paul , Lucy Kersey . Κατά την διάρκεια της ληστείας αντιστέκεται και τραυματίζεται σοβαρά . Μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Paul όπου και καταλήγει , με την κόρη η οποία παραμένει σε κωματώδη κατάσταση με λιγοστές ελπίδες επαναφοράς .
Ο Paul αγοράζει όπλο και παίρνει τον νόμο στα χέρια του . Μετά από μια απόπειρά ληστείας στον δρόμο σκοτώνει εν ψυχρό δύο καθάρματα και η καταγραφή της πράξης σε κινητό τον κάνει λαϊκό ήρωα του ίντερνετ . Συνεχίζει το θεάρεστο έργο του στις γειτονιές ως άλλος Equalizer με hoodie και το προσωνύμιο Grim Reaper χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις στο διψασμένο για άμεση δικαιοσύνη κοινό . Βρίσκει τους δολοφόνους και τους κανονίζει έναν-έναν με HOSTEL ευαισθησία στην κάμερα .
Ο Dean Norris ( TOTAL RECALL , BREAKING BAD , UNDER THE DOME ) είναι ο ταλαίπωρος ντετέκτιβ Kevin Raines . Προσπαθεί να χάσει κιλά και να ανακαλύψει τον τιμωρό του εγκλήματος μαζί με την συνάδελφό του ελαφρώνοντας κάπως την ατμόσφαιρα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.