Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

A QUIET PLACE (2018)


Γραμμένο από τους Brian Woods , Scott Beck και John Krasinski ( THE OFFICE ) .
Σκηνοθετημένο από τον John Krasinski .
Βρισκόμαστε στην μέρα 89 από τότε που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση οι κυνηγοί - δεν υπάρχει κάποια εξυπνακίστικη ονομασία από τον τύπο αφού ο πολιτισμός έπεσε μέσα σε λίγες μέρες .
Τα τέρατα έχουν εξοντώσει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας και των ζώων .
Πενταμελής οικογένεια προσπαθεί να βρει φαγητό όπως μπορεί και μετά το πέρας της αναζήτησης χάνει τον μικρότερο γιο από την παιδική του ηλιθιότητα . Όταν σου λένε στην νοηματική να μην κάνεις τον παραμικρό θόρυβο γιατί θα είναι ο τελευταίος σου δεν βάζεις μπαταρίες σε παιχνίδι-διαστημόπλοιο . Η ανήλικη σκανδαλιά δεν παίρνει επιβράβευση και τιμωρείται με τον χειρότερο τρόπο καθώς μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου το μικρό παιδί εξαφανίζεται μέσα σε χέρια που έχουν νύχια ικανά να σχίζουν με άνεση σίδερα του ανήλεου θηρευτή .
Κανείς δεν γνωρίζει το οτιδήποτε για τα τέρατα πέρα από το γεγονός πως κυνηγούν και σκοτώνουν ότι κάνει θόρυβο . Το κεφάλι τους φαίνεται να είναι ένα τεράστιο σόναρ με καρχαριόδοντα .
Ημέρα 472 και η οικογένεια περιμένει καινούργιο μέλος .
Ο John Krasinski είναι ο πατέρας , Lee Abbott . Έχει δημιουργήσει πρότυπη φάρμα με δρόμους διαφυγής , συναγερμούς και ηχομόνωση . Προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο στέλνοντας καθημερινά S.O.S. με τον ασύρματο σε διαφορετικές χώρες . Δεν παίρνει ποτέ καμία απάντηση . Ταυτόχρονα προσπαθεί να καλυτερεύσει το ακουστικό της κωφάλαλης κόρης του τροποποιώντας το . Κατά λάθος καταφέρνει να δημιουργήσει το μοναδικό όπλο ενάντια στα τέρατα με την υπερευαίσθητη ακοή .
H Emily Blunt ( EDGE OF TOMMOROW ) είναι η σύζυγος (εντός και εκτός οθόνης) , μητέρα των τριών που επιμένει να γενοβολά μέσα στο χάος που επικρατεί . Το ανθρώπινο παράσιτο πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ακόμη και όταν η υπόλοιπη εξέλιξη πάνω στον πλανήτη είναι εναντίον του .
Ειναι έγκυος και κοντά στις μέρες της να γεννήσει . Φυσικά το μωρό σπάει να νερά πρόωρα και ο συνδυασμός με πάτημα προδοτικού καρφιού που προεξέχει σε σανίδα (με το αναμενόμενο ουρλιαχτό που ακούγεται μέσα στη νύχτα) δημιουργεί σεναριακή αγωνία αντί για slapstick κωμωδία όταν η υπόλοιπη οικογένεια βρίσκεται εκτός φάρμας .
Ο πατέρας θυσιάζεται για τα παιδιά του , τα παιδιά μεγαλώνουν απότομα και η μάνα κάνει κουράγιο μέχρι να εξολοθρευτούν και οι τελευταίοι φρίκουλες της γύρω περιοχής .
------------------------------------
Τα 17 εκατομμύρια δολάρια της παραγωγής έγιναν 332 στο παγκόσμιο box office οπότε η εταιρία Platinum Dunes ( THE PURGE , FRIDAY THE 13TH , A NIGHTMARE ON ELM STREET , TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES , THE LAST SHIP ) του Michael Bay ετοιμάζει ήδη συνέχεια .
Ελπίζω μόνο να μην σκάσει πολυεθνικό team σκληροτράχηλων με action figure ψευδώνυμα και σούπερ ηχητικά όπλα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.