Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

INCIDENT IN A GHOSTLAND (2018)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Pascal Laugier ( MARTYRS , THE TALL MAN ) .
Η 13χρονη Beth Keller ( Emilia Jones - PIRATES OF THE CARRIBEAN: ON STRANGER TIDES , DOCTOR WHO ) ζει την γοτθική πλευρά της ακοινώνητης ζωής διαβάζοντας Lovecraft κάθε μέρα . Γράφει ιστορίες τρόμου επηρεασμένη από τον άρχοντα του μεταφυσικού χάους .
Μετακομίζει μαζί με την μητέρα της Pauline ( Mylene Farmer ) και την μερικά χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της Vera ( Taylor Hickson - DEADPOOL , AFTERMATH ) στο επαρχιακό σπίτι της περίεργης θείας της .
Η Pauline είναι υπερπροστατευτική με την ονειροπώλα κόρη της γεγονός που δημιουργεί ένταση στην σχέση μεταξύ των δύο κοριτσιών καθώς η Vera περνάει φάση επανάστασης στο οικόσητο κατεστημένο .
Η ατμόσφαιρα παίρνει αέρα καρναβαλιού με φρικιά αφού το σπίτι της θείας είναι γεμάτο γκροτέσκα αντικείμενα . Πριν καλά καλά εγκατασταθούν στα δωματιά τους , οι τρεις γυναίκες δέχονται exploitation επίθεση από αποκτηνωμένο/καθηστερημένο παχύσαρκο , γνωστός ως Fat Man στους τίτλους τέλους ο οποίος συνοδεύεται από το τραβεστί αδελφό (;) του , Candy Track Woman (οδηγάει φορτηγάκι με παγωτά/γλυκά) . Η μητέρα σφαγιάζεται μπροστά στα μάτια της Beth , γεγονός που την στέλνει κατευθείαν στην μαγική χώρα της άρνησης της πραγματικότητας που βιώνει :
Η Crystal Reed ( SKYLINE , TEEN WOLF , GOTHAM ) είναι η ενήλικη φαντασίωση της Beth . Είναι επιτυχημένη συγγραφέας τρόμου και ζει μαζί με το μάλλον μοντέλο εσωρούχων σύζυγό της και τον γιο τους σε ένα πολυτελές διαμέρισμα . Το INCIDENT IN A GHOSTLAND είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά βιβλίο της και ξεκινάει η περίοδος προώθησης και τα πάρτι στον εκδοτικό της οίκο . Όλοι την αγαπάνε , αλλά εκείνη έχει αμφιβολίες αν το ενδιαφέρον είναι για την ίδια ή για την εμπορικότητα των βιβλίων της . Η γνωριμία με τον ηθοποιό που φοράει τη λατέξ μουτσούνα Lovecraft θα μπορούσε να λείπει , αλλά χρειάζεται για να ερμηνευτεί ο προστατευτικό μηχανισμός του υποσυνείδητου της νεαρής κοπέλας . Γνωρίζει τον νεκρό ήρωά της σε ένα φανταστικό πάρτι που συμβαίνει μέσα στο κεφάλι της . Υποτίθεται πως τα χρόνια έχουν περάσει και η Beth επισκέπτεται το σπίτι της θείας για να δει τι κάνει η οικογένεια που δεν έφυγε ποτέ από εκεί . Οι κρίσεις της ενήλικης Vera ( Anastasia Phillips - REIGN ) επαναφέρουν την αδελφή της στην φριχτή πραγματικότητα αιχμαλωσίας και ακουλουθεί αμήχανη σκηνή χουφτώματος ( η Beth μόλις άρχισε να έχει περίοδο και ο κτηνάνθρωπος μυρίζει το αίμα από μακριά ) με τον Χοντρό να απολαμβάνει την υσυχία του σε ένα δωμάτιο γεμάτο κούκλες . Ο τραβεστί βάφει της κοπέλες σαν κούκλες και τις τοποθετεί μέσα στο δωμάτιο όπου και προσπαθούν να μένουν ακίνητες για να μην ταράζονται τα νεύρα του υπέρβαρου παλαβού . Το ταξίδι στην ψυχοπαθολογία συνεχίζεται μέχρι οι δύο κοπέλες καταφέρουν να δραπετεύσουν μόνο και μόνο για να προλάβουν να ειδοποιήσουν δύο αστυνομικούς που έκαναν τυχαία περιπολία σε χωματόδρομο της γύρω περιοχής .
Το δράμα τελειώνει με τις σφαίρες του νόμου να βάζουν ένα τέλος στο δράμα των δύο κοριτσίων και με έντονα ψυχικά τραύματα που μάλλον θα κάνουν την Beth μεγάλη συγγραφέα όταν μεγαλώσει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.