Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

MANHUNT (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο ως φόρος τιμής στον εκλιπόντα ηθοποιό Ken Takakura από τον John Woo ( A BETTER TOMMOROW , THE KILLER , HARD BOILED , HARD TARGET , BROKEN ARROW , FACE-OFF ) .
Βασισμένο στην νουβέλα του Juko Nishimura , Kimi yo Funnu no Kawa o Watare .
Μετά την εμπορική αποτυχία του πολεμικού έπους THE CROSSING (2014) , ο Woo επιστρέφει σε πιο χαμηλού προϋπολογισμού παραγωγές , δηλαδή στην '90ς φόρμα της ξέφρενης δράσης ανάμεσα σε ανθισμένες κερασιές και περιστέρια σε αργή κίνηση που πλαισιώνουν ένα χωρίς τέλος μπαλέτο από σφαίρες και εκλάμψεις από τον εξοστρακισμό τους πάνω σε σώματα και επιφάνειες .
Ο Du Qiu ( Hanyu Zhang - BODYGUARDS AND ASSASSINS , THE GREAT WALL ) είναι ένας Κινέζος μεγαλοδικηγόρος μεγάλης Ιαπωνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας , της Tenjin Pharmaceuticals . Μετά από πάρτι της εταιρίας όπου ο Πρόεδρος αναθέτει στον γιο του την θέση του διευθυντή ανάπτυξης και νέων φαρμακευτικών , ξυπνάει δίπλα σε μια νεκρή γυναίκα που είχε γνωρίσει λίγες ώρες νωρίτερα και ξεκινάει η περιπέτειά του ως φυγάς καταζητούμενος από την αστυνομία σε μια ξένη χώρα .
Ο Yamura Satoshi ( Masaharu Fukuyama - RUROUNI KENSHIN: KYOTO INFERNO ) είναι ο αυτοκτονικός επιθεωρητής της αστυνομίας με την τίμια καρδιά που πάντα φέρνει εις πέρας τις αποστολές του και καταλήγει να συνεργάζεται με τον φυγά δημιουργώντας μια άσπονδη φιλία . Η γυναίκα του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα από μεθυσμένο οδηγό και από τότε έχει χάσει κάθε αίσθηση κινδύνου για την προσωπική του ασφάλεια .
Ο Κακός :
Ο καρατερίστας Jun Kunimura ( AUDITION , ICHI THE KILLER , KILL BILL VOL.1&2 , GODZILLA FINAL WARS , WHY DON'T YOU PLAY IN HELL? , SHIN GOJIRA ) είναι ο διευθυντής της Tenjin Pharmaceuticals , Yoshikiro Sakai . Η σατανική εταιρία πέρα από το ότι δοκιμάζει τα νέα της φάρμακα σε άστεγους , διαθέτει ομάδα άρτια εκπαιδευμένων δολοφόνων που κρατάει σε εγρήγορση δοκιμάζοντας πάνω τους το επίσης πειραματικό φάρμακο παραγωγής υπερ-στρατιωτών που ετοιμάζουν για την μαύρη αγορά . Όποιος δημιουργεί προβλήματα στην εταιρία εξαφανίζεται με συνοπτικές διαδικασίες .
Ο γιος του Hiroshi Sakai ( Hiroyuki Ikeuchi - IP MAN , SPACE BATTLESHIP YAMATO , RAILROAD TIGERS , OUTRAGE CODA ) είναι το μεγάλο κάθαρμα που σκότωσε την γυναίκα και παγίδεψε τον Du Qiu . Δοκιμάζει και ο ίδιος τα προϊόντα της εταιρίας αλλά δεν βγαίνει νικητής .
---------------------------------------------
Λοιποί Χαρακτήρες :
Οι Rain ( η Κορεάτισσα κυρίως τηλεοπτική ηθοποιός Ji-won Ha ) και η Dawn ( η γεματούλα κόρη του John Woo , Angeles ) είναι κολλητές και οι βασικές δολοφόνοι του πατερούλη Sakai . Τις έχει υιοθετήσει από μικρές και τον υπακούν τυφλά . H Rain ερωτεύεται τον Du Qiu όταν γνωρίζονται σε ένα μπαρ στην αρχή της ταινίας και αρχίζουν να μιλάνε για παλιές ταινίες πριν τους διακόψουν αγενείς γιακουζέοι που καταλήγουν στη συνέχεια νεκρή φύση στα μέσα δωμάτια του καταστήματος . Όταν παίρνει εντολή να τον σκοτώσει , διστάζει και στην τελική μάχη βοηθάει εναντίον του Sakai . Πεθαίνει ρομαντικά γιατί έτσι τελειώνουν πάντα οι παλιές ταινίες .
Δεν είναι η μόνη που πέφτει στον έρωτα του γόη δικηγόρου . Η Mayumi ( Stephy Qi ) έχασε τον αρραβωνιαστικό της την ημέρα του γάμου τους . Αυτοκτόνησε εξαιτίας της εταιρίας μετά από δικαστικό εξεγτελισμό που υπέστει από τον Du Qiu . Πέθανε στα χέρια της . Η Mayumi αρχικά θέλει εκδίκηση εναντίον όλων , αλλά στο τέλος ερωτεύεται ξανά - το γεγονός πως κρατάει ακόμα το ματωμένο νυφικό δεν φαίνεται να ξενίζει κανέναν , αφού η ζωή συνεχίζεται ...
Ο βετεράνος Yasuaki Kurada ( HEROES OF THE EAST , NINJA IN THE DEADLY TRAP , A LIFE OF NINJA , MISHIMA , FIST OF LEGEND , BLOOD: THE LAST VAMPIRE ) είναι ο ηλικιωμένος άστεγος Hideo Sakaguchi . Βοηθάει τον Du Qiu γιατί είναι και ο ίδιος φυγάς από την ζωή . Δεν γλυτώνει από την Tenjin και καταλήγει μεταλλαγμένος μανιακός που επιτήθεται στους πάντες μέσα στο κελί σπάζοντας κόκαλα . Παρακαλεί τον Du Qiu να τον σκοτώσει αλλά στην πραγματικότητα αυτοκτονεί μόνος του πέφτοντας πάνω σε ένα αιχμηρό κομμάτι ξύλου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.