Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

RAW (2016)

Βελγο-γαλλική παραγωγή , γραμμένη και σκηνοθετημένη από την Julia Ducournau .
Η Justine ξεκινάει το πρώτο της εξάμηνο στην κτηνιατρική σχολή .
Η οικογένειά της αποτελείται από μανιακούς χορτοφάγους , κάτι το οποίο έχουν καταφέρει να περάσουν και στην έφηβη , ήπιων τόνων φοιτήτρια .
Μετακομίζει στην πανεπιστημιούπολη όπου και κοινωνικοποιείται στην απροσάρμοστη πλευρά της ελευθεριακής κουλτούρας του Liberte-egalite-πουτανολέ από την πρώτη κι όλας νύχτα με "καψόνι" αϋπνίας από τους παλιούς : Ήρθατε εδώ για να παρτάρετε μέχρι τέλους - και να πάρετε και ένα πτυχίο όποτε καταφέρετε να διαβάσετε .
Λόγω της φήμης των επίσης κτηνιάτρων γονιών της που έχουν αποφοιτήσει από το ίδιο πανεπιστήμιο , η Justine θεωρείται legacy και η διατήρηση των καλών της βαθμών την κάνουν εύκολο στόχο στους καθηγητές της .
Η μόνη της κοινωνική σχέση μέσα στη σχολή είναι η μεγαλύτερη αδελφή της Alexia και ο demi-ομοφυλόφιλος μιγάς συγκάτοικος της Adrien .
Μετά από γαλατική τελετή μύησης για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς η οποία περιλαμβάνει την κατάποση ωμού συκωτιού από λαγό , η Justine γεμίζει εξανθήματα σε όλο της κορμί και αρχίζει να έχει ανεξέλεγκτη όρεξη για κρέας .
Αυτό είναι μόνο η αρχή για το κανιβαλικό ταξίδι στον τριτοβάθμιο τρόμο που ακολουθεί μέχρι την αποκάλυψη του πατέρα μετά την κορύφωση του αιματοβαμμένου δράματος πως οι άγριες ορέξεις είναι οικογενειακό χαρακτηριστικό από την πλευρά της μάνας (δεν έχει πάρει μόνο η Justine από την μαμά , αλλά και η Alexia) .
Κανένα μεταφυσικό στοιχείο που να σχετίζει την κατάσταση της νεαρής γυναίκας με βρικόλακες , λυκάνθρωπους , ή οτιδήποτε έχει να κάνει με άλλα όντα που μπορεί να κυκλοφορούν ανάμεσά μας . Παραμένει κλινικά καθαρό από φαντασμαγορία μέχρι τέλους το άγνωστο origin των γυναικών της οικογένειας , γεγονός που μετατρέπει τον τρόμο και την σεξουαλικότητα που εκρήγνυται μέσα στην οθόνη σε βαθύ συμβολισμό του αρχέγονου καταναλωτή που υπάρχει μέσα στον κάθε άνθρωπο (ποιός δεν έχει σκεφτεί να κόψει κομμάτι από τον/την συντροφό του κατά την διάρκεια του σεξ ;) .
Μεγαλύτερη ανατριχίλα από bikini αποτρίχωση με κερί που να κολλάει πάνω σε πληγή δεν πρέπει να υπάρχει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.