Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

RAMPAGE (2018)

Γραμμένο από την δυναμική ομάδα των Ryan Engle ( NON-STOP , THE COMMUTER ) , Carlton Cuse ( THE ADVENTURES OF BRISKO COUNTY JR , LOST , THE RETURNED , BATES MOTEL , THE STRAIN , COLONY ) , Ryan J. Condal ( HERCULES , COLONY ) και Adam Sztykiel ( σεναριογράφος του BLACK ADAM που έρχεται και αυτό σύντομα στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον The Rock ) .
Βασισμένο σε arcade βιντεοπαιχνίδι του 1986 . H Warner Bros αγόρασε την εταιρία που δημιόυργησε το βιντεοπαιχνίδι Midway Games πίσω στο 2009 και είδη από το 2011 ξεκίνησε το όλο project παραγωγής της ταινίας .
Σκηνοθετημένο από τον παραγωγό/σκηνοθέτη Brad Payton ( THE JOURNEY 2 , SAN ANDREAS - σύντομα θα σκηνοθετήσει το SAN ANDREAS 2 και το επίσης βασισμένο σε βιντεοπαιχνίδι JUST CAUSE με πρωταγωνιστή τον Jason Momoa ) .
3 γεννετικά μεταλλαγμένα μεγαθήρια (ένας κροκόδειλος , ένας γκρι λύκος και ένας γορίλας) προϊόντα πειραματικού παθογόνου που προορίζεται για βιολογικό όπλο στην μαύρη αγορά , κατευθύνονται προς την πόλη του Chicago με άγριες διαθέσεις .
Ο Dwayne "The Rock" Johnson είναι ο ζωολόγος πρωτευόντων θηλαστικών , Davis Okoye . Πρώην Ειδικές Δυνάμεις . Μετά τον στρατό αποφάσισε να κυνηγάει λαθροθήρες σε κάθε άκρη του πλανήτη , γιατί κατάλαβε πως ο άνθρωπος είναι το μεγαλύτερο κάθαρμα πάνω στη γη .
Γνώρισε τον καλύτερο του φίλο George κατά την διάρκεια διασωσής του από μαυραγορίτες υπανθρώπους που ήθελαν να κάνουν τις παλάμες του τασάκι . Δεν τα πάει καλά με τους ανθρώπους και περνάει τις ώρες εκτός γραφείου με τα σκυλιά του . Οι άνθρωποι λένε πάντα ψέματα για να πετύχουν τους όποιους στόχους τους και δεν τους εμπιστεύεται .
Οι γυναίκες τον θέλουν γιατί ξέρει να ελέγχει κάθε κατάσταση .
Ο George είναι ένας υπερμεγέθης αλμπίνος γορίλας ο οποίος εισπνέοντας τα χημικά από πειραματικό παθογόνο γίνεται ακόμη μεγαλύτερος και πιο επιθετικός .
Επικονωνεί με τον Davis μέσω της νοηματικής γλώσσας . Λειτουργούν τέλεια ως κωμικό δίδυμο δράσης παρόλο που ο ένας είναι ψηφιακός χαρακτήρας και θα μπορούσαν άνετα να πρωταγωνιστήσουν μαζί σε buddy-cop περιπέτεια τύπου LETHAL WEAPON (1987) . Το χάρισμα του The Rock να επιβάλλεται ως alpha αρσενικό σε όποιο ερμηνευτικό περιβάλλον κι αν τον ρίξουν είναι η κινητήρια δύναμη για οποιοδήποτε πιθανό σενάριο επιτυχίας .
Η κωμωδία μεταξύ των δύο ηρώων ευτυχώς περιορίζεται στη σεξουαλική χοντράδα και στα κωλοδάχτυλα (βλέπε IT'S A GOOD DAY TO DIE HARD) και δεν εκτροχιάζεται σε National Lampoon επικοινωνία με κλανιές - ο Dwayne έμαθε να επικοινωνεί με κωφάλαλους για να μπει στο ήδη τσιτωμένο πετσί του ρόλου .
Συμπληρωματικοί Χαρακτήρες :
Ο Jeffrey Dean "Negan" Morgan ( SUPERNATURAL , THE WALKING DEAD ) είναι ο καουμπόι πράκτορας του FBI , Harvey Russell . Δεν κρατάει το ρόπαλο από την τηλεοπτική σειρά , αλλά ερμηνεύει σαν να το κρατάει ακόμα .
H Naomie Harris ( 28 DAYS LATER , η Eve Moneypenny στις James Bond ταινίας από το SKYFALL και μετά ) είναι η μηχανικός γενητικής , Δόκτωρ Kate Caldwell . Έχει χάσει τον αγαπημένο της αδελφό από καρκίνο . Δούλευε για την σατανική εταιρία Evergyne και γνωρίζει τα μυστικά που μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των τερατουργημάτων .
Ο/Οι Κακός/οι :
H Malin Akerman ( THE INVASION , WATCHMEN ) είναι η CEO της Evergyne , Claire Wyden . Στην ουσία εκείνη ελέγχει την επιχείρηση , με τον λαπά αδελφό της να υπάρχει απλά ως nerd αχυράνθρωπος στο συμβούλιο . Η εταιρία της χρηματοδότησε την πειραματική εφαρμογή ενός παθογόνου σε διαστημικό σταθμό , αλλά το πείραμα δημιούργησε έναν τεράστιο ποντικό (η μεταφορά του βιντεοπαιχνιδιού στο Atari Lynx είχε ποντικό χαρακτήρα για να επιλέξει ο παίχτης) ο οποίος κατέστρεψε τα πάντα . Η κάψουλα διαφυγής με την μοναδική επιζών από τον σταθμό διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα , αλλά 3 φυαλίδια με το παθογόνο έπεσαν κάπου στην Αμερικανική Ήπειρο . Πάνω σε έναν κροκόδειλο των Everglades , σε έναν γκρι λύκο σε δάσος του Wyoming και στον άτυχο George στο καταφύγειο Άγριων Ζώων του San Diego .
Επείδη η επιθετικότητα και το μέγεθος των ζώων αυξάνεται με γεωμετρικό ρυθμό και δεν γίνεται να ελεγθούν (ούτε να καταστραφούν λόγω αναγέννησης κυττάρων) , η Wyden ενεργοποιεί ένα σήμα με σκοπό να κατευθύνει τα θηρία στο κτήριο της εταιρίας όπου και θα αποσπάσει μέρος του γεννετικού του υλικού για μαζικότερη παρασκευή του βιολογικού όπλου .
Καταλήγει γεύμα του George .
O Men's Health "100s Fittest Men of All Time" και "Αγαπημένος pop-culture Λυκάνθρωπος of All Time" Joe Manganiello ( TRUE BLOOD , MAGIC MIKE , MAGIC MIKE XXL ) είναι ο αρχηγός των μισθοφόρων που προσλαμβάνει η Evergyne για να ασφαλίσουν δείγματα του παθογόνου με πρακτικές PREDATOR (1987) , Burke . Φαίνεται σκληροτράχηλος και αποφασιστικός (περίμενα να παλαίψει με τον The Rock πρός το τέλος της ταινίας) , αλλά τον τρώει ο τεράστιος λύκος πριν προλάβει να βγάλει το μπλουζάκι του .
------------------------------
Κοινονιολογικό Παράρτημα :
Τον Μάρτιο του 2018 ο σκηνοθέτης Uwe Boll απείλησε την Warner Bros με μύνηση αν δεν αλλάξει τον τίτλο της ταινίας γιατί έτσι εμποδίζει την δική του RAMPAGE τριλογία από το να έχει οικονομικά οφέλη σε μελλοντικές συνέχειες .

Επίσης κατηγόρησε την εταιρία για πλήση εγκεφάλου και παραπλάνηση του κοινού για τις γνωστές ποπ κορν αηδίες που σερβίρουν όλες οι μεγάλες εταιρίες παραγωγής .
Η ταινία κυκλοφόρησε κανονικά τον Απρίλιο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.