Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

THE NIGHT EATS THE WORLD (2018)


Γραμμένο από τον Jeremie Guez ( A BLUEBIRD IN MY HEART , LUKAS ) και σκηνοθετημένο από τον Dominique Rocher .
Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Pit Agarmen .
Θα μπορούσε να είναι γνωστό και ως Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΒΩΝ ΝΕΚΡΩΝ , αλλά ευτυχώς η παντελής έλλειψη κλανοκωμωδίας που πλέον ορίζει το συγκεκριμένο είδος το σώζει από οποιαδήποτε ιλαρότητα .
O Sam ( γιατρός εν μέρη ηθοποιός Anders Danielsen Lie - PERSONAL SHOPPER ) πηγαίνει σε ανοιχτό πάρτι που διοργανώνει στο διαμέρισμά της η πρώην του με σκοπό να πάρει πίσω μια κούτα με πράγματά του τα οποία τα χρειάζεται για την μουσική του . Η κοινωνιοπάθεια που φαίνεται στην αδιαφορία/αμηχανία του να επικοινωνήσει με τον οποιονδήποτε τον οδηγεί μεθυσμένο σε ένα δωμάτιο που ευτυχώς έχει την προ νόηση να κλειδώσει πριν λιποθυμήσει για το υπόλοιπο της νύχτας .
Ξυπνάει το επόμενο πρωί και ο κόσμος έχει πάει στον διάολο .
Ο Sam ανακαλύπτει με τρόμο πως το σπίτι είναι άδειο και κατεστραμμένο με πηγμένο αίμα να διακοσμεί την απουσία των χιπστεράδων του μεσονυκτίου . Η πρώην του έχει γίνει νεκροζώντανη κανίβαλος με το μισό της πρόσωπο να απουσιάζει και προσπαθεί να τον φάει μόλις ανοίγει την πόρτα του διαμερίσματος για να δει τι συμβαίνει στην υπόλοιπη πολυκατοικία .
Μόνος , ο Sam προσπαθεί να αποφύγει τους βουβούς κανίβαλους που περιφέρονται μέσα στο κτήριο , αλλά δεν μπορεί να βγει από αυτό καθώς ο δρόμος είναι γεμάτος .
Ο απροσάρμοστος Sam αρχίζει να μιλάει σε ένα παγιδευμένο ζόμπι μέσα σε ένα ασανσέρ γιατί μάλλον χρειάζεται κάποιου είδους επικοινωνίας για να μην τρελαθεί από την απομόνωση και την έλλειψη ήχου στο περιβάλλον του . Πριν δεν μιλούσε σε άνθρωπο και είχε την μουσική του να εκφράζεται .
Οι εβδομάδες περνούν και η παράνοια διακόπτεται από την εμφάνιση της Sarah . Ο Sam την περνάει αρχικά για βουβό ζόμπι και την τραυματίζει σοβαρά στο στομάχι .
Η νεαρή γυναίκα έχει επιζήσει τόσο καιρό κινούμενη από ταράτσα σε ταράτσα .
Η ζωή επανέρχεται σε μια μορφή κανονικότητας και ο Sam παίρνει τα πάνω του . Φτιάχνουν μαζί μουσική .
Με τον καιρό η Sarah θέλει να ρισκάρει πηδώντας στην απέναντι πολυκατοικία . Ο Sam θέλει να μείνουν στην ασφάλεια που τους παρέχει το κτήριο .
Η Αναμενόμενη Ψυχιατρική Ανατροπή :
Φυσικά τα πάντα βρίσκονται μέσα στο κεφάλι του γιατί η Sarah δεν επέζησε ποτέ του χτυπήματος που της επέφερε και ο παλαβός εκλογικεύει την απουσία δημιουργώντας συζητήσεις που του επιβάλει το ένστικτο επιβίωσης . Πρέπει να φύγει και να δει τι συμβαίνει εκτός κτηρίου γιατί το φαγητό έχει τελειώσει μαζί με τον τρόμο που θα προκαλούσαν τα όποια μουγκανίσματα των νεκροζώντανων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.