Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

TERRIFIER (2017)


Υπερβίαιο slasher ολκής, γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ριζοσπάστη ειδικό εφετζή/σκηνοθέτη Damien Leone ( ALL HALLOWS' EVE , FRANKENSTEIN VS THE MUMMY ).
Η ταινία ξεκινάει με τηλεοπτική συνέντευξη της μοναδικής επιζών από την σφαγή στο Miles County. Εξαιτίας του φριχτά παραμορφωμένου της προσώπου, η νεαρή γυναίκα είναι αναγκασμένη να ζει σε απομόνωση . Δεν έχει πρόσωπο. Ο μοναδικός ύποπτος για τις δολοφονίες είναι μόνο γνωστός ως "ο Κλόουν" και θεωρείται νεκρός από τις αρχές . Μετά το τέλος της συνέντευξης η καλεσμένη βγάζει τα μάτια της δημοσιογράφου μέσα στο καμαρίνι της και η ιστορία μεταφέρεται έναν χρόνο νωρίτερα όπου και παρακολουθούμε τα αιματοβαμμένα γεγονότα της δράσης του κλόουν .
Ο τρομαχτικός αρλεκίνος εμφανίζεται κατευθείαν μετά τον αρχικό τίτλο ξεκινώντας την σιωπηλή slasher καφρίλα (είναι ο ίδιος κλόουν που σκοτώνει χωρίς έλεος και στο ALL HALLOWS' EVE του ίδιου σκηνοθέτη). Είναι άλλη μια halloween βραδιά και η νεολαία γιορτάζει με μεθυσμένη ζωντάνια. Δύο νόστιμες κοπέλες τραβάνε την προσοχή του παλαβού ο οποίος τις ακολουθεί μέσα σε μια πιτσαρία με τις γνωστές slasher πρακτικές θανατηφόρας προσέγγισης.
Με τα πολλά η αρχική πρωταγωνίστρια Tara Heyes (Jenna Kanell - THE BYE BYE MAN) καταλήγει δεμένη με μονωτική ταινία στο κρησφύγετο του μανιακού κλόουν Art (David Howard Thornton - Joker στην αναγνωρισμένη από την DC τηλεοπτική μίνι σειρά του τρόμου NIGHTWING: ESCALATION , έχει κάνει και ένα μικρό πέρασμα ως νοσοκόμος σε ένα επεισόδιο του GOTHAM) και η μεγαλύτερη αδελφή της προσπαθεί να την βρει μετά από νωρίτερο τηλεφώνημα της ίδιας λόγω χαλασμένου αυτοκινήτου .
Με το που βρίσκει τις αισθήσεις της η Tara παρακολουθεί μαζί με τον θεατή την κάθετη διχοτόμηση της καλύτερης της φίλης με την χρήση πριονιού και πρακτικών εφέ. Το σέξι σφαχτάρι είναι κρεμασμένο ανάποδα αλά επαρχιώτικο ρουστίκ Ed Gein αχυρώνα.
Ο κλόουν λόγω ασθενικού σωματότυπου δεν βασίζεται μόνο στην χρήση αιχμηρών αντικειμένων για να ικανοποιήσει τα γούστα του - κουβαλάει μαζί του και ένα περίστροφο που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει για να εκτελέσει τα θύματά του. Ως έξτρα χρωματισμό στην κοινωνιοπάθεια του χαρακτήρα, ο Art εξελίσσεται σε διεστραμμένο τραβεστί φορώντας τα ακρωτηριασμένα μέλη των θυμάτων του (κυρίως τα γεννητικά όργανα) ενώ μέχρι το τέλος της ταινίας η ψυχοπαθολογία του χαρακτήρα κάνει την απαραίτητη μετάβαση στο αθάνατο επίπεδο της μεταφυσικής σεναριακής ελευθερίας όσων συνεχειών της σειράς επιτρέψει η (ανεξάρτητη πάντα) χρηματοδότηση μελλοντικών παραγωγών.
Η αδελφή της Tara, Victoria ( Samantha Scaffidi - DEMON HOLE ) είναι η άτυχη που έχασε το πρόσωπό της κατά την διάρκεια της αναζήτησης της χαμένης της αδελφής. Συνεχίζει την σφαγή για δικούς της λόγους, δεν φαίνεται να συνεχίζει το έργο του κλόουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.