Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

JAILBREAK (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο με εμφανείς επιρροές από το THE RAID: REDEMPTION (2011) από τον Ιταλό Jimmy Henderson ( RUN! , HANUMAN , THE FOREST WHISPERS , FINAL SEMESTER ) . Ο Jimmy πήγε στην Καμπότζη το 2011 όπου και εργάστηκε σε τηλεόραση και κινηματογράφο . Από το 2012 όπου βοήθησε στην παραγωγή της πρώτης Καμποτζιανής ταινίας με ζόμπι ( RUN! ) έχει αράξει στην χώρα και κάθε τόσο μεγαλώνει την φιλμογραφία του αναζωογονώντας τον ντόπιο κινηματογράφο με πρωτιές σε διαφορετικά είδη .
Ο σκληρός γκάνκγστερ Playboy βρίσκεται στα χέρια της Καμποτζιανής Αστυνομίας . Θεωρείται πως είναι ο αρχηγός της αδίστακτης Συμμορίας της Πεταλούδας . 3 ντόπιοι αστυνομικοί και ένας Γαλλο-Καμποτζιανός Επιθεωρητής με μετάθεση πίσω στην πατρίδα αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τον εγκληματία στην μόνιμη κατοικία του πίσω από κάγκελα . Ο Playboy φυσικά δεν θέλει να κάνει τόσα χρόνια στη φυλακή και κάνει συμφωνία να δώσει πληροφορίες για την οργάνωση με αισθητή μείωση της ποινής του .
Η Celine Tran ( JACK'S PLAYGROUND 28 , BUTT QUEST 4 , ASSYLUM , ASSTRAVAGANZA 2 , PIRATES II: STAGNETTI'S REVENGE , ASS WORSHIP 7 , LEX STEEL XXX 3 , κτλ. )  , γνωστή και ως Katsuni ( Katsumi μέχρι το 2007 ) στο μοναχικό μεταμεσονύχτιο κοινό , είναι η Madame Butterfly , η αληθινή αρχηγός της οργάνωσης .
Η Madame μαθαίνει πως ο Playboy σκοπεύει να ανοίξει το στόμα του και δίνει εντολή άμεσης εκτέλεσής του με παχυλή αμοιβή και όποιον καταφέρει και τον σκοτώσει . Φυσικά τα νέα ταξιδεύουν στη φυλακή και ξεκινάει αιματηρή εξέγερση με όλους τους κρατούμενους να προσπαθούν να σκοτώσουν τον Playboy και όποιον είναι δίπλα του . Μαθαίνοντας πως ο Playboy παραμένει ζωντανός αποφασίζει να τελειώσει η ίδια την δουλειά και επισκέπτεται την φυλακή μαζί με τις 5 καυτές προσωπικές της φρουρούς (οι δύο μένουν πίσω λόγω πρόσοψης , οι άλλες τρεις μπαίνουν μαζί της αλλά τις βλέπουμε μόνο στο cat-walk της εισόδου σε αργή κίνηση για λόγους εντυπωσιασμού περισσότερο) . Τα 3 χρόνια εκπαίδευσης στις πολεμικές τέχνες είναι εμφανέστατα στην σκηνή δράσης μεταξύ Tran/Katsuni και της petite ΜΜΑ Πρωταθλήτριας Tharoth Sam - χειρίζεται το κατάνα της με άνεση και χάρη .
Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση της πολεμικής τέχνης των Khmer , L'bokator ( πολεμική τέχνη η πρακτική της οποίας είχε εξαφανιστεί κατά την διάρκεια της μακράς κομμούνας στη χώρα και επανήλθε μετά το 2000 ) , με τους παραγωγούς να ελπίζουν πως η ταινία θα κάνει για την Καμπότζη ότι έκανε το RAID για την Ινδονησία ( δεν νομίζω να εμφανιστούν οι πρωταγωνιστές ως διαστημικοί εγκληματίες β' διαλογής σε επόμενη STAR WARS ταινία ) .
Ο Πρίγκιπας Sisowath Siriwudd ξεφεύγει από το βασιλικό πρωτόκολλο και υποδύεται τον Bolo , ένας από τους αδίστακτους εγκληματίες που ηγείται της εξέγερσης και θέλει το κεφάλι του Playboy . Η αρκετής ώρας προβολή του μπροστά από τις κάμερες μπορεί να σημαίνει πως βοήθησε οικονομικά στην παραγωγή της ταινίας , κάτι που συμβαίνει αρκετά με τους πρίγκιπες στις γύρω χώρες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.