Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

A CURE FOR WELLNESS (2016)

Γραμμένο από τον Justin Haythe ( SNITCH , RED SPARROW ) .
Σκηνοθετημένο από τον Gore Verbinski ( PIRATES OF THE CARIBBEAN , THE LONE RANGER ) .
Ο 32χρονος έφηβος Dane DeHaan ( CHRONICLE , KILL YOUR DARLINGS , THE AMAZING SPIDERMAN 2 ), VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS ) είναι ο αδίστακτος γιάπης Lockhart ο οποίος επισκέπτεται τον εξαφανισμένο διευθυντή της σατανικής χρηματιστηριακής εταιρίας όπου είναι φρέσκο μεγαλοστέλεχος σε ένα θέρετρο ευεξίας για να διαπιστώσει για ποιόν λόγο δεν έχει επιστρέψει από τις Άλπεις της Ελβετίας πίσω στον πολιτισμό της Νέας Υόρκης μετά από δύο μήνες διακοπών .
Η εταιρία ετοιμάζει συγχώνευση εκατομμυρίων με άλλους άπληστους και χρειάζεται μια θυσία για τα μάτια του επενδητικού κοινού για να κλείσει η δουλειά . Ο παλαβός διευθυντής είναι το εξιλαστήριο θύμα και ο Lockhart θα πρέπει να τον συνοδεύσει πίσω ώστε η υπόλοιπη λυκοπαρέα να τον δώσει στεγνά για οικονομικό έλεγχο και να φορτώσει πάνω του όλες τις τυχόν παρατυπίες στα χαρτιά .
Η παρουσία του στο θέρετρο θα ξεκινήσει μια σειρά γεγονότων που θα οδηγήσουν στην αναμενόμενη κάθαρση της φωτιάς που συνηθίζεται σε κάθε ταινία γοτθικού τρόμου .
Ο Jason Isaacs ( DRAGONHEART , EVENT HORIZON , THE PATRIOT , RESIDENT EVIL , THE HARRY POTTER SAGA , THE OA , STAR TREK: DISCOVERY ) είναι ο δραματικά μυστηριώδης διευθυντής του θέρετρου , δόκτωρ Heinrich Volmer . Από την πρώτη στιγμή τα στοιχεία που μοιράζει απλόχερα ο σκηνοθέτης στρέφουν την προσοχή πάνω του . Κάτι δεν πάει καλά με τον γιατρό ο οποίος είναι σίγουρα στο συγκεκριμένο μέρος από πολύ παλιά και έχει σκοτεινά κίνητρα (από το όνομα και μόνο , αν δεν είναι αξιωματούχος ναζί που έχει κάνει μαύρες τελετές για να διατηρείται φρέσκος σίγουρα είναι κάποιος παλιός αριστοκράτης που έχει ανακαλύψει το μυστικό της αιώνιας ζωής μέσω της αλχημείας) ...
 Το κτήριο που φιλοξενεί τους άρρωστους πλούσιους και η γύρω δασώδη περιοχή άνηκε στον βαρόνο von Reichmerl ο οποίος αρνήθηκε τον θεό όταν δεν του επέτρεψαν να παντρευτεί την αδελφή του και οι χωρικοί τον έκαψαν μέσα στο κάστρο του . Στην πραγματικότητα ο αιμομίκτης έκανε ανήθικα πειράματα πάνω στους χωρικούς προσπαθώντας να βρει μια θεραπεία για την αδελφή του η οποία δεν μπορούσε να του κάνει παιδιά . Κάτι που δεν άρεσε διπλά στην τοπική κοινότητα .
200 χρόνια μετά ο βαρόνος ως δόκτωρ Volmer πλέον έχει βρει το κατάλληλο έδαφος στην άθεη κοινωνία της αφθονίας του δυτικού πολιτισμού και οι πλούσιοι "χωρικοί" των μεγάλων πόλεων έρχονται σε αυτόν με την συγκατάθεσή τους για να βρουν την θεραπεία στο κενό που έχουν μέσα τους . Άσχετο αν καταλήγουν αποξηραμένες μούμιες τροφή για χέλια στο τέλος .
Η Mia Goth ( NYMPHOMANIAC: VOL II , SUSPIRIA ) είναι η Hannah , το μωρό που πέταξαν μέσα από την κοιλιά της εγκύου γυναίκας του βαρόνου μέσα στο υδραγωγείο του κάστρου και επέζησε με μαγικό τρόπο .
200 χρόνια αργότερα η Hannah με την αρωγή της συνεχόμενης αγωγής κατάποσης σταγόνων και την παρακολούθηση του μπαμπά γιατρού ενηλικιώνεται και της έρχεται επιτέλους η πρώτη της περίοδος - γεγονός που κάνει την ιστορία ακόμη πιο αρρωστημένη καθώς ο φον αιμομίκτεν σκοπεύει να της πάρει την παρθενία για να φέρει στον κόσμο έναν ακόμη πιο καθαρόαιμο απόγονο από εκείνη .
-----------------------------------
Αν κάτι δεν έχει μέσα φουριόζικα αυτοκίνητα δεν υπάρχει περίπτωση να έχει την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία στο σινεμά . Τα 40 εκατομμύρια δολάρια της παραγωγής μετατράπηκαν σε 26 .
Λογικό από την στιγμή που η ταινία παίχτηκε για πρώτη φορά σε φεστιβάλ που λέγεται Butt-numb-a-thon Film Festival .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.