Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

THE HERETICS (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Chad Archibald ( THE DROWNSMAN , BITE ) .
Η νεαρή Gloria ( Nina Kiri - LET HER OUT , THE HANDMAID'S TALE ) ζει με τους καθημερινούς εφιάλτες της απαγωγής της από μασκοφόρους σατανιστές 5 χρόνια νωρίτερα .
Η ανώμαλη τελολογική αίρεση την χρησιμοποίησε με σκοπό να ολοκληρώσει ανόσιο τελετουργικό αυτοκτονίας για να ξεκινήσει η διαδικασία γέννησης του άρχοντα τους Abaddon πάνω στη γη .
Μοναδικό στήριγμά της πέρα από την μητέρα της είναι η φίλη της Joan ( Jorja Cadence ) .
Η ακραία κοκκινομάλλα Joan είναι μαζί της κάθε στιγμή από την καθημερινή τους εργασία στο χριστιανικό κέντρο σίτισης απόρων μέχρι τα ιδρωμένα σεντόνια της νύχτας (ουρανιοτοξικό μπόνους στην αφήγηση) . Όταν η Gloria πέσει πάλι θύμα απαγωγής από τον τελευταίο επιζώντα της αίρεσης , η Joan θα πάρει τον νόμο στα χέρια της για να την βρει , αλλά στην πραγματικότητα όλα λειτουργούν βάση σχεδίου καθώς το 5ετές φεγγάρι της Ακρίδας πρόκειται να εμφανιστεί και ο άρχοντας θα περπατήσει πάνω στη γη .
O Ry Barrett ( EXIT HUMANITY , THE DROWNSMAN , ZOMBIEWORLD ) είναι ο άπιστος Θωμάς της αίρεσης , Thomas . Λόγω των αμφιβολιών του η αδελφή και αρχηγός των παλαβών Joan του έκαψε το μισό πρόσωπο με πυρσό και του έσπασε το ένα πόδι . Την νύχτα του τελετουργικού προσποιήθηκε πως έκοψε και αυτός τον λαιμό του όπως όλοι οι υπόλοιποι αλλά στην συνέχεια κρύφτηκε σε μια καμπίνα στο δάσος και έγινε σκιά της Gloria περιμένοντας για πέντε χρόνια την ευκαιρία της διάσωσής της από την μοιραία μεταμόρφωση που την περιμένει .
Ακολουθεί καταγραφή των γεγονότων από τα πλούσια σε πρακτικά εφέ κάδρα του Archibald (με την εντομοφιλική ατμόσφαιρα του BITE να εκρίνεται κάθε φορά που πέφτει το βλέμμα πάνω στην ταλαιπωρημένη Gloria) μέχρι την ολοκλήρωση του τελετουργικού και το νέο δαιμονικό ξεκίνημα της πραγματικότητας για τους δύο πρωταγωνιστές .
-----------------------------------------------
ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ για τους google ερευνητές του μεταφυσικού :
Με τον όρο Αβαδδών (ελληνικό αντίστοιχο Απολλύων) αποδίδεται ο τόπος ολέθρου, δηλαδή της καταστροφής και ένας άγγελος στο εννοιολογικό πλαίσιο της Παλαιάς και της Καινής διαθήκης, όπως επίσης και των Γνωστικών Κειμένων .
Οι χριστιανικές γραφές εμπεριέχουν την πρώτη γνωστή περιγραφή του Αββαδώνος ως εξατομικευμένη οντότητα και όχι ως τόπο. Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (Θ΄ 11 κ.ύ.) ο Αβαδδών αναφέρεται ως άγγελος της αβύσσου . Βασιλεύς τεραστίων και τρομερών ακρίδων που φέρουν ανθρώπινα πρόσωπα, μακριά γυναικεία μαλλιά, δόντια λιονταριού, στήθος θωρακισμένο, ενώ τα απαίσια φτερά τους είναι τόσο θορυβώδη όπως οι άμαξες με πολλά άλογα που τρέχουν στη μάχη. Αυτά τα φοβερά όντα, συνεχίζει ν΄ αναφέρει ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής , έχουν επ΄ αυτούς βασιλέα της αβύσσου τον λεγόμενο εβραϊκά Αβαδδών και στην ελληνική απόδοση το όνομα "Απολλύων". Με το σάλπισμα δε του πέμπτου αγγέλου ανοίγει το φρέαρ της αβύσσου απ΄ όπου και ανέρχεται καπνός που σκιάζει τον Ήλιο και τον αέρα, τότε εξορμούν τα τέρατα εκείνα του Άδη και βασανίζουν επί πέντε μήνες τους ανθρώπους που δεν φέρουν στο μέτωπό τους τη σφραγίδα του Θεού .
Επίσης στον Ελεύθερο Τεκτονισμό η ονομασία Αβαδδών αποτελεί περισπούδαστο αξίωμα, τεκτονικό βαθμό με τη σημασία του "Αγγέλου εξολοθρευτή", που στρέφεται ενάντια της κάθε κακής κοινωνίας προκειμένου να δημιουργήσει στη συνέχεια μια νέα κοινωνία ηθική και δίκαια .
Κατά τη δαιμονολογία που αναπτύχθηκε στο Μεσαίωνα , θιασώτες της οποίας συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα ο Αβαδδών κατέχει την ανώτατη τάξη της δαιμονικής ιεραρχίας με συνέπεια, όπως υποστηρίζεται από τη σχετική αντίληψη , να μην ισχύουν επ΄ αυτού αλλά και ούτε επί τους ομότιμούς του οι συνήθεις εξορκισμοί .
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά υποστηρίζουν ότι ο Αβαδδών δεν είναι σατανικός, αλλά ότι είναι, ουσιαστικά ένα άλλο όνομα του αναστημένου και ενθρονισμένου Χριστού, σημειώνοντας ότι στην Αποκάλυψη Ιωάννου 20: 1-3 ο κλειδοκράτορας της Αβύσσου εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Θεού από τον παράδεισο και αντί να είναι "σατανικός", είναι εκείνος που δένει τον ίδιο τον Σατανά και τον πετάει μέσα στην άβυσσο .
Τα αδέλφια Winchester αντιμετώπισαν τον Abaddon στο επεισόδιο της 8ης σεζόν του Supernatural "As Time Goes By" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.