Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

CHASING THE DRAGON (2017)


"Φτώχεια ή πλούτη , ζωή ή θάνατος , όλα είναι προκαθορισμένα"
-Ng Sek-Ho .

Γραμμένο από τους Jing Wong , Koon-Nam Lui και Ming-Ho Yip .
Σκηνοθετημένο από τον βετεράνο παραγωγό/σκηνοθέτη Jing Wong ( CITY HUNTER , NAKED KILLER 2 , FUTURE COPS ) και τον κινηματογραφιστή Jason Kwan ( BATTLESHIP , THE FORBIDDEN KINGDOM ) .
Βασισμένο στην ζωή του εγκληματία Ng Sek-Ho , γνωστού και ως Σακάτη Ho .
Είναι remake του TO BE NUMBER ONE (1991) .
O Donnie "Ip Man" Yen ( HIGHLANDER: ENDGAME , BLADE 2 ) είναι ο Ng Sek-Ho , παράνομος μετανάστης από την Κίνα ο οποίος ταξιδεύει το 1963 μαζί με τους καλύτερους του φίλους και τον μικρότερο αδελφό του στο μαγευτικό υπό Βρετανική ηγεμονία Hong-Kong για μια καλύτερη ζωή . Τα χρόνια περνούν και τα ξεροκόμματα της τίμιας εργασίας δεν αλλάζουν την πραγματικότητα για κανέναν τους . Μέχρι που αρχίζουν τα πάρε δώσε με τοπικούς μαφιόζους και ξεκινάει η αναρρίχηση στην παρακμή του παράνομου λούστρου και της επιφάνειας που προσφέρουν τα βρώμικα χρήματα μέσα σε μια κοινωνία που παρακμάζει σε κάθε επίπεδο . Η γυναίκα του και το παιδί του πνίγονται προσπαθώντας να περάσουν επίσης παράνομα στη χώρα , ενώ ο φοιτητής αδλεφός του γίνεται τελειωμένος πρεζάκιας . Μέσα σε μια δεκαετία αυτός και οι φίλοι του όμως έχουν καταφέρει να γίνουν τα πιο καλοντυμένα καθάρματα και να ελέγχουν μεγάλο μέρος της διακίνησης ναρκωτικών στην πόλη . Ανάμεσα σε εχθροπραξίες με άλλες συμμορίες ο Ho χάνει το ένα του πόδι και αποκτά το ψευδώνυμο "Σακάτης" .
Ο αγέραστος Andy Lau ( HOUSE OF FLYING DAGGERS , THE GREAT WALL ) είναι ο μετατεθειμένος επιθεωρητής της αστυνομίας Lee Rock (έχει επαναλάβει τον ίδιο ρόλο σε άλλες δύο ταινίες κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '90) . Επειδή έχει καταλάβει από νωρίς πως στο Hong Kong δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτε με τον σταυρό στο χέρι , αποφασίζει να αποκτήσει την θέση του διευθυντή της αστυνομίας για τα έχει καλά τόσο με τους Βρετανούς αφέντες όσο και με τους αδίστακτους ντόπιους που ελέγχουν την νύχτα στην πόλη (οι διαφορές μεταξύ τους είναι μηδαμινές) . Δημιουργεί μια σχεδόν οικογενειακή σχέση με τον Ho και τον έχει από κοντά - σώζοντας αρκετές φορές ο ένας τον άλλο από δύσκολες καταστάσεις . Όσο υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους θα επωφελούνται αμοιβαία - αρκεί να μην πεθάνει κάποιος Βρετανός . Ως αστυνομικός διευθυντής της περιοχής , μοιράζει την πίτα της εμπορίας των ναρκωτικών μεταξύ τριών βασικών διακινητών . Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και όταν η ζωή σου κινδυνεύει συνέχεια η παράνοια οδηγεί σε βιαστικές αποφάσεις και με σιγουριά στην μοναξιά της πτώσης .
Η δημιουργία ειδικής ομάδας καταπολέμησης της διαφθοράς στους δημόσιους λειτουργούς από τις Βρετανικές αρχές θα συσκολέψει τα πράγματα για όλους , κυρίως για την αστυνομία καθώς σχεδόν όλοι είναι διεφθαρμένοι αλλά οι βασικοί πρωταγωνιστές θα λογαριαστούν μεταξύ τους όπως απαιτεί ο νόμος της νύχτας .
O Bryan Larkin ( OUTPOST: RISE OF THE SPETSNAZ , LET US PREY , LONDON HAS FALLEN ) είναι ο λευκός σατανάς Βρετανός μπάτσος που κάνει δύσκολη την ζωή όσων δεν έχουν το ίδιο χρώμα με αυτόν , Ernest Hunt .
Πέρα από την γενικότερη φλεγματική παλιανθρωπιά που επιδεικνύει καθ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του μπροστά στην κάμερα , είναι υπεύθυνος για την κατάσταση του μικρού αδελφού του Ho - εκεί ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τον ίδιο .
Μια νύχτα εξόδου μαζί με τα άλλα παιδιά από το τμήμα θεωρεί καλή ιδέα να αναγκάσει τον πρεζάκια αδελφό του Ho να πιει το κάτουρο του με αντάλλαγμα μια δόση πρέζας . Εκείνος αρνείται και του πετάει το αναψυκτικό στα μούτρα με αποτέλεσμα να καταλήξει με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο νοσοκομείο όπου και παραμένει φυτό .
Ο Ernest νομίζει γενικότερα πως έχει το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει λόγω θέσης και καταγωγής , αλλά καταλήγει νεκρός (και ευτυχώς όχι ξεβράκωτος) σε μια παλιοταράτσα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.