Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

RADIUS (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους Caroline Labreche και Steeve Leonard (ηθοποιός στο TURBO KID) - πηγή έμπνευσης η ταινία OLDBOY (2003) και μια ιστορία από τεύχος του Superman της δεκαετίας του '80 .
Ξαφνικό κοσμικό γεγονός (αστραπή από το διάστημα) μετατρέπει τον κατά συρροήν μανιακό δολοφόνο Liam ( Diego Klattenhoff - CUBE ZERO , HOMELAND , PACIFIC RIM ) σε πομπό παραγωγής και μετάδοσης θανάτου - όλες οι συνάψεις του μυαλού καίγονται ταυτόχρονα και ο αποδέκτης του σήματος που εκπέμπει ο Liam βρίσκει φριχτό θάνατο . Όσοι κυκλοφορούν γύρω του σε ακτίνα 15,24 μέτρων (ή 50 ποδιών) πέφτουν νεκροί χωρίς καμία προειδοποίηση .
Η ιστορία ξεκινάει με τον πρωταγωνιστή να έχει βγει χτυπημένος από ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο χωρίς να θυμάται τίποτε πριν το ατύχημα και να προσπαθεί να καταλάβει για ποιο λόγο όλοι γύρω του πέφτουν νεκροί .
Στην τηλεόραση ακούει κάτι για ξέσπασμα φονικού ιού και νομίζει πως βάζοντας μονωτική ταινία στα παράθυρα του σπιτιού του θα σωθεί . Δεν γνωρίζει πως ο ίδιος είναι η αιτία του κακού (ούτε και ο θεατής το γνωρίζει , δυσκολεύοντας την κατάσταση για τον πήχη διασκέδασης εκτός οθόνης μέχρι την καλοδεχούμενη ανατροπή της αποκάλυψης της αληθινής ιδιότητας του) .
Το ψυχόδραμα της νεκρής φύσης του μέχρι στιγμής απρόσβλητου στην αρρώστια ήρωα γιγαντώνει στα πλάνα του σκηνοθέτη μέχρι που θα βρεθεί μπροστά του η επίσης άτρωτη και χωρίς καμία μνήμη πριν το ατύχημα Jane ( Charlotte Sullivan ) που στην πραγματικότητα λέγεται Rose - ήταν και οι δυο τους μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο .
Όσο οι δύο του βρίσκονται μαζί ή σε κοντινή απόσταση το ταλέντο μείωσης πληθυσμού του Liam ακυρώνεται . Όταν η Jane Doe/Rose απομακρυνθεί στα 15,25 μέτρα τότε όσοι είναι ανάμεσά τους πέφτουν νεκροί . Με αυτό το θεατρικό τέχνασμα φαρσοκωμωδίας όπου όλοι πέφτουν κάτω μετά από το σήμα του σκηνοθέτη θα μπορούσε να πάει μακριά η βαλίτσα αν η Jane/Rose δεν θυμόταν στην πορεία πως στην πραγματικότητα ψάχνει για την χαμένη δίδυμη αδελφή της Lily ( Charlotte Sullivan ) η οποία έχει βρει μόνιμη κατοικία στον πάτο της λίμνης κοντά στο εξοχικό σπίτι του Liam .
Η παρολίγον ερωτική ένταση δύο ανθρώπων που προσπαθούν να λύσουν μαζί ένα μυστήριο μετατρέπεται σε κραυγή αγανάκτησης και δίψας για δικαίωση με τον κοσμικά τροποποιημένο ήρωα να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να αποχωρεί γεμάτος τύψεις για το κακό που προκάλεσε από τον πλανήτη με τον πιο σύντομο τρόπο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.