Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

TRUTH OR DARE (2018)


Γραμμένο από τον Michael Reisz ( BOSTON LEGAL , SHADOWHUNTERS: THE MORTAL INSTRUMENTS ) και την συζυγό του .
Σκηνοθετημένο από τον φίλο τους παραγωγό/σεναριογράφο/σκηνοθέτη Jeff Wadlow ( THE BATES MOTEL , THE STRAIN , CRY WOLF , KICK-ASS 2 ) .
Πρόκειται για άλλη μια τυχαία ιδέα που έγινε επιτυχημένη παραγωγή χαμηλού κόστους που έβγαλε τα λεφτά της με το παραπάνω ( τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια έγιναν 93 ) από την Blumhouse Productions ( PARANORMAL ACTIVITY , INSIDIOUS , THE PURGE , SPLIT , GET OUT και τις εσαεί συνέχειες τους ) .
Με αυτή την ταινία οι παραγωγοί είπαν να επιστρέψουν σε ένα πιο νεανικό σλάσερ μοτίβο με φρέσκα κάτω-των-30 πρόσωπα να βρίσκουν φρικτό θάνατο μέσω ενός γνωστού σε όλους παιχνιδιού παρέας για την 100λεπτη διασκέδαση του φιλοθεάμον κοινού .
Το γέλιο της Spring Break απόδρασης στο Rosarito του Mexico πριν ξεκινήσει η αληθινή ζωή των υποχρεώσεων για μια παρέα άσπονδων φίλων μετατρέπεται σε αιματοβαμένη κραυγή αγωνίας για επιβίωση μετά την επιστροφή τους στον πολιτισμό .
Οι επτά χαρακτήρες πιστεύουν πως θα περάσουν τις καλύτερες διακοπές της ζωής τους - και εν μέρη καταφέρνουν να μεθύσουν σαν να μην υπάρχει αύριο , αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό μέσα στο όργιο χαράς που ορίζει η νεανική διασκέδαση . Η γνωριμία με έναν άγνωστο που τους προτείνει να τελειώσουν την βραδιά σε ένα παλιό μοναστήρι (;) οδηγεί την παρέα στην καταστροφή καθώς άθελά τους πέφτουν θύματα βαριάς κατάρας από παιχνιδιάρικη δαιμονική οντότητα που εξολοθρεύει ψυχές αναγκάζοντας τους να συμμετέχουν σε μια διεστραμμένη εκδοχή θάρρους ή αλήθειας .
Μετά την επιστροφή πίσω στο πανεπιστήμιο , η βασική χαρακτήρας Olivia ( Lucy Hale - SCREAM 4 , BIONIC WOMAN ) βλέπει παντού γραμμένη την φράση "Θάρρος ή Αλήθεια" .
Οι παραισθήσεις των ανθρώπων με τα black-hole-sun/joker ψηφιακά χαμόγελα την παροτρύνουν να αποκαλύπτει την αλήθεια στις πιο ακατάλληλες στιγμές , προκαλώντας προβλήματα μεταξύ των φίλων της - και όταν η αλήθεια δεν σκοτώσει τον παίχτη , τότε η επιλογή του θάρρους τελειώνει την δουλειά . Το ίδιο αρχίζει να συμβαίνει και στους υπόλοιπους της παρέας που ήταν μαζί της στο παλιό μοναστήρι αλλά με πιο θανατηφόρα αποτελέσματα .
Η φιλάνθρωπη youtuber παρθενώπη και οι φίλοι της καταλήγουν βορά στις ορέξεις του δαίμονα Calux (τον κάλεσε 19χρονη καλόγρια που είχε πέσει θύμα κακοποίησης από σαδιστή ιερέα στο μοναστήρι 50 χρόνια νωρίτερα - δεν τον βλέπουμε ποτέ , μόνο τον ακούμε πίσω από την μάσκα των φριχτών χαμόγελων - αλλά ποτέ δεν ξέρεις με την Blumhouse , μπορεί να ετοιμάζουν ήδη prequel) ο οποίος δεν χορταίνει ποτέ με το να καταστρέφει τις παρέες που χωρίς να το ξέρουν μπαίνουν στο παιχνίδι από όποιον κατάφερε να γλυτώσει από τον αέναο κύκλο της κατάρας . Τόσο που προς το τέλος (ο θεατής πρέπει να επιλέξει θάρρος με την σειρά του για να παραμείνει στην οθόνη του μέχρι το τέλος της ταινίας) η Olivia συμπεριλαμβάνει ολόκληρο τον πλανήτη ανεβάζοντας στο ίντερνετ ένα βίντεο μύησης στο παιχνίδι για να γλυτώσει το τομάρι της .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.