Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

HOUSE ON WILLOW STREET (2016)


Γραμμένο από τους Catherine Blackman και Jonathan Jordaan (μόνιμοι συνεργάτες του σκηνοθέτη σε άλλα πόστα που πλέον αναλαμβάνουν και χρέη σεναριογράφων) .
Σκηνοθετημένο με Fulci-κη φανφάρα από τον Alastair Orr ( THE UNFORGIVING , EXPIRATION , INDIGENOUS ) .
H Hazel ( Sharni Vinson - STEP UP 3D , YOU'RE NEXT , BAIT ) και ο Ade είναι απελπισμένοι κακοποιοί που σχεδιάζουν να ζήσουν επιτέλους μια κανονική ζωή αφού ολοκληρώσουν μια τελευταία δουλεία : την απαγωγή μιας πλούσιας νεαρής κοπέλας (ο πατέρας της είναι πωλητής διαμαντιών) .
Μετά από παρακολούθηση 6 εβδομάδων το τέλειο σχέδιο είναι έτοιμο να εφαρμοστεί και η Katherine ( Carlyn Burchell - RED: WEREWOLF HUNTER , θύμα βιασμού στο remake του ROBOCOP , OUR HOUSE ) μεταφέρεται με βίαιο τρόπο μέσα από το σπίτι της σε κοντινό εγκαταλειμμένο εργοστάσιο . Το ζευγάρι και οι δύο συνεργοί τους ετοιμάζουν βίντεο ζητώντας ως λύτρα σώας επιστροφής διαμάντια αξίας 300 καρατίων αλλά οι γονείς είναι άφαντοι . Κανένας δεν απαντά στο τηλέφωνο με αποτέλεσμα η εγκληματική παρέα να επιστρέψει στο σπίτι για να διαπιστώσει τι συμβαίνει . Εκεί είναι που ξεκινάνε οι παραισθήσεις και ο κατήφορος προς την κόλαση για τους σεσημασμένους ήρωες καθώς η Katherine δεν είναι το αθώο κορίτσι που φαίνεται εξωτερικά .
Μέσα στην Katherine κατοικεί ο Tranguul (;), γνωστός και ως Καταστροφέας των Βασανισμένων Ψυχών - η Katherine είχε κάνει πρόσφατα έκτρωση οπότε η βασανισμένη από τύψεις ψυχή της ήταν ευάλωτη στο να καταληφθεί από τον δαίμονα .
Ο Tranguul χρειάζεται να καταβροχθίσει 4 ψυχές για να απελευθερωθεί από την κόλαση και να μετουσιωθεί ώστε να συνεχίσει ανενόχλητος το έργο του πάνω στο γήινο βοσκοτόπι (με δράση πάνω από έναν αιώνα και δολοφονίες όλων όσων κατοικούσαν στο σπίτι από τα λεγόμενα της Katherine σε ένα άλλο βίντεο , απορώ πως ο δαίμονας δεν είχε φτάσει ποτέ τον αριθμό των 4 ψυχών που ήθελε) .
Το σπίτι στην Willow Street ήταν η κατάλληλη εξοχική κατοικία για εκείνον καθώς είναι το μόνο σημείο πάνω στον πλανήτη που βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από ένα ιερό κειμήλιο του Βατικανού . Η ισχύς του χριστιανικού υπερόπλου δεν φτάνει μέχρι εκεί .
Οι πρωταγωνιστές έχουν χάσει και οι ίδιοι δικούς τους ανθρώπους οπότε είναι επίσης ευάλωτοι στην κατάληψη του σάρκινου διαμερίσματός του . Μέσα από βιντεοκασέτες που βρίσκουν στο σπίτι βλέπουν τον εξορκισμό της νεαρής γυναίκας που πήγε κατά διαόλου και αγχώνονται για τις ψυχές τους . Έχουν την ευκαιρία να δώσουν ο ένας τον άλλο για να γλυτώσουν το τομάρι τους , αλλά η Hazel έχει βαρεθεί να τρέχει - πριν την οικογένεια της Katherine έμενε η ίδια εκεί με τους γονείς της και ο πατέρας της ήταν συνεργάτης με τον πατέρα της Katherine και τον οδήγησε στην οικονομική καταστροφή οπότε γνώριζε το θύμα και είχε κίνητρο εκδίκησης για την απαγωγή ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.