Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

THE MEG (2018)

Γραμμένο από τον ομογενή Dean Georgaris ( LARA CROFT TOMB RAIDER: THE CRADLE OF LIFE , PAYCHECK , THE MANCHURIAN CANDIDATE ) και σκηνοθετημένο από τον ντισνεϊκό Jon Turteltaub ( 3 NINJAS , COOL RUNNINGS , PHENOMENON , INSTINCT ) .
Ελαφρώς βασισμένο στο βιβλίο του Steve Alten , MEG: A NOVEL OF DEEP TERROR (με τα δικαιώματα της μεταφοράς σε ταινία να πηγαινοέρχονται από το 1996) .
O Jason Statham ( THE TRANSPORTER , THE EXPENDABLES ) είναι ο Υποπλοίαρχος/υποβρύχιος διασώστης , Jonas Taylor , σίγουρα πρώην Ειδικές Δυνάμεις κι ας μην αναφέρεται πουθενά στο βιογραφικό του .
Ο μόνος που έχει επιχειρήσει διάσωση σε βάθος πάνω από 10 χιλιόμετρα και είναι ακόμα ζωντανός . Πέντε χρόνια μετά την Επαίσχυντη Απαλλαγή του από το ναυτικό , εξαιτίας διάσωσης που κόστισε την ζωή σε πέντε ανθρώπους , βρίσκεται αυτοεξόριστος στην Ταϋλάνδη να μεθοκοπάει καθημερινά με μπύρες Chang (οι σμιλεμένοι κοιλιακοί του διατηρούνται ακόμη στην εντέλεια όμως όταν κάποια στιγμή βρεθεί χωρίς μπλουζάκι για την σήμα κατατεθέν σκηνή σεξουαλικότητας) - σε σημείο που τον κοροϊδεύουν και οι ντόπιοι . Πάντα κρατάει ένα μπουκάλι μπύρας στα χέρια του . Δεν θέλει να ξαναβουτήξει στη θάλασσα μετά από μοιραία διάσωση (έπρεπε να θυσιάσει κάποιους ,αλλιώς θα πέθαιναν όλοι) .
Όταν μαθαίνει μετά από επίσκεψη ενός παλιού του συνάδελφου πως μέσα σε ακινητοποιημένο ερευνητικό βαθυσκάφος 200 μίλια από τις ακτές της Κινας και σε βάθος 11 χιλιομέτρων βρίσκεται η πρώην γυναίκα του αλλάζει γνώμη και επιστρέφει στην ενεργώ δράση .
H Li Bingbing ( THE FORBIDDEN KINGDOM , RESIDENT EVIL: RETRIBUTION , TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTION ) είναι η ηρωική ωκεανογράφος Suyin Zhang , η κόρη του διευθυντή επιστήμονα του υποβρύχιου κέντρου ερευνών . Σκοπός του μπαμπά είναι να αποδείξει πως το μέχρι πρότινος βαθύτερο σημείο του ωκεανού (11 χιλιόμετρα) είναι απλά ένα στρώμα ψυχρού αέρα και πως ο πάτος είναι πολύ πιο κάτω . Σκοπός της κόρης να τον κάνει υπερήφανο .
Το ρομάντζο με τον σχεδόν άξεστο κόκνεη ρέμπελο με την χρυσή καρδιά και τους πέτρινους κοιλιακούς βαρόνο της τεστοστερόνης Statham είναι τόσο βεβιασμένο που σε πιάνει ίλιγγος αν προσπαθήσεις να πεισθείς πως υπάρχει περίπτωση σε κάποιο παράλληλο σύμπαν να συμβεί κάτι ερωτικό μεταξύ τους - τουλάχιστον έχει PG13 κωμική χημεία με την ανήλικη κόρη της και του βγαίνει ο χαζό-μπαμπάς/θείος/μποξέρ/δολοφόνος αβίαστα .
Ο χαβαλές Rainn Wilson ( HOUSE OF 1000 CORPSES , THE OFFICE , JUNO , SUPER , COOTIES ) είναι ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί το ερευνητικό κέντρο και επισκέπτεται τους υπαλλήλους του για να γιορτάσει μαζί τους την μεγάλη ανακάλυψη του έξτρα πάτου στον ωκεανό (και την ακόμη μεγαλύτερη ανακάλυψη του πεινασμένου μεγαλόδοντα στην συνέχεια) , Jack Morris . Όταν αρχίσει να τρέμει τις μηνύσεις που μπορεί να υποβάλουν οι επιζώντες αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να διαλύσει το τέρας με βόμβες βυθού και τον προσωπικό του στρατό . Δεν τα καταφέρνει .
Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΜΑΔΑ :
Το ανδρόγυνο τατού φρικιό/μοντέλο/βιντεοτζόκευ του MTV , Ruby Rose ( ORANGE IS THE NEW BLACK , RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER , XXX: RETURN OF XANDER CAGE , JOHN WICK: CHAPTER 2 , λεσβία Batwoman στο τηλεοπτικό πολύχρωμο σύμπαν της DC ) είναι η Jaxx . Ειδική στους υπολογιστές , ικανή να χακάρει το σύμπαν γιατί ζει με τους δικούς της gender fluid κανόνες (κάτι ανάλογο των 90ς χάκερ με τα καρό πουκάμισα και το ρέηβερ βλέμμα) .
O Page Kennedy ( LEPRECAUN: BACK 2 THA HOOD ) . Ξεκινάει κυριλέ μέχρι που εμφανίζεται το τέρας και βγαίνει η BARBERSHOP γειτονιά από μέσα του .
O Robert Taylor ( THE MATRIX , ROGUE , KONG: SKULL ISLAND ) είναι ο γιατρός της βάσης , Heller . Έχει προηγούμενα με τον Taylor και τον θεωρεί τρελό και υπεύθυνο για τον θάνατο των 5 ανθρώπων στην μοιραία διάσωση 5 χρόνια πριν .
Ο Masi Oka ( ο Hiro Nakamura του HEROES ) είναι ο Toshi . Βρισκόταν μαζί με την πρώην γυναίκα του Statham στο βαθυσκάφος αλλά δεν επιστρέφει ποτέ στη βάση . Θυσιάζεται για να σώσει τους υπόλοιπους .
Ο Μάορι Νεο-Ζηλανδός Cliff Curtis που πάντα καταλήγει να ερμηνεύει λατινοαμερικάνικους χαρακτήρες ( DEEP RISING , VIRUS , LIVE FREE OR DIE HARD , FEAR THE WALKING DEAD ) είναι ο James "Mac" Μακρίδης . Δεν κατάλαβα ακριβώς την λειτουργία του , αλλά φαίνεται καλός φίλος με τον Statham .
Η Jessica McNamee ( THE VOW ) είναι η πρώην σύζυγος του Statham , Lori . Θα περίμενε κανείς επανασύνδεση μετά την έντονη δράση , αλλά εκείνη τον παροτρύνει να ξεφύγει από την μιζέρια της μοναξιάς του και να ξεκινήσει κάτι καινούργιο με την Suyin .
-------------------------------------
Όπου βλέπεις κινεζική χρηματοδότηση μη περιμένεις αιματοβαμμένη δράση πλέον - το δέος που προκαλεί το μέγεθος της όποιας θεαματικής καταστροφής θα καταλαγιάσει από την τοποθέτηση προϊόντων , την κωμωδία τηλεπαιχνιδιού για όλη την οικογένεια και το λογοκριμένο ρομάντζο (απαγορεύονται τα πολλά πάρε δώσε με δυτικούς - τα πάντα είναι πλατωνικά) .
Ο Statham ξεκινάει σιγά σιγά τον δρόμο προς ταινίες τύπου ΕΝΑΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑ ΤΙ ΜΠΑΜΠΑΣ κ μάλλον μπορεί και να τον δούμε σε κανένα Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ 3 αν συνεχίσει να παίζει δίπλα σε παιδάκια . Η αρχή έγινε με την σαχλή προσθήκη του ατρόμητου μωρού Toreto στο τελευταίο FAST&FURIOUS και συνεχίζεται εδώ με την σχέση που αναπτύσσει με την πανέξυπνη 8χρονη κόρη της Κινέζας επιστήμονος .
Τα σχεδόν 178 εκατομμύρια κόστους παραγωγής (συν τα 140 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν στην διαφήμιση) πρέπει να φτάσουν τα 400 εκατομμύρια εισπράξεων για να χαλαρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι . Τη στιγμή που πληκτρολογείται αυτή η πρόταση βρισκόμαστε στα 365 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.