Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

DOOM (2005)


Γραμμένο από τον μετέπειτα σταθερό εργαζόμενο Dave Callaham ( THE EXPENDABLES TRILOGY , GODZILLA , ZOMBIELAND: DOUBLE TAP , WONDER WOMAN 1984 ) και σκηνοθετημένο με ανατολικοευρωπαϊκή κατευθείαν-σε-dvd μαεστρία από τον Andrzej Bartkowiak ( ROMEO MUST DIE , EXIT WOUNDS , CRADLE 2 THE GRAVE , STREET FIGHTER: LEGEND OF CHUN-LI ) .
Τα 60 εκατομμύρια δολάρια κόστους παραγωγής της μεταφοράς του υπερβίαιου βιντεοπαιχνιδιού στην μεγάλη οθόνη μετατράπηκαν σε 28 σύμφωνα με το imdb . Στο wikipedia τα 65 εκατομμύρια δολάρια κόστους παραγωγής μετατράπηκαν σε 56 σε πλανητικά έσοδα - όπως και να έχει η Universal μπήκε μέσα (κάτι το οποίο συνήθιζε με τις ευφάνταστες παραγωγές της συγκεκριμένης δεκαετίας) . DOOM2 δεν είδαμε ποτέ - αλλά από τότε ο Rock έχει γίνει επαγγελματίας ηθοποιός και ογκόλιθος ως πρωταγωνιστής ταινιών δράσης (κ τις λοιπές σαχλοκωμωδίες όπου συμμετέχει/τηλεοπτικές σειρές/reality αθλητισμού) .
Όπως και στο βιντεοπαιχνίδι , η αποικία στον πλανήτη Άρη έχει υποβληθεί σε καραντίνα επιπέδου 5 λόγω διάδοσης άγνωστου προελεύσεως ιογενούς παθογόνου - κάτι ξυπνάει το απόλυτο κακό που μπορεί να έχουν μέσα τους οι άνθρωποι και τους μετατρέπει/μεταλλάσσει σε δαιμονικούς υπεράνθρωπους θηρευτές (μερικοί παραμένουν νεκροζώντανοι) .
Για να λυθεί η παρεξήγηση με τους επισκέπτες της δαιμονικής διάστασης , η Γη στέλνει την επίλεκτη μονάδα διαστημικών πεζοναυτών που ακούει στην ονομασία RRTS (Rapid Response Tactical Squad) - πάνω που ετοιμάζονταν να πάρουν άδεια - αλλά οι αναλώσιμοι των άστρων δεν χαλαρώνουν ποτέ , η ξεκούραση είναι για τους αδύναμους ...
Η ΟΜΑΔΑ :
O Dwayne "THE ROCK" Johnson είναι ο "Λοχίας" . Εκτελεί διαταγές και όλους όσους δεν τις ακολουθούν . Ξεκινάει ως σκληρός αλλά τίμιος στρατιωτικός και καταλήγει μεταλλαγμένος σούπερ μανιακός .
O Karl Urban ( LORD OF THE RINGS , STAR TREK , PRIEST , DREDD ,THE BOYS ) είναι ο πεζοναύτης του διαστήματος , John Grimm , γνωστός και ως "Θεριστής" στην επίλεκτη μονάδα του .
Ο Ben Daniels ( father Marcus Kean στο EXORCIST ) είναι ο "Τράγος" . Όταν δυσκολεύουν οι καταστάσεις μνημονεύει εδάφια από την βίβλο . Δεν γλυτώσει το εξωγήινο σκουλήκι στα μούτρα και σπάει το κεφάλι του σε τζάμι ασφαλείας όταν αρχίζει να μεταμορφώνεται ως τελευταία ένδειξη ηρωισμού και ανθρωπιάς .
Ο Richard Brake ( HANNIBAL RISING , KINGSMAN: THE SECRET SERVICE , 31 ) είναι ο Portman . Πιο πολύ για steve buscemi/80ς hustler/πρεζάκιας φαίνεται με το χαβανέζικο πουκάμισο , παρά για επίλεκτος διαστημικός πεζοναύτης . Ένας φουσκωτός δαίμονας του τσακίζει τα κόκαλα μέσα σε τουαλέτα .
Ο Al Weaver ( KILL YOUR FRIENDS ) είναι ο νέος του λόχου , γνωστός ως "Ο Μικρός" - πρόθυμος να κάνει χρήση ουσιών για να ανταπεξέλθει στο άγχος της εμπόλεμης κατάστασης . Πέφτει νεκρός όταν δεν υπακούει τον Λοχία .
Ο Razaaq Adoti ( RESIDENT EVIL: APOCALYPSE ) είναι ο "Δούκας" . Γλοιώδης σαχλοπέφτουλας με τριμαρισμένο επιχείλιο μουστακάκι νταβά . Την πέφτει με άνεση στην αδελφή του Θεριστή αλλά τρώει κβαντικό τοίχο . Δεν χωράει να περάσει από υδρορροή αλλά τον περνάνε με το ζόρι .
Ο Deobia Oparei ( ALIEN 3 , THE FOREIGNER , DEATH RACE 2 , DREDD , GAME OF THRONES , INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE ) είναι ο "Καταστροφέας" - αδελφός του Δούκα . Καταστρέφει την διακόσμηση εσωτερικών χώρων με τον "ανώδυνο" που κουβαλάει .
Παίζει ηλεκτροφόρες μπουνιές με δαίμονα κ παραμένει ημι-λιπόθυμος .
Η ΣΕΞΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ :
Η Rosamund Pike ( WRATH OF THE TITANS , JACK REACHER ) είναι η αδελφή του Θεριστή , Samantha Grimm - θα της ταίριαζε να είναι η πρώην του καλύτερα . Είναι επιστήμονας στην αποικία του Άρη - έχει ψυχρανθεί με τον πολεμιστή αδελφό της . Δεν γνώριζε πόσο καθάρματα ήταν οι συνάδελφοί της που έκαναν πειράματα πάνω σε εγκληματίες θανατοποινήτες .
Δεν αναπτύσσεται ρομαντικό ειδύλλιο με κανέναν αναλώσιμο , παρόλο που ο Rock πέταγε ματιές όλο υποσχέσεις δεξιά κι αριστερά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.