Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

HERCULES (2014)


Γραμμένο από τους Ryan J. Condal ( COLONY , RAMPAGE ) και τον ιθαγενή σεναριογράφο της Disneφ Evan Σπηλιοτόπουλος ( THE LION KING 11/2 , CINDERELLA III: A TWIST IN TIME , TINKERBELL AND THE LOST TREASURE , THE HUNTSMAN: WINTER'S WAR , BEAUTY AND THE BEAST , CHARLIE'S ANGELS ) .
Σκηνοθετημένο ως σπαγγέτι western από τον βιντεοκλιπά Brett Ratner ( RUSH HOUR TRILOGY , THE RED DRAGON , X-MEN: THE LAST STAND ) .
Τα 100 εκατομμύρια δολάρια κόστος παραγωγής έγιναν 244 εκατομμύρια δολάρια πλανητικών εσόδων στις κινηματογραφικές αίθουσες .
Ο Dwayne "The Rock" Johnson είναι ο κάπως πιο μαυρισμένος του κανονικού Ηρακλής . Ο ημίθεος γιος του Δια και της κοινής θνητής Αλκμήνης . Οι WWE τεχνικές του στις μάχες σώμα με σώμα αποδεικνύουν περισσότερο την συνεισφορά του στο ξεκίνημα της ελληνορωμαϊκής πάλης και της γενικότερης ναρκοκουλτούρας των γυμναστηρίων στον αρχαίο κόσμο , αφού η θεϊκή του προέλευση παραμένει σκοτεινή σεναριακά (σχεδόν όλοι οι άθλοι και τα μυθολογικά τέρατα εξηγούνται ως παραισθήσεις/αντικατοπτρισμοί/κόλπα για να τρομάζει ο απλός λαός) . Υποφέρει από φλάσμπακς βιας αφού σε ένα του ξέσπασμα οργής σκότωσε γυναίκα και παιδιά … Εξόριστος από την Αθήνα , προκαλεί τον θάνατο βοηθώντας όσους έχουν την ανάγκη του , με το αζημίωτο .
Συγκεκριμένα , μετά τους υποτιθέμενους 12 άθλους για χάρη του Βασιλιά Ευρυσθέα ( Joseph Fiennes - SHAKESPEARE IN LOVE , FLASHFORWARD , AMERICAN HORROR STORY ) ο παντοδύναμος Ηρακλής και η παρέα των μισθοφόρων φίλων του αλωνίζουν την Ελλάδα ακολουθώντας την δόξα και την μεγαλύτερη τσέπη .
Η φήμη τους τους πηγαίνει μέχρι το Βασίλειο της Θράκης - εκεί ο καλοκάγαθος Βασιλιάς "Λόρδος Κότυς" ( John Hurt - ALIEN , THE ELEPHANT MAN , 1984 , DOCTOR WHO ) μαζί με την κόρη του Εργένια ( Rebecca Ferguson - Ilsa Faust στα 2 τελευταία MISSION IMPOSSIBLE ) τους ζητάει βοήθεια ώστε να σωθεί η περιοχή από τον σατανικό πολέμαρχο (Βασιλιάς της Θράκης στην Ιλιάδα) , Κένταυρο Ρήσο ( Tobias Santelmann - KON TIKI , THE LAST KINGDOM ) .
Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται όμως και μια μεγαλύτερη συνωμοσία κρύβεται πίσω από τα ωραία λόγια .
Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ :
Ο Ian "Odin" McShane ( AMERICAN GODS ) είναι ο Αμφιάραος από το Άργος , Βασιλιάς ο οποίος έγινε προφήτης . Το όνομά του σημαίνει ή "διπλά καταραμένος" , ή "διπλός σαν τον Άρη" .
O Rufus Sewell ( DARK CITY , A KNIGHT'S TALE , Obergruppenführer John Smith στο THE MAN ON THE HIGH CASTLE ) είναι ο rogue της συντροφιάς , ο πονηρός κλέφτης Αυτόλυκος από την Σπάρτη . Γιος του Ερμή , μπορούσε να μεταμορφώνεται σε ζώο .
Ο Aksel Hennie ( THE MARTIAN , THE CLOVERFIELD PARADOX ) είναι ο παρανοϊκός πολεμιστής Τυδεύς από την Θήβα . Κάθε βράδυ ζει τον πόλεμο που τον άφησε μουγκό και τρελαμένο . Συνήθως ουρλιάζει αντί να μιλάει και αυτό στις καλές του μέρες . Στην ελληνική μυθολογία είναι ήρωας μια γενιά πριν τον Τρωικό Πόλεμο , πατέρας του Διομήδη .
H Ingrid Bolso Berdal ( COLD PREY 1&2 , CHERNOBYL DIARIES ) είναι η Αμαζόνα τοξοβόλος Αταλάντη από την Σκυθία . Η Αταλάντη στην Ελληνική μυθολογία ήταν η παρθένα κυνηγός που αφιερώθηκε στην Θεά Άρτεμη , αρνήθηκε να παντρευτεί αλλά ήταν ερωτευμένη με τον ήρωα Μελέαγρο .
O Reece Ritchie ( 10,000 BC , PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME ) είναι ο εξάδελφος του Ηρακλή Ιόλαος από την Αθήνα . Είναι αυτός που πλέκει το εγκώμιο του ξαδελφού του παρουσιάζοντας τον ως ημίθεο στον απλό λαό , μεταδίδοντας έτσι την φήμη του στα πέρατα του αρχαίου κόσμου . Θέλει να γίνει πολεμιστής . Στην ελληνική μυθολογία είναι θεϊκός ήρωας από την Θήβα , ένας από τους Αργοναύτες και γεννήτορας των βασιλιάδων της Κορίνθου .
----------------------------------------------
Προτείνεται για τριπλή προβολή με τα THE LEGEND OF HERCULES (2014) της Lionsgate (με Kellan "Twilight" Lutz στον πρωταγωνιστικό ρόλο και Scott Adkins ως Βασιλιά Αμφιτρίωνα) και HERCULES REBORN (2014) (αντανακλαστική παραγωγή της Asylum με τον επίσης WWE πρωτοπαλαιστή John Morrison στον ρόλο του Ηρακλή) τα οποία κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.