Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

MARIA (2019)


Σκληροπυρηνική "αντρίκεια" περιπέτεια με γυναίκα πρωταγωνίστρια μέσα από τις ηρωικές βιντεο-ζούγκλες των Φιλιππίνων , γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον αυτοδίδακτο σκηνοθέτη Pedring Lopez ( BINHI , NILALANG , DARKROOM ) .
Τόσο οι τοποθεσίες που παρακολουθείς , όσο και τα ονόματα που ακούγονται καθ όλη την διάρκεια των γεγονότων δημιουργούν την εντύπωση πως βρίσκεσαι κάπου στην Λατινική Αμερική , παρά σε κάποια ασιατική χώρα .
Ας είναι καλά οι Ισπανοί κονκισταδόροι/ιεραπόστολοι εκπολιτιστές που το 1521 έφεραν την Καθολική αρρώστια τους και σε αυτή τη πλευρά της Νοτιο-ανατολικής Ασίας για να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποια βίαιη σαπουνόπερα (τρίτη χώρα σε καθολικό πληθυσμό μετά την Βραζιλία και το Μεξικό) .
Η 30χρονη Christine Reyes ( PATIENT X , EL PRESIDENTE , SPIRIT OF THE GLASS 2: THE HAUNTED ) είναι η Lily . Έχει μια ευτυχισμένη οικογένεια . Ζει με τον πολιτικοποιημένο συζυγό της και την ανήλικη κόρη τους σε ένα γεμάτο ζεστασιά σπίτι . Ώσπου ο γκάνγκστερ πρώην της Kaleb ( το ομορφόπαιδο Germaine De Leon - BURIED ALIVE , DEXTER , CRIMINAL MINDS , LUCIFER ) την αναγνωρίζει σε μια πολιτική συγκεντρωση και αποφασίζει να της γαμήσει ανεπανόρθωτα την νέα της ζωή .
Η Lily μετά τον θάνατο του συζύγου και της κόρης της κατά την διάρκεια ένοπλης εισβολής στο σπίτι τους θα ξαναγίνει η Maria , η black-ops επαγγελματίας δολοφόνος των νεανικών της χρόνων και θα αδράξει την μέρα παίρνοντας ματωμένη εκδίκηση από τον άντρα που της στέρησε την χαρά και το νόημα στην ζωή .
O Φιλιππινέζος Richard Gere , Freddie Webb είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που κάνει την ζωή κόλαση στην Lily/Maria , Ricard De La Vega . O Kaled είναι ένας από τους δύο γιούς του , ο πιο νευρικός και μάλλον ο αγαπημένος του γιατί του δίνει πάντα αποστολές , ακόμη κ όταν τα κάνει όλα 'τανα με το βίαιο του χαρακτήρα του .
Δεν υπάρχει μονοπλάνο/τελική-αναμέτρηση-σε-πολυτελή-βίλα μεταξύ Marias και De La Vega όπως περίμενα ακολουθόντας λογική απόλυτης εκδίκησης - οι λογαρισμοί κλείνουν όταν ανοίγει τον λαιμό του Kaleb με το karambit μαχαίρι της Indonesian-style (γιατί μας έχουν κακομάθει οι Ινδονήσιοι σκηνοθέτες και πλέον όλες οι ταινίες δράσης φαίνονται κάτω του μετρίου) κατά την διάρκεια ποιητικής βροχόπτωσης σε λασπόλακο .
------------------------------------
Προτείνεται για τρίπλη προβολή βραδιάς με τίτλο "Κορίτσια Που Θα Στα Κόψουν Και Θα Στα Δώσουν Να Τα Φάς" με το Βιετναμέζικο HAI PHOUNG (FURIE) και το Κορεάτικο AKNYEO (THE VILLAINESS) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.