Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ITSY BITSY (2019)


Γραμμένο από τον ειδικό εφετζή Jason Alvino ( ALIEN FACTOR , SUCKER PUNCH , TRON:LEGACY ) και τον τηλε-ταινιακό σεναριογράφο Bryan Dick ( SORORITY MURDER , BAD TUTOR , MISTRESS HUNTER ) .
Σκηνοθετημένο από τον επίσης ειδικό εφετζή Micah Gallo ( HATCET TRILOGY , FROZEN , THE INNKEEPERS ) . Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του .
Βασισμένο κυρίως στους στοίχους του γνωστού παιδικού τραγουδιού , η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες της οικογένειας Spencer .
H Kara Spencer ( Elizabeth Roberts - HAUNTED: 333 ) είναι μια αποκλειστική νοσοκόμα με δύο ανήλικα παιδιά - ο σύζυγος εξαφανισμένος και το τρίτο πέθανε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα , οπότε όλα τα βάρη έχουν πέσει πάνω της . Όταν μετακομίζουν από την μεγάλη πόλη σε ένα απομονωμένο από τον πολιτισμό επαρχιακό σπίτι για να φροντίσει τον εύπορο ηλικιωμένο άνδρα Walter Clark ( Bruce Davison - HARRY AND THE HENDERSONS ) θα βρεθεί αντιμέτωπη με την κατάρα που ενσαρκώνεται σε μια γιγαντιαία αράχνη .
Ο Clark είναι φυσιοδίφης/εξερευνητής του αγνώστου/συλλέκτης και το τελευταίο απόκτημα της συλλογής του είναι ένα μυστήριο πιθάρι , το λεγόμενο "Μαύρο Αυγό της Maa-Kalaratri" - το οποίο η άγνωστη φυλή μουτζουρωμένων αγριανθρώπων που έκαναν τελετές γύρω του δεν το αποχωρίστηκαν με χαρά . Οι συνέπειες αυτής της απόκτησης αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά όταν το πιθάρι αυγό σπάσει και από μέσα βγει μια μεγάλη αράχνη , αγγελιοφόρος του θανάτου της θεάς Kalaratri (ή αλλιώς Kali κάπου στο 3000π.Χ.) , μητέρας της Μαύρης Νύχτας .
Η βετεράνος του Star Trek: The Next Generation , Lt. Tasha Yar ( Denise Cosby - PET SEMATARY ) είναι η Σερίφης Jane Dunne .
Δυστυχώς τα διάφορα προβλήματα των χαρακτήρων , κυρίως το ψυχόδραμα με τα άγχη της μόνης μητέρας το οποίο καταπολεμείται με ηρεμιστικά χάπια αναιρεί την αραχνοφοβική δράση στην πρώτη ώρα της ταινίας η οποία ήδη σέρνεται σε αόρατο slasher μοτίβο . Όταν η αράχνη δείξει τα δόντια της όμως , συγχωρούνται μερικά Harryhausen-ικά παραστρατήματα από την εταιρία που ανέλαβε τα ειδικά εφέ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.