Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

47 METERS DOWN: UNCAGED (2019)


Γραμμένο από τους Ernest Riera ( THE OTHER SIDE OF THE DOOR , 47 METERS DOWN ) και Johannes Roberts ( HELLBREEDER , FOREST OF THE DAMNED , ROADKILL , STORAGE 24 , 47 METERS DOWN ) .
Σκηνοθετημένο στη Δομινικανή Δημοκρατία και σε δεξαμενές της Μεγάλης Βρετανίας από τον δεύτερο .
4 νεαρές φίλες πάνε για χαλαρές βουτιές και περιπετειώδη κατάδυση σε αρχαία ερείπια νεκρόπολης των Μάγιας . Δυστυχώς η περιοχή είναι κυνηγότοπος για έναν Μεγάλο Λευκό Τυφλό Καρχαρία .
Μια από αυτές είναι η κόρη του Sylvester  Stallone (η Sistine Rose Stallone) , αλλά ο μπαμπάς δεν μαζεύει ομάδα αναλώσιμων για να μην αφήσει όρθιο κολυμπιθρόξυλο σε ολόκληρη την Λατινική Αμερική .
Η Sasha ( Corinne Foxx - κόρη του Jamie Foxx ) και η Mia ( Sophie Nelisse ) είναι ετεροθαλείς αδελφές (από διαφορετική μάνα) , με γονείς διαφορετικών φυλών . Η μετακόμιση σε νέα πόλη και νέο σχολείο δημιουργεί εντάσεις μεταξύ τους καθώς η μια είναι δημοφιλής και η άλλη είναι περίεργη στο λύκειο θηλέων όπου σπουδάζουν . Από την πρώτη στιγμή , το "δεν είναι αδελφή μου" κυριαρχεί στις μεταξύ τους σχέσεις - κάτι το οποίο θα αλλάξει όταν ο τρόμος για επιβίωση ξεπεράσει όλα τα ταμπού και ενώσει τους ανθρώπους μπροστά στο μάταιο της ύπαρξης θα διάβαζα πίσω από τις λέξεις του σεναρίου .
Ο πατέρας της οικογένειας ( John Corbett - MY BIG FAT GREEK WEDDING ) προσπαθεί να ελαφρύνει την κατάσταση και προσφέρει στις δύο κόρες του δωρεάν εισιτήρια για ξενάγηση σε πλοίο με γυάλινο πάτο ώστε να ανακαλύψουν την χαρά της θέασης καρχαριών στο φυσικό τους περιβάλλον . Οι φίλες της Sasha , Alexa ( Brianne Tju - MAKE IT OR BREAK IT , SCREAM TV SERIES ) και Nicole ( η πρωτοεμφανιζόμενη Sistine Rose Stallone ) επεμβαίνουν και αρπάζουν τις δύο κοπέλες με σκοπό να πάνε σε μια κρυφή λίμνη , μακριά από τους ξενέρωτους τουρίστες . Η λίμνη φυσικά ενώνεται με υπόγειο σύστημα σπηλιών όπου περιφέρονται οι πεινασμένοι θηρευτές . Μετά την πρώτη σπηλιά τα κορίτσια θα ανακαλύψουν την Νεκρόπολη των Μάγιας και θα μπουν στην Xibalba , τη "Χώρα του Τρόμου" , τον άλλο κόσμο των νεκρών .
Μια άτυχη στιγμή με ένα τυφλό ψάρι των σπηλαίων , μια κολώνα καταρρέει και η περιοχή γεμίζει με άμμο . Τα κορίτσια αποπροσανατολίζονται και ο τυφλός καρχαρίας (εξελίχθηκε στα σκοτάδια των σπηλαίων είναι η επιστημονική διάγνωση της Mia) κάνει την αιματοβαμμένη εμφάνισή του εξουδετερώνοντας τον πρώτο αρσενικό χαρακτήρα που έτυχε να βρίσκεται κοντά (η ομάδα του πατέρα των κοριτσιών κάνει υποβρύχιες ανασκαφές στην άλλη άκρη της σπηλιάς) .
Ακολουθεί μια ώρα λιγοστού οξυγόνου , υποβρύχιου κρυφτού , τσιρίδων , κλειστοφοβίας , δολοφονικών ρουφήχτρων και κοριτσίστικης δύναμης (η τελευταία κουβέντα του πατέρα πριν τον καταπιεί ο καρχαρίας ήταν "κορίτσια, πιστεύω σε εσάς) καθώς οι δύο αδελφές καταφέρνουν να ξεγλυστρίσουν (με πολλαπλά ράμματα) μέσα από τα δόντια 5 καρχαριών .

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.