Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

POLAROID (2019)











 

Γραμμένο από την Blair Butler ( SLASHER SCHOOL , HELL FEST , σεναριογράφος των ανουσιοτήτων της Microsoft στα XBOX συνέδρια ) . Σκηνοθετημένο με Ιαπωνικό αίσθημα ευθύνης εκεί που η μανιέρα του Twilight Zone συναντά την ιντερνετική creepy-pasta έμπνευση από τον φωτογράφο Lars Klevberg ( CHILD'S PLAY remake ) .

Η 28χρονη "έφηβη" Bird Fitcher ( Kathryn Prescott - 24:LEGACY ) παριστάνει την μοναχική μαθήτρια λυκείου , γνωστή και ως "το κορίτσι με το κασκόλ" (αυτοκινητιστικό ατύχημα της στέρησε τον πατέρα και τις χάρισε μια ουλή στον λαιμό) . Τις ελεύθερες ώρες της , η Bird δουλεύει σε ένα κατάστημα με αντίκες όπου χάνεται μέσα στην σκόνη του παρελθόντος μακριά από τους συνομήλικούς της . Εκεί της δωρίζει ο ερωτευμένος ανιψιός του αφεντικού μια παλιά φωτογραφική μηχανή polaroid και ενθουσιασμένη από την ρετρό τεχνολογία αρχίζει να καδράρει τις εφηβικές της ανησυχίες στο εχθρικό περιβάλλοντα χώρο αποφεύγοντας αμήχανο φιλί . Παρόλο που τις αρέσει η φωτογραφία , δεν της αρέσει να την φωτογραφίζουν . Ευτυχώς για εκείνη , γιατί όσοι αποθανατίζονται από την καταραμένη της κάμερα , βρίσκουν τραγικό θάνατο στα αόρατα χέρια οντότητας με δύσπνοια (η κάμερα άνηκε στον κατά συρροή δολοφόνο/δάσκαλο δημοτικoύ/εκδικητή για τον θάνατο της κόρης του , Roland Joseph Sable , οπότε κάνε τα ανάλογα διαλεκτικά/supernatural μαθηματικά) . Τα γεγονότα τρέχουν όταν ο αγαπούλης ανιψιός βρεθεί νεκρός από την αστυνομία και διάφοροι γνωστοί της χαμογελάσουν μπροστά από τον '70ς φακό της . Η ανθρώπινη σκιά που εμφανίζεται σε κάθε φωτογραφία θα προβληματίσει την αγχωμένη Bird και όταν αποκαλύψει τις σκέψεις τις στους λιγοστούς φίλους της . Η σκιά μεταπηδά από φωτογραφία σε φωτογραφία όταν ο εικονιζόμενος αποχαιρετίσει τον μάταιο κόσμο και σειρά έχει το παρεάκι . Η λύση καίω την φωτογραφία δεν λειτουργεί , γιατί ότι συμβαίνει στη φωτογραφία συμβαίνει και στον αληθινό κόσμο , οπότε η έφηβη ντετέκτιβ θα πρέπει να βρει λύση πριν μείνει εντελώς μόνη - με την αστυνομία να κάνει τα στραβά μάτια στα όσα μεταφυσικά συμβαίνουν .

Ο Mitch Pileggi ( SHOCKER , THE X-FILES ) κολλάει συντάξιμα ένσημα ως σερίφης Pembroke . Όταν πήγαινε σχολείο ήταν ένας από τους εξεφτελιστές της κόρης του Sable (σύμφωνα με τα λεγόμενα της ηλικιωμένης χήρας του) , αλλά είχε γλυτώσει τις επιπτώσεις της δολοφονικής μανίας του τότε . Το φάντασμα τον κόβει στα δύο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.