Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

UNDERWATER (2020)











 

Γραμμένο με περιβαλλοντική ευαισθησία στα όρια του τοξικού φεμινισμού από τους Brian Duffield ( INSURGENT , THE BABYSITTER ) και Adam Cozad ( JACK RYAN: SHADOW RECRUIT , THE LEGEND OF TARZAN ) έχοντας στο μυαλό το ALIEN (1979) -το οποίο είχε μάρκετινγκ προώθησης τύπου JAWS (1975) στο διάστημα - με λίγα λόγια ο καρχαρίας στο διάστημα έγινε ο εξωγήινος στη θάλασσα , ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο της κινηματογραφικής έμπνευσης για έσοδα μέσα σε 40 χρόνια . Σκηνοθετημένο από τον William Eubank ( THE SIGNAL ) .

"Σκάψαμε τον πάτο του ωκεανού , σκάψαμε πολύ , τώρα εκείνη παίρνει πίσω ότι της πήραμε .."

Η κλειστοφοβική περιπέτεια διαδραματίζεται κάπου στην Τάφρο των Μαριανών , σχεδόν 11 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας . Η ιδιωτική πρωτοβουλία (TIAN INDUSTRIES)φρόντισε να εκμεταλλευτεί και αυτή την περιοχή του πλανήτη στήνοντας ένα γιγαντιαίο τρυπάνι με τα ανάλογα αποτελέσματα .

Η βασίλισσα του χιονιού Kristen  Stewart ( THE TWILIGHT SAGA ) είναι η πολυμήχανη μηχανικός με το σώμα έφηβου αγοριού στα πρώτα στάδια μετάβασης , Norah Price . Στα πρώτα 10 λεπτά γνωριμίας με τον χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας καταλαβαίνουμε πως έχει θέματα με τον πάνω κόσμο και προτιμάει να σώζει αράχνες από σίγουρο πνιγμό αντί για ανθρώπους , καθώς κάτι δεν πάει καλά και καταστρέφεται το 70% των εγκαταστάσεων γύρω από το τρυπάνι . Το κοντοκουρεμένο μαλλί την κάνει να μοιάζει τόσο με την Private Vasquez (βλέπε ALIENS (1986) για καλαμπούρια μεταξύ πεζοναυτών του διαστήματος) αλλά και με το ανώνυμο πλατινοπαστέλ πλήθος της κοινότητας της Αλφαβήτα που ουρλιάζει για εκπροσώπηση/τοποθέτηση προιόντος σε κάθε δοθείσα ευκαιρία - οι άνθρωποι της παραγωγής φρόντισαν να υπάρχει άλλη μια (όχι τόσο δυναμική αρχικά) χαρακτήρας με ουράνιο τόξο στο t-shirt για να καταλάβεις πως έχεις να κάνεις με πλήρωμα αυτοκινήτου κλόουν και όχι ερευνητικής αποστολής στου διαόλου τον πάτο . Οι δύο γυναίκες παραμένουν όρθιες μέχρι το τέλος της ταινίας , με τους άντρες είτε να ανατινάζονται από την διαφορά πίεσης , είτε να τους κομματιάζουν οι υδρογήινοι (οι οποίοι είναι μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης οντότητας που φέρνει στο νου κάποιον αρχαίο παλιό θεό) , είτε να λιποθυμούν για να τους σύρουν σε ασφαλές μέρος οι πρωταγωνίστριες . Μην έχοντας τίποτε να την περιμένει πίσω στην επιφάνεια (είχε απατήσει τον μαύρο αρραβωνιαστικό της με τον καλύτερο φίλο του και έμεινε δυναμική γυναίκα με την ανάμνησή του) , η Norah θυσιάζεται για να σώσει τους δύο επιζώντες που φεύγουν από την βάση με δύο κάψουλες διαφυγής ανατινάζοντάς τη - την στιγμή που το Κθουλοειδές τερατούργημα ετοιμαζόταν να τους βάλει το τρυπάνι εκεί που φαντάζονται όλοι .

Ο Vincent Cassel ( DOBERMANN , IRREVERSIBLE ) είναι ο συμπληρωματικός χαρακτήρας Κάπτεν Lucien . Με το πλήρωμα Saturday Night Live γελοτοποιών που του έτυχε μετά το ατύχημα , δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα . Ο ένας αξύριστος φοράει μπαντάνα και χαβανέζικο πουκάμισο παριστάνοντας τον ξέγνοιαστο πιλότο του πρώτου ALIEN ( John Gallagher Jr. - JONAH HEX , HUSH , 10 CLOVERFIELD LANE , WESTWORLD ) και ο άλλος είναι otaku χαβαλές ( T.J. Miller - DEADPOOL , SILICON VALLEY ) με λούτρινο λαγουδάκι για τύχη - ο μαύρος δεν πιάνεται γιατί ανατινάζεται στα πρώτα 15 λεπτά (του έτυχε το ελαττωματικό κράνος) . Ο ηρωικός κάπτεν χάνεται κάπου στα σκοτάδια της αβύσσου σώζοντας την Norah .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.