Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ZOMBIELAND: DOUBLE TAP (2019)











 

Γραμμένο ως σπουδή στην ανοησία των Pop-culture αναφορών γιατί όλα είναι κωμωδία από τους Rhett Reese ( CRUEL INTENTIONS 3 , G.I.JOE RETALIATION , DEADPOOL 1&2 ) , Paul Wernick ( G.I.JOE RETALIATION , DEADPOOL 1&2 ) και Dave Callaham ( DOOM , GODZILLA , WONDER WOMAN 1984 ) . Σκηνοθετημένο με κομιξολεζάντες από τον Ruben Fleischer ( ZOMBIELAND , VENOM ) .

Για αρχή το σύνολο των συγκεκριμένων χαρακτήρων που επιμένουν να περιφέρονται μετά την ζόμπι αποκάλυψη θα έπρεπε να έχει πεθάνει στην προηγούμενη ταινία . Οι ατακαδόροι και οι απροσάρμοστοι παραμένουν αθάνατοι μόνο στις κωμωδίες καταστάσεων που έχετε συνηθίσει να νανουρίζεστε κακαρίζοντας ταυτόχρονα με την κονσέρβα γέλιο στην κατάλληλη στιγμή της εξυπνάδας . Φαντάσου το αυτό ως κανόνα σε κάθε γαμημένη ταινία με ζόμπι μετά το 2004 και έχεις την συνταγή της επιτυχίας .

Ο Woody Harrelson ( TRUE DETECTIVE ) επιστρέφει ως ο βλάχος/ψευτο-ινδιάνος/Elvis φανατικός Tallahasee . Ζει μαζί με την υπόλοιπη τριάδα στον Λευκό Οίκο και περνάει την κάθε μέρα σαν να είναι Χριστούγεννα . Έχει δεθεί με την μικρότερη Little Rock (η οποία έκλεισε τα 18 και θέλει να ζήσει μακριά από την πίεση της οικογένειας) και με το να κάνει το αρσενικό πρότυπο την απομακρύνει (έχοντας καταστρέψει κάθε έννοια πυρηνικής οικογένειας , μας αρκούν οι αταίριαστοι κάτω από μια στέγη για πλακίτσα) .

Ο αχώνευτος κατσαρομάλλης Lex Luthor κλώνος του Zuckeberg , Jesse Eisenberg παριστάνει τον αγύμναστο νευρωτικό (χαρακτηριστικό σχεδόν όλων των κωμικών της συνομοταξίας/καταγωγής του Woody Allen) Columbus . Αδιάφορος την πρώτη φορά , αδιάφορος και τώρα . Πως αυτό το ομοίωμα ανθρώπου κατάφερε να ρίξει στο κρεβάτι γυναίκες όπως η Emma Stone και η καινούργια Zoey Deutch ( VAMPIRE ACADEMY ) ξεπερνάει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας .

Η Emma Stone ( THE AMAZING SPIDERMAN , LA-LA LAND , MANIAC ) είναι η Witchita . Σκληρή γκόμενα που δεν θέλει δεσμεύσεις και το σκάει μαζί με την αδελφή της όταν ο Lex της κάνει πρόταση γάμου .

H Abigail Breslin ( SIGNS , ENDER'S GAME , SCREAM QUEENS ) είναι η έφηβη και ευτραφής πλέον Little Rock . Φεύγει από το σπίτι και μπλέκει με έναν μουσικό/ειρηνιστή/χίπι περιπλέκοντας ακόμη περισσότερη τις ελπίδες επιβίωσης της . Αυτή της η απόφαση την οδηγεί σε μια κλειστή κοινότητα χίπιδων , με την χαρακτηριστική ονομασία Βαβυλώνα . Εκεί θα κάνει την επανάστασή της γύρω από την καραόκε φωτιά μέχρι να γίνει η τελική εισβολή των Τ-800 , της νέας εξελιγμένης μορφής αδίστακτων ζόμπι κυνηγών που ρίχνει στο ζόμπι-lore το "διπλό χτύπημα" .

Τ-800 Ζόμπι : Πέρα από αναφορά στο TERMINATOR (1984) , είναι ασταμάτητες φονικές νεκροζώντανες βιο-μηχανές οι οποίες έτσι και σε βάλουν στόχο θα σε κυνηγούν μέχρι τέλους (τα γνωστά μεγάλα λόγια) . Κάτι το οποίο δεν γίνεται εδώ , δίνοντας κάρτα ελεύθερης διακίνησης ηλιθιότητας και για επόμενη ταινία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.